Suudi Arabistan’dan beklenmedik “hac” kararı! Neredeyse ilk defa doğru bir iş yaptılar
Suudi Arabistan, 2026 Hac dönemi öncesi Kabe ve Mescid-i Nebevi'de çok konuşulacak bir karara imza attı.
Suudi Arabistan, 2026 Hac dönemi öncesi Kabe ve Mescid-i Nebevi'de çok konuşulacak bir karara imza attı.
Yönetim, bu adımla hem mahremiyeti korumayı hem de ibadetin manevi atmosferini güçlendirmeyi amaçladığını açıkladı. Yeni düzenlemeye uymayanların cihazlarına el konulacağı ve haklarında işlem yapılacağı bildirildi.
Suudi Arabistan yönetimi, 2026 Hac dönemi öncesinde aldığı kararla Mekke'deki Kabe'de Mescid-i Haramve Medine'deki Mescid-i Nebevi'nin tüm alanlarında fotoğraf ve video çekimini yasakladı.
Karar, hacıların mahremiyetini koruma ve ibadet anında manevi huzuru sağlama amaçlarını taşıyor. Yönetim, bu adımın kutsal mekanların saygınlığını muhafaza etme ve ibadetlerin sükûnet içinde yerine getirilmesine olanak tanıma hedefini taşıdığını bildirdi.
Bu düzenlemeyle birlikte, yasağa uymayan ziyaretçiler hakkında işlem yapılacağı açıklandı. Hükümet, izinsiz fotoğraf ve video çekiminde kullanılan cihazlara el konulacağını ve kural ihlali yapanlar hakkında yasal sürecin başlatılacağını duyurdu.
WhatsApp İhbar Hattı
+90 (553) 313 94 23