• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
8
Yaz aylarının çok tüketilen meyvesiyle ilgili uzmanlar uyardı: Karpuzu sakın böyle tüketmeyin

2020-08-10 14:13:21
Yaz aylarının çok tüketilen meyvesiyle ilgili uzmanlar uyardı: Karpuzu sakın böyle tüketmeyin

Yaz aylarında vatandaşların en çok tükettiği meyve olan karpuzla ilgili uzmanlardan çok kritik bir uyarı geldi.

#1
Foto - Uzm. Dr. Betül Mercan, karpuzu tükettikten sonra nitrik oksit maddesinin kasları gevşettiğini bekirtti.

Uzm. Dr. Betül Mercan, karpuzu tükettikten sonra nitrik oksit maddesinin kasları gevşettiğini bekirtti.

#2
Foto - Oda sıcaklığında karpuzun antioksidan etkisinin fazla olduğunu söyleyen Mercan,

Oda sıcaklığında karpuzun antioksidan etkisinin fazla olduğunu söyleyen Mercan, "Buzdolabında bekleme ve soğukluk bu etkiyi ortadan kaldırıyor" dedi.

#3
Foto - Mercan, karpuzu kas gevşetici etkisi olduğunu belirterek, karpuzu tükettikten sonra kasların gevşediğini ve devamında damar ve arterlerin daha çok genişlediğini belirtti.

Mercan, karpuzu kas gevşetici etkisi olduğunu belirterek, karpuzu tükettikten sonra kasların gevşediğini ve devamında damar ve arterlerin daha çok genişlediğini belirtti.

#4
Foto - Mercan açıklamasının devamında, “Dolayısıyla kan basıncı düşer, kan akışı sağlanır. Karpuz, B, C vitaminleri ile vitamin A öncülü olan beta karoten barındırır. İçeriğindeki likopen ise antioksidan ve antiinflamatuar (iltihabı azaltıcı etkisi) vardır. Bunların tümü yüksek su ve lif oranı, doyurucu etkisinin de olması sebebiyle diyette tercih edilme nedenidir

Mercan açıklamasının devamında, “Dolayısıyla kan basıncı düşer, kan akışı sağlanır. Karpuz, B, C vitaminleri ile vitamin A öncülü olan beta karoten barındırır. İçeriğindeki likopen ise antioksidan ve antiinflamatuar (iltihabı azaltıcı etkisi) vardır. Bunların tümü yüksek su ve lif oranı, doyurucu etkisinin de olması sebebiyle diyette tercih edilme nedenidir" dedi.

#5
Foto - Karpuzun zayıflamak için önerildiğini ve bunun yanlış olduğunu söyleyen Dr. Mercan

Karpuzun zayıflamak için önerildiğini ve bunun yanlış olduğunu söyleyen Dr. Mercan "Kalorisi düşük, yüksek miktarda su ve lif oranı ile tok tutarak kolay bir zayıflama yolu görülmesinin yanı sıra yüksek glisemik indeksi nedeniyle fazla tüketildiğinde aksine kilo aldırabilir" ifadelerini kullandı.

#6
Foto - Karpuzu çok fazla tüketmenin de kan şekerini arttıracağını söyleyen Dr Mercan, şeker hastaları için de uyarı yaptı. İşte oı

Karpuzu çok fazla tüketmenin de kan şekerini arttıracağını söyleyen Dr Mercan, şeker hastaları için de uyarı yaptı. İşte oı

#7
Foto -

"Şeker hastaları karpuzu tek başına tüketmemelidir. Et ve sebze yemeklerinin yanında bir dilim karpuzu da ana öğünlerinize dahil edebilirler. Gün içinde ara öğün olarak sadece peynir ile değil ceviz ve fındık gibi ek besinlerle de tüketilebilir. Ayrıca karpuz hem potasyum kaynağı hem de idrar söktürücüdür. Bu sebeple böbrek yetmezliği olan hastaların sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir. Dikkatli tüketmek gerekir."

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı