• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ankara'da çocuklar bir kez daha sokağa çıktı

Yeniakit Publisher
2020-05-27 14:45:37 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Ankara'da çocuklar bir kez daha sokağa çıktı

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan 14 yaş altındaki çocuklar, 11.00-15.00 saatlerinde getirilen serbestlikle güzel havanın tadını çıkardı

ANKARA (AA) - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan 0-14 yaş aralığındaki çocuklar, 11.00-15.00 saatleri arasında getirilen serbestlikle bir kez daha sokağa çıktı.

Ankara'da sokağa çıkma kısıtlaması 4 saatliğine kaldırılan 14 yaş altındaki çocuklar, soluğu parklarda aldı.

Arkadaşları ve aileleriyle dışarı çıkan çocuklar, güneşli havanın tadını çıkarırken maske takıp, sosyal mesafe kuralına uygun davranmaya çalıştı.

Öte yandan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesinin ve çocuklara verilen izinle aynı güne denk gelmesi, başkentte bazı bölgelerde hareketliliği artırdı.

Çocuklara verilen 4 saatlik izin nedeniyle "Gel-al" tarzında hizmet veren lokanta ve dondurma satışının yapıldığı iş yerlerinin önünde de zaman zaman sıra oluştu. Bazı bölgelerde artan araç yoğunluğu, trafiğin tıkanmasına yol açtı.

Hem kavşaklarda hem de parklarda görev yapan polis ekipleri, vatandaşları anonslarla sık sık "sosyal mesafe kuralına uyulması" konusunda uyardı.

Kentin simgelerinden Kuğulu Park'ta da çocuklar için müzikli etkinlik programı düzenlendi.

Kitap dağıtımının da yapıldığı etkinlikte bir konuşma yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, evde sıkılan çocukları izinli oldukları saatlere denk getirdikleri programlarla eğlendirmeye çalıştıklarını söyledi.









Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23