• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
7
Uzaya çıkacak ilk Türk! Bomba tesadüf

2023-01-27 09:34:11
Uzaya çıkacak ilk Türk! Bomba tesadüf

Sanayi Bakanı Mustafa Varank'ın uzaya çıkacak ilk Türk astronot seçmeleri için sarfettiği "Adaylarımız belli, yakın zamanda sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla bu isimleri paylaşmış olacak. Türkiye 100. yılında bir vatandaşını uluslararası uzay istasyonuna gönderecek. Bir Türk vatandaşı ay yıldızlı al bayrağımızı uluslararası uzay istasyonunda en güzel şekilde temsil edecek" ifadelerinin detayları belli olmaya başladı.

#1
Foto - Uzaya çıkacak ilk Türk! Bomba tesadüf

SONA 7 KİŞİ KALDI Hatırlanacağı üzere Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Milli Uzay Programı kapsamında belirlenen "Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu" görevini başlatması üzerine "uzaya.gov.tr" internet adresinden başvurular kabul edilmiş ve toplam 36 bin kişi Türkiye'nin ilk astronotu olabilmek için başvuruda bulunmuştu.

#2
Foto - Uzaya çıkacak ilk Türk! Bomba tesadüf

Edinilen bilgiye göre, 36 bin kişi arasından son 30'a kalan ve uzun bir süredir Eskişehir'deki Hava Kuvvetleri Komutanlığı Uçucu Sağlığı Araştırma ve Eğitim Merkezi'nde (USAEM) eğitim alan adayların test aşaması sona erdi. 10'u kadın 30 astronot adayı arasında yapılan testler neticesinde ilk olarak son 15 belirlendi. Ardından ise ABD'li ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) sağlık heyetlerinden oluşan bir ekip tarafından son 7 kişilik liste hazırlandı.

#3
Foto - Uzaya çıkacak ilk Türk! Bomba tesadüf

ASKERİ PİLOT UZAYA GİDECEK - Yalnızca 7 aday tüm aşamaları geçerken uzaya gidecek adayı belirleyecek nihai kararın ise Başkan Erdoğan tarafından verildiği ifade edildi. Son 7'ye yalnızca erkek adaylar kalırken, bunlar içerisinden bir asil bir de yedek isim belirlendi. Sabah'ın haberine göre, Vücut dayanıklılığı ve mevcutta yaptığı işin performans kriterleri de göz önünde bulundurularak belirlenen asil adayın Hava Kuvvetleri'nde görevli askeri pilot olduğu öğrenildi.

#4
Foto - Uzaya çıkacak ilk Türk! Bomba tesadüf

Şimdi belirlenen bu iki aday Amerika Birleşik Devletlerine gönderilecek ve orada zorlu bir eğitime tabi tutulacaklar. Özellikle Uluslararası Uzay İstasyonu'nun çalışması sistemleri hakkında teorik dersler alacaklar. Hem Avrupa hem de Japonya'nın uzay aracı modüllerinde de aşinalık eğitimi alacaklar. Eğitimlerin büyük bir bölümü ABD'de olacak. Türk astronot, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 10 gün kalacak ve Türk bilim insanlarınca belirlenen deneyleri yapacak.

#5
Foto - Uzaya çıkacak ilk Türk! Bomba tesadüf

UZAYA ÇIKAN İLK İNSAN DA ASKERİ PİLOTTU - Uzaya çıkan ilk insan olan Rus kozmonot Yuri Alekseyeviç Gagarin de ülkesinde askeri pilot olarak görev yapıyordu. Gagarin 12 Nisan 1961'de Vostok uzay aracıyla uzaya çıkarak Dünya yörüngesinde turunu tamamlamıştı.

#6
Foto - Uzaya çıkacak ilk Türk! Bomba tesadüf

Aya ayak basan ilk insan Neil Armstrong da ABD deniz kuvvetlerinde görevli bir pilottu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23