Başbakan Ahmet Davutoğlu, Habertürk'te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Habertürk'te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Hürriyet'in haberine göre, Davutoğlu MİT TIR'larıyla ilgili şöyle konuştu: "Devlet işleyişi bakımından ve bu işin zamanlaması bakımından 2 şeye dikkat çekeceğim. Dünyanın herhangi bir yerinde devletin bir kurumu devletin bir başka kurumunun verilen talimat gereği yaptığı bir faaliyeti bir suçmuş gibi yansıtabilir mi? Yani Amerika'da istihbarat örgütü bir faaliyet yapıyor ama Pentagon o faaliyete baskın yapıyor. Siyasi otorite bir talimat vermişse, siyasi otoriteye bağlı bir kurum, siyasi otoriteden izin almadan o talimata müdahale etmesi açık bir suçtur. Evet o günlerde Bayırbucak'ta çok ciddi çatışmalar oluyordu. Bugün Suriye Türkmenlerini temsilen o zaman Suriye Türkmen Cephesi'nin Başkanı da açıklama yaptı.
Biz talimat vereceğiz Türkmenleri koruyacaksınız diye, bir başka grup, buradan bir darbe vuralım diye gelip orada onu yapacaklar ve bu da basın özgürlüğü olacak değil mi? Amirinden izin almadan kimin haddine baskın yapmak? Millete yönelik bir eylemdir bu. Onların görevi değil o. Peki zamanlaması? Onun için casusluk diyorum. Bir, o günleri çok iyi hatırlıyorum. Ondan iki gün önce, Harran'da komşu ülkelerin dışişlkeri bakanlarıyla mültecilerle ilgili toplantı yapmışız. Sonra 100'ü aşkın diplomatla ben Adana'ya gitmişim. Öncesi bu.
BİR TAŞLA KAÇ KUŞ VURUYOR
Gittikten bir gün sonra bu yapılıyor. Sonrasıyla ilgili, pazartesi başbakanımız Brüksel'e gidecek, salı günü de ben BM'de Suriye rejimi muhalifleri görüşmesine katılacağım. Bakın bu casusluğu yapanlar bir taşla kaç kuş vuruyor?
'Aslında teröristlere yardım ediyorlar' diyor, büyükelçiler konferansına gölge düşürüyor, Başbakanın gündemini AB değil de Suriye'ye kaydırıyor. Dört, iki gün sonraki toplantıya Türkiye'yi suçlayacak gündem oluşturuyor. Yani muhakeme edilmesi gereken, Suriye rejiminin eline koz veriyor. Bu açık bir casusluk faaliyetidir. Bakın zamanlamayı da yöntemi de söylüyorum.
İÇİNDE NE OLDUĞU KİMSEYİ İLGİLENDİRMEZ
Bu kadar şimdi niye çıkarıyorlar bunu? Şunu vermek için, teröristleri destekleyen bir Ak Parti seçime gidiyor. Peki içinde ne var? İçinde ne olduğu kimseyi ilgilendirmez."