ABD Başkanı Barack Obama, İsrail-Filistin sınırının 1967 sınırlarına dayanması gerektiğini ve barış görüşmelerini desteklediklerini vurguladı. 1967 sınırlarında Kudüs’ün Siyonist topraklarında yer alması dikkat çekerken; 1947 öncesi sınırların gündeme getirilmemesi, uzlaşmanın altında yatan hain planı açık etti
BM Genel Kurulu kapsamında New York’ta bulunan ABD Başkanı Barack Obama, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşme öncesi basına açıklama yapan Obama, ABD olarak, İsrail ile Filistin arasında çok uzun süredir devam eden uzlaşmazlığa kalıcı bir barışın getirilmesine yönelik güçlü bağlılıklarının sürdüğünü söyledi.
Abbas’ın şiddeti reddettiğini ve barışa yönelik ihtiyacın farkında olduğunu belirten Obama, Filistin Devlet Başkanı’na müzakerelere yönelik istekliliğinden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Obama, İsrail ile Filistin arasındaki sınırın 1967 yılında karşılıklı belirlendiğine yönelik ABD’nin duruşunun açık olduğunu ifade etti.