• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Aile cahili Tanal

Yeniakit Publisher
2019-05-19 10:05:00 - 2019-05-19 10:05:59
Aile cahili Tanal

CHP’li Mahmut Tanal’ın süresiz nafakayı destekleyen açıklamasına, Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu’ndan tepki geldi.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ın yoksulluk nafakasının süreli hale getirilmemesi gerektiğini ifade etmesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Konuya ilişkin Akit’e konuşan Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu Kurucuları İlhan Ergincan ve Mesut Arabul, “Mahmut Tanal’a tavsiyemiz tamamen asılsız ve eksik bilgilerle değil, gerçek bilgilerle konuya müdahil olmasıdır” dedi.

Nafaka mağdurları tepkili

Ergincan ve Arabul, şunları dile getirdiler: “İstiklal Caddesi’nde toplanan LGBTİ grubuna destek veren, TOMA’ların üzerine çıkıp şov yapan, ülkemizi karıştırıcı her türlü protesto gösterilerinin en ön safında yer alan Tanal’ın ailenin korunması, evliliklerin azalmaması ve boşanmaların önüne geçilmesi için teklif veren MHP teklifine karşı çıkması bizleri şaşırtmamıştır. TBMM’de basın açıklaması yapıp süresiz nafaka konusunda, konudan uzak bilgisizce açıklamalar yaparak kamuoyunu yanıltmaya ve kendileri için önemsiz ama işsiz ve zor geçinen birçok mağdurumuz için çok önemli olan 150-300 lirayı küçümsemiştir. Her koşulda süresiz değildir dediğiniz yoksulluk nafakasının 5-10-20-28 ve 30 yıldır ödenmesi süreli olduğunu gösterir mi? Nafakanın size göre suiistimal edilecek yanları yok mudur? Yani kadın evlilik dışı ilişki yaşayıp nafaka almaya devam etmez mi? Çalışma koşullarının taşıyıp da nafaka almak için çalışmayıp, sevmediği boşandığı eşin parasına göz dikmez mi? Konuşmasında kadınları sözde savunmuş gibi yapan Tanal, ikinci eş olan kadınlarımızı, evladının tazyik hapse düşmesine engel olmak için işsiz oğlunun nafakasını ödeyen annelerimizi kadın olarak görmemekte midir? Yaptığı basın açıklamasının sebebi sözde Atatürkçü Kadın derneklerin, CHP’nin finans anlaşması yaptığı Morçatı’nın baskısından mıdır?

Asılsız ve eksik bilgiler

Avukatların boşanma davalarındaki kazançları bellidir, süresiz nafakaya süre gelmesi avukatların rant kapılarını kapatacak olması, son günlerde telaşa kapılıp açıklama yapan barolar ile Tanal’ın aynı dili kullanması da bunun sonucu mudur? Kadını koruyor gibi gözüken açıklamanızda aileyi korumak ile ilgili tek bir kelimenizin olmaması da manidardır. Mahmut Tanal’a tavsiyemiz tamamen asılsız ve eksik bilgilerle değil, gerçek bilgilerle konuya müdahil olmasıdır.

Yeni Akit Gazetesi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23