• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
Yeniakit Publisher
Bakan Bilgin tarih vererek duyurdu! Asgari ücrete zam ve emekli maaşı açıklaması
2023-04-30 08:47:59

Bakan Bilgin tarih vererek duyurdu! Asgari ücrete zam ve emekli maaşı açıklaması

Emekli maaşları ve asgari ücret ile ilgili ayrıntıları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin canlı yayınında açıkladı. Asgari ücret ile ilgili konuşan Bakan Bilgin "Temmuz'da bunu yeniden değerlendirerek, yeni bir asgari ücrette emekçileri koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz. Alım gücünü pazardaki durumunu tespit eden veriyi kullanacak araştırma yapıyoruz" dedi.

#1
Foto - Bakan Bilgin tarih vererek duyurdu! Asgari ücrete zam ve emekli maaşı açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Ahaber canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Asgari ücret ile ilgili konuşan Bakan Bilgin "Temmuz'da bunu yeniden değerlendirerek, yeni bir asgari ücrette emekçileri koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz. Alım gücünü pazardaki durumunu tespit eden veriyi kullanacak araştırma yapıyoruz" dedi.

#2
Foto - Bakan Bilgin tarih vererek duyurdu! Asgari ücrete zam ve emekli maaşı açıklaması

Bakan Bilgin'in açıklamalarından satır başları şöyle: Ekonomi politikalarımızın yanında sosyal politikalar olarak uygulamalarımız var. Sadece gelir dağılımı olarak bilinir ama bundan ibaret değildir. Toplumsal gelişmişlik, eğitim seviyesini de içeren ve demokrasiye hayat veren bir çoğullaşmadır. Gelir dağılımı demokratik toplumlarda düzenleyen araç toplu sözleşmedir. Orada örgütlü işçiler vardır. Türk yurttaşlarının her bir ailenin otomobile ulaştığı bir dönemdeyiz. Türk çocuklarının büyük çoğunluğunun üniversite imkanlarına ulaşıyor. Bunlar aslında refah toplumuna doğru Türkiye'nin değişimini gösteriyor.

#3
Foto - Bakan Bilgin tarih vererek duyurdu! Asgari ücrete zam ve emekli maaşı açıklaması

TEMMUZ'DA ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ? Asgari Ücret nedir? Bu ücretin altında ücret olamaz demektir. Biz sosyal devlet sorumluluğu ile buna çok fazla önem gösterdik. Tabi şimdi enflasyon düşüyor. Biz çalışanları emekçiler koruyan bir yaklaşım içindeyiz. Enflasyonun düştüğünü rakamlardan anlıyoruz. Biz enflasyonu tüketici ve üretici fiyatlarından ölçüyoruz. Aradaki makas hızlı bir şekilde düşüyor. Bu şunu gösteriyor. Enflasyon gerçek anlamda düşme eğiliminde. Ama fiyatlardaki artış devam ediyor. Biz ne yapacağız bunu durduracağız. Sosyal devlet olarak ücretleri koruyacağız. TEMMUZ'da bunu yeniden değerlendirerek, yeni bir asgari ücrette emekçileri koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz. Alım gücünü pazardaki durumunu tespit eden veriyi kullanacak araştırma yapıyoruz.

#4
Foto - Bakan Bilgin tarih vererek duyurdu! Asgari ücrete zam ve emekli maaşı açıklaması

"7 BİN 500 LİRA DAHİL OLMAK ÜZERE KAPSAMLI BİR DÜZENLEME YAPACAĞIZ" Türkiye'de yaklaşık 15 milyon emekli var. 7 bin 500 lira altında maaş alanların sayısı 9 buçuk milyon civarında. Yapılan son düzenleme ile en düşük emekli aylığını 7 bin 500 liraya getirerek bu 9 milyon 500 bin insanımızın bir nebze de olsa nefes almalarını sağlayan bir düzenleme yaptık. Bunun dışında kalan 5 milyonun üzerinde insanın emeklilikleriyle ilgili bir düzenleme yaptık. Onlarda biraz rahatsızlık oluştu. Şimdi de 7 bin 500 lira üzerinde maaş alanlara ilişkin bir düzenleme için çalışıyoruz. Biz çalışmalarımızı bitirdik. Meclis tatile girdiği için Temmuzda uygulamaya koyacağız. Detayları Cumhurbaşkanımız açıklayacaktır. 7 bin 500 lira dahil olmak üzere kapsamlı bir düzenleme yapacağız.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23