• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
8
Yeniakit Publisher
Yeniden ısıtıldığında zehirleyen yemekler

2022-04-13 23:29:39
Yeniden ısıtıldığında zehirleyen yemekler

Öyle besinler var ki pişirildiği gibi tüketilmesi gerekiyor. Çünkü ikinci kez ısıtılıp tüketildiğinde zehirleme olasılığı çok yüksek. İşte uzmanlara göre ikinci kez ısıtılıp yenildiğinde zehirleme olasılığı yüksek olan besinler…

#1
Foto - Yeniden ısıtıldığında zehirleyen yemekler

Hepimizin bildiği en yararlı yiyeceklerden biri olan ıspanağı yeniden ısıtmaktan kaçınmak gerekiyor. İçerisinde bulunan nitrat ısıtıldığında yüksek ısıya maruz kaldığından nitrite dönüşüyor. Bu da ıspanağı oldukça tehlikeli bir hale getiriyor.

#2
Foto - Yeniden ısıtıldığında zehirleyen yemekler

NHS (National Health Service), kalan pilavı yeniden ısıtıp yemenin insan sağlığı için tehlikeli olduğunu söylüyor. Zira artan pilavı yeniden ısıtmak gıda zehirlenmesine yol açabiliyor. Ama aslında buna sebep olan pilavı yeniden ısıtma süreci değil, piştiği andan itibaren pilavın saklanma koşulları.

#3
Foto - Yeniden ısıtıldığında zehirleyen yemekler

Tavuk, en fazla buzdolabında saklanan yiyeceklerdendir, çünkü çabuk bozulmaz ve ısıtıldığında da tadını korumaktadır. Ama tavuk aslında ya taze pişmiş ya da soğuk olarak tüketilmelidir. Tavuğu tekrar ısıtmak, protein kompozisyonunun değişmesine dolayısı ile de düzgünce sindirilememesine sebep olmaktadır.

#4
Foto - Yeniden ısıtıldığında zehirleyen yemekler

Sabah kahvaltılarının olmazsa olmazı yumurtanın da asla ikinci kez ısıtılmaması gerekiyor. Çünkü ikinci kez ısıtıldığında toksit üretmeye başlar ve bu da bize zarar verir.

#5
Foto - Yeniden ısıtıldığında zehirleyen yemekler

Mantar da ikinci kez ısıtıldığında protein kompozisyonunda bozulma meydana gelir. Bu bozulma sonucu tüketildiğinde zehirleme ihtimali oldukça yüksektir.

#6
Foto - Yeniden ısıtıldığında zehirleyen yemekler

Kerevizin içinde de nitrite dönüşen nitrat bulunuyor. Uzmanlara göre yeniden ısıtılan kereviz kanserojen etki yaratabiliyor.

#7
Foto - Yeniden ısıtıldığında zehirleyen yemekler

Patates piştikten sonra tekrar ısıtıldığında yada oda sıcaklığında uzun süre bırakıldığında, toksit etki yaratıp besin zehirlenmesine neden olabiliyor. Besin değerlerini yüksek ısıda kaybeden patatesi bekletmeden tüketmelisiniz.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23