• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ATO Başkanı Baran’dan kamu bankalarına teşekkür, özel bankalara çağrı:

Yeniakit Publisher
2020-04-16 12:59:38 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
ATO Başkanı Baran’dan kamu bankalarına teşekkür, özel bankalara çağrı:

"Koronavirüsün ekonomiye etkilerini minimuma indirmek açısından kamu bankalarının gösterdiği gayret takdire şayan" - "Reel sektörün finansman ihtiyaçları için başvurduğu özel bankaların bu süreçte sergilediği yaklaşım anlaşılabilir değil. Bugün değilse ne zaman? Bizim üyemizin desteğe ihtiyaç duyduğu gün bugün"

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomiye etkilerini minimuma indirmek açısından kamu bankalarının gösterdiği gayretin takdire şayan olduğunu belirterek, "Reel sektörün finansman ihtiyaçları için başvurduğu özel bankaların bu süreçte sergilediği yaklaşım anlaşılabilir değil. Bugün değilse ne zaman? Bizim üyemizin desteğe ihtiyaç duyduğu gün bugün." ifadelerini kullandı.

Baran, yaptığı yazılı açıklamada, Kovid-19 salgınıyla birlikte tüm dünyanın daha önce hiç tecrübe etmediği bir süreç yaşadığına dikkati çekti.

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu ülkelerin, pandemi sürecinin ağır ekonomik ve sosyal sonuçlar ortaya çıkarmaması için özel çaba harcadığına işaret eden Baran, bu süreci başarıya ulaştıracak yegane yolun "birlik ve beraberlik" olduğunu vurguladı.

Baran, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu çatısı altında yer alan bankaların aynı sorun karşısında eşit sınav veremediğini savunarak, şunları kaydetti:

"Koronavirüsün ekonomiye etkilerini minimuma indirmek açısından kamu bankalarının gösterdiği gayret takdire şayan. Reel sektörün finansman ihtiyaçları için başvurduğu özel bankaların bu süreçte sergilediği yaklaşım ise anlaşılabilir değil. Bugün değilse ne zaman? Bizim üyemizin desteğe ihtiyaç duyduğu gün bugün."

Bankacılık sisteminin temel motivasyonunun kar olduğunu reel sektörün çok iyi bildiğini belirten Baran, "Hiçbir üyemiz 'Ben finansman ihtiyacımı karşılayayım da banka kar etmesin.' demiyor zaten. Bu süreçte sadece kar odaklı yaklaşım sergilemek, bankacılık gibi kamusal bir görevin sorumluluğuyla bağdaşmaz. Özel bankalar iyi zamanda kar artırıp kötü zamanda meydanı terk edip kenara çekilemez." değerlendirmesinde bulundu.




Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23