• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

17. kucaklaşma! Bir aile daha evladına kavuştu

Yeniakit Publisher
2020-09-25 09:50:00 -
17. kucaklaşma! Bir aile daha evladına kavuştu

389 gündür, dağa kaçırılan çocuklarını geri almak için terör örgütünün siyası uzantısı HDP’nin önünde evlat nöbeti tutan Akkuş ailesinin de evlat hasreti sona erdi. 4 yıl önce dağa kaçırılan Erkan Akkuş, Şırnak’ta güvenlik güçlerine teslim oldu. Anne Meryem ile baba Fahrettin Akkuş, hasret kaldıkları evlatlarına sarılarak gözyaşı döktü.

Dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan aileler, bir ailenin daha evladına kavuşmasının sevincini yaşıyor. İstanbul'dan gelerek oturma eylemine katılan baba Fahrettin ile anne Meryem Akkuş'un oğlu Erkan'a duyduğu 4 yıllık evlat hasreti, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünde son buldu. Aile uzun süre evlatlarına sarılarak gözyaşı döktü.

Diyarbakır anneleri ile birlikte 1 yıldır oturma eylemini sürdüren baba Fahrettin Akkuş Akit’e yaptığı açıklamada, “Diyarbakır anneleri ile bir yıldan fazla sıcak soğuk demeden evlatlarımızın yolunu gözledik. 5 yıldır bizden koparılan oğlumuza hasrettik. Allah’a çok şükür evladım geldi. Allah devletimizden razı olsun. Sonuna kadar bize, kaçırılan evlatlarımıza sahip çıktı. Darısı eylemdeki annelerimizin, babalarımızın başına. İnşallah hepsi evlatlarına kavuşur. Evladımı alsam da bunlarla mücadelem bitmeyecek” dedi. Akkuş ailesinin Erkan’a kavuşmasıyla, çocuklarını terörün pençesinden kurtaran aile sayısı 17’ye yükseldi.

Dünyalar bizim oldu

Akkuş ailesinin evlatlarına kavuşması, eylemlerini sürdüren ailelerde da büyük sevinç yaşattı. Kardeşi Süleyman Çetinkaya için eyleme devam eden abla Zekiye Bozdağ, bin yıl da geçse eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

Bozdağ, şöyle devam etti: "Verdiğimiz mücadeleyle 17 çocuk ailesine kavuştu. Gerçekten çok sevindik. Bazen umudum kalmıyor ama teslim olanları görünce tekrar umut doldu içim, tekrar ayaklandım.”

Oğlu Fatih için eylemini sürdüren Abdullah Demir de yıllardır evladı için acı çektiğini söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

5 yıldır evladı için çile çektiğini dile getiren Demir, "Allah'a şükürler olsun bugün bir çocuğumuza daha kavuştuk, dünyalar bizim oldu. Allah'ın izniyle, biz de çocuklarımıza kavuşacağız. İçim çok rahat. Çocuklar gelmeye devam edecek" dedi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

dürüst

Devletimiz samimiyetle isterse yer yerinden oynar,Arş tan ve toprak altından ne mucizeler gelir,bu ülke bunu geçmişi ve geleceği ile hak ediyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23