• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Asker katili DAEŞ’li öldürüldü

Yeniakit Publisher
2016-03-01 05:27:00 - 2016-03-02 10:50:12
Asker katili DAEŞ’li öldürüldü

Kilis Şehit Mehmet Sınır Karakolunda görev yapan Er Yusuf Beylem’i şehid eden Ebu Ali kod adlı DAEŞ militanı Mustafa Demir, Türk obüslerinin top atışlarıyla örgütün kontrolündeki Ayyaşe köyünde öldürüldü. DAEŞ militanı Demir'in, görev başında kaçırılan Er Sefer T’yi de kaçırdığı biliniyor. DAEŞ’li Demir’in Sultanahmet saldırısını gerçekleştiren örgüt mensupları arasında bağlantıyı kuran kişi olduğu belirlendi.

1 Ekim 2015 tarihinde Er Yusuf Beylem'i şehid eden Ebu Ali kod adlı DAEŞ militanı Mustafa Demir, Türk Obüsleri tarafından vurulan DAEŞ'in kontrolündeki Ayyaşe köyünde öldürüldü. Kilis Şehit Mehmet Sınır Karakolunda görev yapan Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı er Yusuf Beylem'i şehid eden DAEŞ militanı Mustafa Demir, örgütün sınır sorumlusu olarak görev yapıyordu. Yusuf Beylem'in şehit edildiği saldırıda bir diğer asker Sefer T.'yi de kaçıran isim olarak bilinen Demir, 2013 yılında katıldığı örgütte 30'dan fazla sivilin infaz emrini verdi.

KAÇIRDIĞI ASKERİ RAKKA'YA GÖTÜRDÜ

Er Yusuf Beylemi katleden DAEŞ'in Türk militanı, sağ olarak kaçırdığı Sefer T.'yi Tel Hamar köyünden Al Bab kasabasına ve daha sonra örgütün Suriye'deki başkenti olarak bilinen Rakka'ya götürdü. Bir süre Rakka'da kalan Ebu Ali kod adlı Mustafa Demir, geçtiğimiz günlerde yeniden eski görev bölgesine döndü ve Türkmen Kasabası Çobanbey ve çevresinde örgütün üst düzey görevlerini yürütmeye devam etti. Türk Topçu Bataryaları tarafından vurulan Çobanbey'e bağlı Ayyaşe köyünde öldürülen DAEŞ militanı Demir için Çobanbey'de taziye çadırı kuruldu. 

SULTANAHMET SALDIRISINDA ROLÜ VAR

Öldürülen Ebu Ali kod adlı DAEŞ militanı Demir, geçtiğimiz aylarda 13 kişinin hayatını kaybettiği Sultanahmet saldırısında patlayıcıları temin eden ve örgüt merkezi ile saldırıyı gerçekleştiren isim arasında bağlantıyı sağlayan kişi olduğu bildiriliyor.

4 ÜST DÜZEY KOMUTANDAN 3'Ü ÖLDÜRÜLDÜ

Sınıra yakın DAEŞ bölgelerinde görev yapan 4 üst düzey örgüt komutanından 3'ü Türk Obüsleri tarafından öldürüldü. Halep Kuzey Kırsalı sorumlusu Ebu Eymen El Zerkavi ile birlikte yardımcısı Ebu Dücane'nin öldürülmesinin ardından sınır sorumlusu Ebu Ali'de Obüsler tarafından düzenlenen saldırıda öldürüldü. 

Kaynak:Yenişafak 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23