• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Anahtarsız giriş özelliği olan araç sahipleri dikkat

Yeniakit Publisher
2022-12-03 13:57:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Anahtarsız giriş özelliği olan araç sahipleri dikkat

İdama varan cezalarla yargılanmayan hırsızların yeni hedefi kartlı son sistem anahtarsız giriş özelliğine sahip olan araçlar oldu. Hırsızlar yanlarında kodlama cihazı taşıyarak bu araçları ele geçirebiliyor. Eski arabaların yanı sıra kartlı son sistem güvenlik özelliğine sahip olan araçların da artık tehlike altında olduğu öğrenildi.

Araba hırsızları artık taktik değiştirdi. Eskiden mekanik anahtarı olan otomobilleri gözlerine kestiren hırsızlar artık kartlı sistem anahtarsız giriş özelliğine sahip olan araçları hedef alıyor. Otomobillerin güvenlik sistemleri ile ilgili uzman olan Ahmet Altun, anahtarsız giriş özelliğine sahip olan otomobil sahiplerini uyardı. Hırsızlar artık yanlarında kodlama cihazı taşımaya başladı. Durum böyle olunca da eski tip mekanik anahtarlı araçlar adeta daha güvenli hale geldi.

Anahtarsız araçlara hedeflerinde

Ahmet Altun hırsızların yeni yöntemini şu sözlerle anlattı:

“Eski araçlarda mekanik anahtar dediğimiz sistem var. Bu sistem aracın çalınmasını zorlaştırıyor. Çünkü hırsızın öncelikle bu mekaniği aşması gerekiyor. Yani anahtarı işlemesi lazım. İşte bu yüzden artık taktik değiştirdiler anahtarsız kartlı araçları hedefe koydular. Yeni araçlar ise start-stop özelliğine sahip. Yani anahtarsız giriş. Kumandamızın açma düğmesine bastığımız zaman veya kapama düğmesine bastığımız zaman araca her defasında farklı bir kod gönderiyor. Bu da araç için bir önlem tabi ki.”

‘Sadece 5 dakikada aracı çalıştırıp basıp gidiyor'

Hırsızların bu önlemleri boşa çıkarabilmek için resmen teknoloji ile yarıştığını belirten Altun, artık hırsızların yanlarında kodlama cihazı taşıdığını belirterek önemli açıklamalar yaptı:

“Aracın içerisine girdikten sonra kodlama cihazını OBD soketi dediğimiz bir soketi var. Oradan bağlayarak araca anahtar kodlayabiliyorlar. Kodlama cihazı ile bu kodlamayı yaptıktan sonra eğer start-stop özelliğine sahipse start özelliğine basması yetiyor. Yani hırsızın kodlama yapıp aracı çalması sadece 5 dakikasını alıyor. Kendi aracına binmiş gibi basıyor ve gidiyor.”

"Mutlaka kontrol ettirin!"

"Peki kartlı araç kullanan sürücüler ne yapmalı?" Uzmanlar bu konuda da önemli uyarılarda bulunuyor. Altun bu soruya verdiği yanıtta da şu ifadeleri kullandı:

“Eve girdiğimiz zaman öncelikle aracımızın anahtarını güvenli bir yere koyalım. Eğer ikinci el araç satın almışsak aracımızın hafızasında kaç tane anahtar kayıtlı olduğunu bir kontrol ettirmemiz lazım. Güvenlikli otoparklara araçlarımızı park etmek tabi ki önemli. Biraz çağın gerisinde kalmış ama çok da şüpheleniyorsak direksiyon kilidi de kullanılabilir”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gültekin

Devletimiz bu hırsızları toplayıp da teknoloji üzerinde çalıştırabilirse, çok farklı buluşlara imza atacaklarına inanıyoruz, çünkü bu hırsızlar başkaların mallarını çalma yol ve yöntemleri üzerinde sanki ihtisas yapıyorlarmış gibi her türlü hırsızlığı kolaylıkla yapabiliyorlar, bunları durdurmak gerekir, bunun yolu ağır yaptırımlar, bunu İslam Hukuku çözdü, bunun araştırılmasında fayda görüyoruz.

Onuncu köy

Bizzat şahit olduğum için yazma ihtiyacı duydum. Haber çok doğru. Bu son sistem araçlar başa bela benim iş arkadaşımın aracı dahil tam 18 aracı aynı gece aynı semtten toplayıp götürdüler ve hepside lüks araç ve bu sistemle çalışıyordu. Maalesef hicbiride bulunamadı. Olay stockholm da gerçekleşti haliyle eu içinde kapı olmayınca bu işleri kolay yapıyorlar. Bu tip aracı olanlar ek güvenlik önlemi alsın. Ekstra direksiyon kilidi takın güzel çözüm. Çünki çalıstırıp süremiyorlar ve TIR a yükleyemiyorlar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23