• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Aziz: Erdoğan hariç hiçbir Müslüman lider 'dur' demedi

Yeniakit Publisher
2016-05-11 21:23:00 - 2016-05-11 21:38:36
Aziz: Erdoğan hariç hiçbir Müslüman lider 'dur' demedi

Pakistan Cemaat-i İslami Partisi dış ilişkiler sorumlusu Abdulgaffar Aziz, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hariç, Müslüman dünyasından hiçbir lider Bangladeş'teki idamlara 'dur' demedi. Kendisi sert bir açıklama yaptı. Sadece bu kez değil geçmişteki idamda da aynı tavrı sergiledi" diye konuştu.

Pakistan Cemaat-i İslami Partisi dış ilişkiler sorumlusu Abdulgaffar Aziz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bangladeş'te hükümet tarafından kurulan savaş suçları mahkemesinde yargılanan muhalefetteki Cemaat-i İslami partisinin lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesiyle ilgili, "Bütün Bangladeş halkı bu insanların (Nizami ve idam edilen diğer Cemaat-i İslami liderlerinin) masum olduğunu biliyordu. Atfedilen suçlamaların kesinlikle gerçeklik payı yok. Dakka yönetiminin hedefi Hindistan etkisini kırmak isteyen herhangi bir gücü ortadan kaldırmak" dedi.

Aziz, Bangladeş'in Pakistan'dan ayrıldığı 1971'de muhalefetin ayrılma kararını desteklemediğini, bu nedenle şimdi siyasi intikam alındığını kaydetti.

2014 Bangladeş genel seçimlerinde halkın sadece yüzde 4'ünün sandığa gittiğini kaydeden Aziz, mevcut Dakka yönetiminin meşru olmadığını iddia etti. Aziz, "Bangladeş'in gerçek yöneticileri Hindu siyasiler ve Hindistan istihbaratıdır" dedi.

Aziz, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hariç, Müslüman dünyasından hiçbir lider Bangladeş'teki idamlara dur demedi. Kendisi, sert bir açıklama yaptı. Sadece bu kez değil geçmişteki idamda da aynı tavrı sergiledi" ifadelerini kullandı.

Abdulgaffar Aziz, dün Nizami'nin idamının infaz edilmesinin ardından televizyonlarda İstanbul'daki protestoları gördüğünü ve bundan memnuniyet duyduğunu aktardı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bu arada Pakistan Cemaat-i İslami Partisi, Bangladeş hükümetinin idam cezası kararını, sosyal medyada "WeAreNizami" (Hepimiz Nizamiyiz) etiketiyle başlatılan kampanya ve ülkenin çeşitli yerlerinde kılınan gıyabi cenaze namazlarıyla protesto etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23