• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AK Partili kadınlardan terbiyesiz Genç’e tepki

Yeniakit Publisher
2013-11-28 20:24:24 - 2013-11-29 08:20:31
AK Partili kadınlardan terbiyesiz Genç’e tepki

Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a Japonya Milli Günü Resepsiyonu’nda hakaret eden CHP’li Kamer Genç’e AK Parti Kadın Kolları üyelerinden tepki yağdı. İstanbul, Ankara ve İzmir’de yapılan protesto gösterilerinde Genç’in ahlak ve terbiyeden yoksun tavrı kınandı.

HABER MERKEZİ - Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a Japonya Milli Günü Resepsiyonu’nda hakaret eden CHP’li Kamer Genç’e AK Parti Kadın Kolları üyelerinden tepki yağdı. İstanbul, Ankara ve İzmir’de yapılan protesto gösterilerinde Genç’in ahlak ve terbiyeden yoksun tavrı kınandı.

AK Parti İstanbul Kadın Kolları, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’i, Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle, CHP’nin İstanbul İl Başkanlığı önünde protesto etti. CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’i, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın eşine karşı nefret içerikli sözleri nedeniyle bir araya gelen AK Partili kadınlar ellerindeki pankart ve sloganlarla protesto etti.

CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde konuşan Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Özlem Zengin Topal, “Türkiye tarihinin en çirkin en, sert şiddet eylemlerinden birisini yaşadıklarını ifade ederek, kadına karşı şiddetin en çirkin örneklerinden bir tanesini hep beraber izledik. Burada, bu çirkinliğe AK Parti İstanbul Kadın Kolları olarak bir kez daha ‘hayır’ demeye geldik. Fikirlerine katılın ya da katılmayın bu ülkenin başbakanının eşine sonsuz bir saygı gerekir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün başbakanları saygındır. Aynı zamanda eşleri de saygındır. Darbeler yaşadı bu ülke. Darbe sonrası Cumhurbaşkanı olan kişilerin eşleri ve kızları bu tip bir durumla karşılaşmadı” dedi.

Konuşmanın ardından bazı protestocular Kamer Genç’in posterlerini parçaladı ve AK Parti Kadın Kollarına üye kadınlar yanlarında getirdikleri pankartları CHP İstanbul İl Başkanlığı önündeki çiçeklik alana bırakarak dağıldı.

CHP BİNASI ÖNÜNDE PROTESTO

AK Parti Ankara Kadın Kolları üyeleri de, CHP Genel Merkezi önünde eylem yaptı. Grup adına konuşan AK Parti Ankara Kadın Kolları Başkanı Yıldız Kara, “Bu milletvekilinin kadınlarımızı derinden yaralayan, hiçbir ahlaki ve siyasi görüşe sığmayacak saldırısını nefretle kınıyoruz. CHP parti yönetimini de sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz” dedi.

Kara, “CHP milletvekilinin bu seviyesizce haddini aşan sözleri ve dengesiz davranışları hem insani değerlerle hem de ahlaki kurallarla asla örtüşmemektedir” ifadesini kullandı.

ÖZÜR DİLE CHP

AK Parti İzmir Kadın Kolları üyeleri, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in Emine Erdoğan’ın konuşmasına müdahalesine tepki olarak CHP İzmir İl Başkanlığı önünde eylem yaptı.

CHP İl Başkanlığı’nın bulunduğu bina önünde toplanan AK Parti İzmir Kadın Kolları üyeleri, ellerinde “Edep yahu”, “Haddini bil Kamer Genç” ve çeşitli sloganların yazılı olduğu pankartları taşıyarak, “Onurlu davran istifanı ver”, “Meclis’te edepsiz istemiyoruz” şeklinde slogan attı.

AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak, “CHP’den özür bekliyoruz. Ahlak erozyonuna uğramış bu şahsı barındıran CHP zihniyetini kadına saygı noktasında samimi bulmuyoruz. CHP’nin gereğini yapmasını bekliyoruz. Kadın hakları konusunda mangalda kül bırakmayan bu zihniyetin erkek doğmuş ama adam olamamış vekilini kınıyoruz ve özür bekliyoruz” dedi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23