• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başbakan Yıldırım: Terör nereye kaçarsa ensesindeyiz

Yeniakit Publisher
2018-06-19 23:00:00 - 2018-06-19 23:03:36
Başbakan Yıldırım: Terör nereye kaçarsa ensesindeyiz

Başbakan Yıldırım, "Suriye'de, Irak'ta, Kandil'de yuvalanan terör örgütlerine karşı amansız mücadelemiz devam ediyor. FETÖ, PKK, DEAŞ örgütlerine göz açtırmadık, açtırmayacağız. Şimdi terörü mahallinde bitirmek için Münbiç'teyiz, Fırat Kalkanı'ndayız, Afrin'deyiz. Terör nereye kaçarsa ensesindeyiz, orada etkisiz hale getireceğiz" dedi.

AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'in Karabağlar ilçesinde mitingde konuştu.

Başbakan Yıldırım "Muhalefete sorarsanız 16 yıldır AK Parti bir şey yapmadı. Bunlarda hiç utanma kalmamış, milletin gözüne baka baka yalan söylüyorlar. Millet sormaz mı kardeşim, 'AK Parti Türkiye'nin her köşesini imar edip kalkındırırken siz ne yaptınız 16 yıldır?' Yan gelip yattınız, bol bol konuştunuz. Bunlar yaptıklarımızı inkar ediyor. Milletimiz ise AK Parti'yi 16 yıldır iktidar ediyor" dedi.

Yıldırım, partisi tarafından Karabağlar ilçesinde eski İzmir Pazar Yeri'nde düzenlenen mitingde, kendisini karşılayan kalabalık ve coşkudan büyük mutluluk duyduğunu, buradaki heyecanın 24 Haziran zaferini müjdelediğini söyledi. Ufuk şehir İzmir'in AK Parti'nin yanında olacağına inandığını dile getiren Yıldırım, AK Parti iktidarının dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürdüğünü belirtti.

"UZAYDAN GELENLER Mİ YAPTI"

Darbelere ve vesayete boyun eğmediklerini söyleyen Yıldırım, şöyle konuştu:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Demokrasimiz büyüdükçe ekonomimiz büyüdü, refahımız yükseldi. Türkiye üretim ekonomisinde ihracatta rekor kırdı. Buradan soruyorum; ey muhalefet, ey CHP, Konak Tüneli'ni, çevre yolunu, Adnan Menderes Havalimanı'nı, Salih Omurtak Kentsel Dönüşümü'nü, İmar Barışı'nı, Sabuncubeli Tüneli'ni kim yaptı? Ovit Tüneli'ni, Bolu Tüneli'ni, Marmaray'ı, Avrasya projelerini kim yaptı, dünyanın en büyük havalimanını kim yapıyor. Onlar konuşur, AK Parti yapar.

İHA'ları, SİHA'ları, milli silahlarımızı, mühimmatımızı, tanklarımızı, toplarımızı, helikopterlerimizi AK Parti yapmadı da uzaydan gelenler mi yaptı? Muhalefete sorarsanız 16 yıldır AK Parti bir şey yapmadı. Bunlarda hiç utanma kalmamış, milletin gözüne baka baka yalan söylüyorlar. Millet sormaz mı kardeşim, 'AK Parti Türkiye'nin her köşesini imar edip kalkındırırken siz ne yaptınız 16 yıldır?' Yan gelip yattınız, bol bol konuştunuz. Bunlar yaptıklarımızı inkar ediyor. Milletimiz ise AK Parti'yi 16 yıldır iktidar ediyor. Siz bunlara 24 Haziran'da bir kez daha hak ettikleri dilden cevap verecek misiniz? Maşallah manzara ortada, fazla söze gerek var mı?"

"MİLLETİN HAFIZASI SAAT GİBİ İŞLİYOR"

Yıldırım, Türkiye'de 5 büyük endüstri bölgesinin kurulacağını, bunlardan birinin de Ege Bölgesi'nde olacağını hatırlattı. İzmir'de bilişim vadisi kuracaklarını, Urla'da büyük bir alanı bilim ve teknoloji üssü haline getireceklerini aktaran Yıldırım, "Türkiye sıçrama yapacak. Sanayi ve teknolojide fark oluşturacak. Bu ülke için yapacak çok işimiz var. İzmir için hayallerimizin sınırı yok. Biz bu milletin hizmetkarıyız. 16 yıldır hayalleri teker teker gerçeğe dönüştüren AK Parti'dir. Sorunları torunlara bırakmayan partidir. Kimse bu milletin hafızası zayıf diye düşünmesin. Milletin hafızası saat gibi işliyor. AK Parti'nin iktidar yılları milletimizin her alanda atılımlarıyla imza attığı bir dönem. Hayal bile edilemeyen birçok projeyi gerçeğe dönüştürdük. İçine kapalı Türkiye'yi dünyaya açtık." diye konuştu.

Türkiye ekonomisini 3,5 kat büyüttüklerini, ihracatta rekorlar kırdıklarını vurgulayan Yıldırım, Türkiye'yi dünyanın 10. büyük ülkesi yapmak, 2023 hedeflerini gerçekleştirmek, aydınlık ve güçlü bir Türkiye için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Türkiye'nin, ekonomisi, dış politikası, demokrasisi ile sürekli geliştiğine işaret eden Yıldırım, istihdamda önemli ilerlemeler kaydettiklerini, yatırım, ihracat ve üretimde daha önce ulaşılamayan rekorları kırdıklarını anlattı.

Açıklanan işsizlik rakamlarının ümit verici olduğunun altını çizen Yıldırım, bir önceki yılın mart ayına göre işsizliğin yüzde 1,6 azaldığını, 430 bin vatandaşa yeni iş bulduklarını, gençlere iş, aş bulmak, terörün tuzağına düşmesini engellemek için daha çok iş yapacaklarını kaydetti.M AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Suriye'de, Irak'ta, Kandil'de yuvalanan terör örgütlerine karşı amansız mücadelemiz devam ediyor. FETÖ, PKK, DEAŞ örgütlerine göz açtırmadık, açtırmayacağız. Şimdi terörü mahallinde bitirmek için Münbiç'teyiz, Fırat Kalkanı'ndayız, Afrin'deyiz. Terör nereye kaçarsa ensesindeyiz, orada etkisiz hale getireceğiz." dedi.

Muhalefetin cumhurbaşkanı adaylarının ülke yararına bir düşüncesi ve projesi olmadığını belirten Yıldırım, "Haklarını yemeyelim, bir tane projeleri var. Hepsinin ortak projesi Recep Tayyip Erdoğan'ı indirmek. Buna güçleri yeter mi, Karabağlar buna izin verir mi, hak ettikleri dersi sandıkta verecek misin Karabağlar?" diye konuştu.

Muhalefet adaylarının "yıkım ekibi" gibi çalıştığını söyleyen Yıldırım, "Biz Türkiye'yi geleceğe taşımaya gayret ediyoruz, onlar geriye götürmeye çalışıyor." ifadesini kullandı. Başbakan Yıldırım, siyaseti Türk milletiyle yaptıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bizim siyasetimiz birlik siyasetidir. Ayrımcılık yapan bizden değildir! Fitnecilik yapan bizden değildir! Etnik kimlik üzerinden, inanç üzerinden siyaset yapan bizden değildir! Biz Diyarbakır'da da aynı şeyi, İzmir'de de aynı şeyi konuşuruz. Biz 81 milyonu kucaklarız, ayrı gayrımız yok. Biz birlikte Türkiye'yiz, kardeşiz, biriz, beraberiz, birlikte Türkiye'yiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeyiz, inancına karışmayız. Çünkü AK Parti milletin partisidir. Birliğimize, dirliğimize gelen her türlü tehlikeye karşı amansız mücadelemiz devam edecek. Suriye'de, Irak'ta, Kandil'de yuvalanan terör örgütlerine karşı amansız mücadelemiz devam ediyor. FETÖ, PKK, DEAŞ örgütlerine göz açtırmadık, açtırmayacağız. Şimdi terörü mahallinde bitirmek için Münbiç'teyiz, Fırat Kalkanı'ndayız, Afrin'deyiz. Terör nereye kaçarsa ensesindeyiz, orada etkisiz hale getireceğiz."

Mehmetçiğin gece gündüz demeden operasyon yaparken, muhalefet adaylarının Edirne'de Selahattin Demirtaş'ı ziyaret ettiğini söyleyen Yıldırım, "Onlara bunun hesabını sandıkta soracak mıyız? Milletin askerini, yaşlı, genç, sivilleri gözünü kırpmadan öldüren, Kobani isyanını başlatanlara, destek verenlere sandıkta hesap soracak mısınız?" diye sordu. Başbakan Yıldırım, muhalefetin tek planının Recep Tayyip Erdoğan'ı indirmek olduğunu belirterek, "Uğraşmayın boşuna o milletin adamı, millet onu bağrına basmış, siz söküp atamazsınız." dedi.

66 KATRİLYON YATIRIM

İzmir'in kalkınan, güçlü Türkiye'nin en öncü şehri olmasını istediklerini kaydeden Yıldırım, İzmir'e son 16 yılda her alanda 66 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi. Yıldırım, imar barışının Karabağlar'ın kurtuluşu olduğunu belirterek, "Karabağlar'daki sorunların, imar sorunlarının, imar aykırılıklarının, mülkiyet sorunlarının çözümü demek. Balçova'daki mağdurlar da imar barışından yararlanacak" dedi.

İlçeye İzmir Demokrasi Ünviersitesinin kampüsünü kuracaklarını bildiren Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bu iş için 500 dönüm araziyi ayarladık. Ormana ait askeriyenin kullandığı 450 dönüm araziyi de askeriyeden alıyoruz, Karabağlar'a millet bahçesi yapıyoruz, hayırlı uğurlu olsun. Salih Omurtak Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümü başlattık, bundan sonra yerinde dönüşüm diğer mahalleler için de birer birer yapılacak. Sizlerin rızası alınarak, sizlerin kabul ettiği şekilde bu gerçekleştirilecek."

Yıldırım, seçime 4 günün kaldığını anımsatarak "4 gün gece gündüz bize uyumak yok, pazar gününe kadar durmak yok" dedi. Karabağlar'dan rekor beklediğini aktaran Yıldırım, "Destan yazacak mıyız Karabağlar? Milletin adamını rekor oyla yeniden cumhurbaşkanı seçecek miyiz? AK Parti, Cumhur İttifakını, milletvekillerini güçlü şekilde meclise gönderecek miyiz?" diye konuştu.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23