KIZILCIK ŞERBETİ TARİFİ ! Malzemeler: 500 gram taze kızılcık 1,5 litre su 1 su bardağı toz şeker (isteğe göre ayarlanabilir) Yarım limonun suyu 1 tatlı kaşığı gül suyu (isteğe bağlı) KIZILCIK ŞERBETİ NASIL YAPILIR? Kızılcıkları yıkayıp, bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kızılcıklar yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Pişen kızılcıkları bir süzgeçle süzerek, suyunu bir kaba aktarın. Kızılcık tanelerinin fazla suyunu almak için biraz bastırabilirsiniz. Elde ettiğiniz kızılcık suyuna, toz şekeri ekleyin ve karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Limon suyunu ekleyin ve şerbeti birkaç dakika daha kaynatmaya devam edin. (Şeker miktarını damak zevkinize göre artırabilirsiniz.) Şerbet kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğuması için bir süre bekleyin. Soğuduktan sonra buzdolabına koyarak iyice soğutun. İsteğe göre, şerbetinize gül suyu da ekleyebilirsiniz, bu da ona hoş bir aroma katacaktır. Soğuyan kızılcık şerbetini bardaklara dökün ve bir dilim limon veya taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.