• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
Yeniakit Publisher
Trump havalara uçtu! Türkiye’nin 150 uçaklık dev siparişi ABD’ye bayram ettirdi

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

Trump havalara uçtu! Türkiye’nin 150 uçaklık dev siparişi ABD’ye bayram ettirdi

THY'nin Boeing ile imzaladığı 100'ü kesin 50'si opsiyonlu toplam 150 adet 737 MAX uçaklık devasa sipariş anlaşması, ABD Başkanı Donald Trump'tan büyük övgü aldı. New York'taki BM Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı imza töreninin ardından konuşan Trump, bu dev ihracatın ABD çapında on binlerce kişiye yeni iş kapısı açacağını vurguladı.

#1
Foto - Trump havalara uçtu! Türkiye’nin 150 uçaklık dev siparişi ABD’ye bayram ettirdi

Donald Trump, Türk Hava Yolları'nın (THY) Boeing ile 150 adet 737 MAX uçağı satın almak için yaptığı anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Trump, anlaşmayı ABD sanayisi açısından önemli bir gelişme olarak değerlendirirken, satışın Amerikan ekonomisine ve istihdama katkı sağlayacağını belirtti.

#2
Foto - Trump havalara uçtu! Türkiye’nin 150 uçaklık dev siparişi ABD’ye bayram ettirdi

THY, filosuna katacağı yeni uçaklarla ilgili kararını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamayla duyurdu. Anlaşmaya göre şirket, Boeing'den 100 adet 737-8 modelini kesin olarak satın alacak, 50 adet 737 MAX için ise opsiyon hakkını kullanabilecek. Sipariş kapsamında alınacak uçakların büyük bölümünü Boeing 737-8 modeli oluştururken, THY'ye daha büyük bir model olan 737-10'a geçiş imkanı da sunuluyor. Böylece şirket, opsiyon kapsamındaki uçaklarda 737 MAX ailesinin en büyük modeli olan 737-10'u tercih edebilecek.

#3
Foto - Trump havalara uçtu! Türkiye’nin 150 uçaklık dev siparişi ABD’ye bayram ettirdi

THY, anlaşma kapsamında uçakların teslimatlarının 2033 ile 2037 yılları arasında tamamlanacağını bildirdi. 2025'ten bu yana sürdürülen görüşmelerin ardından imzalanan anlaşma, THY'nin Boeing ile bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük tek koridorlu uçak siparişi oldu. Şirketin yeni siparişiyle birlikte filosundaki Boeing uçaklarının sayısının da uzun vadede artırılması planlanıyor.

#4
Foto - Trump havalara uçtu! Türkiye’nin 150 uçaklık dev siparişi ABD’ye bayram ettirdi

ABD Başkanı Donald Trump, THY'nin Boeing siparişine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Anlaşmayı "Amerikan sanayisi için büyük gün" olarak nitelendiren Trump, "On milyarlarca dolarlık satış ve devasa ihracat. Ülke çapında on binlerce Amerikalının işini destekliyor" ifadelerini kullandı. Trump aynı paylaşımında, Türkiye'nin yanı sıra Bangladeş'in de Boeing'e 11 uçak siparişi verdiğini belirtti. Öte yandan Birleşmiş Milletler'in (BM) 81. Genel Kurulu dolayısıyla New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk Hava Yolları ile Boeing arasında düzenlenen anlaşma imza törenine katıldı. Törende, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Murat Şeker ile Boeing Ticari Uçaklar Başkanı ve CEO'su Stephanie Pope da yer aldı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yorum

ABD bayram ettiyse izrail de eder!

Özel demişti de

Bir randevu koparmak için boing alim sözü verileceğini ama herhangi gibi yalan iftira demiştiniz ne oldu...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23