• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
9
Nohutu sakın böyle yemeyin! Zehir saçıyor

2020-08-06 09:50:52
Nohutu sakın böyle yemeyin! Zehir saçıyor

Besinlerin sağlığımıza onlarca faydası olsa da, hatalı pişirmelerde birtakım sonuçlara neden olabiliyor. Doğal olmayan meyve sularının da vücuduma zararları olduğu belirtiliyor. İşte hatalı pişirmeler ile yanlış tüketimlerde zararı dokunan besinler ve vücudumuza faydası olan bazı gıdalar...

#1
Foto - Nohut Yemekleri özellikle Pilavla birlikte enfes tüketilen yemek türüdür. Nohut aynı zamanda etli yapılabildiği gibi etsiz de yapılabilir. Kansere karşı da etkili olan nohutun zehir saçabileceğini biliyor muydunuz? Uzmanlar nohutla ilgili yaptıkları uyarıda zehirlenme uyarısı yaptılar. Bilirsiniz nohut yemeği yapılmadan önce ıslatılır. İşte ıslatmış olduğunuz o kase içerisindeki suyu mutlaka dökün. Sakın yemeğinizde kullanmayın. Bazı sosyal medya hesaplarında bu suyun atılmayıp yemeklerde kullanılması gerektiğine dair iddialar var. Uzmanlar bu yanlışa karşı uyarıyor. Bu su zehirdir. Bu suda herhangi bir vitamin olmadığı gibi aksine zararlı bir zehir bulunmaktadır. Nohudu önceden ıslatmanın amacı zaten zehirden kurtarmak için ıslatıp tüketmektir.

Nohut Yemekleri özellikle Pilavla birlikte enfes tüketilen yemek türüdür. Nohut aynı zamanda etli yapılabildiği gibi etsiz de yapılabilir. Kansere karşı da etkili olan nohutun zehir saçabileceğini biliyor muydunuz? Uzmanlar nohutla ilgili yaptıkları uyarıda zehirlenme uyarısı yaptılar. Bilirsiniz nohut yemeği yapılmadan önce ıslatılır. İşte ıslatmış olduğunuz o kase içerisindeki suyu mutlaka dökün. Sakın yemeğinizde kullanmayın. Bazı sosyal medya hesaplarında bu suyun atılmayıp yemeklerde kullanılması gerektiğine dair iddialar var. Uzmanlar bu yanlışa karşı uyarıyor. Bu su zehirdir. Bu suda herhangi bir vitamin olmadığı gibi aksine zararlı bir zehir bulunmaktadır. Nohudu önceden ıslatmanın amacı zaten zehirden kurtarmak için ıslatıp tüketmektir.

#2
Foto - Şeftali çekirdeğinin faydaları: Sindirimi kolaylaştırır, mideyi rahatlatır. Bağırsak hareketlerini düzenleyip ishali önler. Kurutularak çiğnendiğinde diş ağrısını keser. Birkaç şeftali çekirdeğinin ezilip suyu tülbent yardımıyla süzüldükten sonra sıvının azar azar kulağa damlatılması baş ağrısını geçirir. Eğer sürekli öksürmekten şikayetçiyseniz şeftali çekirdeğinin içindeki yemişi kaynatın ve suyunu için. Haber7'deki habere göre, kısa süre içerisinde öksürüğünüz kesilecektir.

Şeftali çekirdeğinin faydaları: Sindirimi kolaylaştırır, mideyi rahatlatır. Bağırsak hareketlerini düzenleyip ishali önler. Kurutularak çiğnendiğinde diş ağrısını keser. Birkaç şeftali çekirdeğinin ezilip suyu tülbent yardımıyla süzüldükten sonra sıvının azar azar kulağa damlatılması baş ağrısını geçirir. Eğer sürekli öksürmekten şikayetçiyseniz şeftali çekirdeğinin içindeki yemişi kaynatın ve suyunu için. Haber7'deki habere göre, kısa süre içerisinde öksürüğünüz kesilecektir.

#3
Foto - C vitamini bakımından oldukça zengin olan guava meyvesi, düzenli olarak tüketildiğinde saç dökülmesinden koruyor. Saç dökülmesinin birincil sebebi olan demir eksikliğine karşı en etkili meyvelerden biri olan guava, internet üzerinden de satılabiliyor.

C vitamini bakımından oldukça zengin olan guava meyvesi, düzenli olarak tüketildiğinde saç dökülmesinden koruyor. Saç dökülmesinin birincil sebebi olan demir eksikliğine karşı en etkili meyvelerden biri olan guava, internet üzerinden de satılabiliyor.

#4
Foto - Meyve sularının tabii ki doğal olanı sağlığa faydalı. Piyasadaki birtakım meyve sularının ise zararlı olduğu belirtiliyor. Prof.Dr. Canan Karatay, meyve suyunun alkolden bir farkı olmadığını belirtti. Karatay, meyve suyu tüketiminin de karaciğeri yağlandırıcı etkisi olduğunu sözlerine ekledi.

Meyve sularının tabii ki doğal olanı sağlığa faydalı. Piyasadaki birtakım meyve sularının ise zararlı olduğu belirtiliyor. Prof.Dr. Canan Karatay, meyve suyunun alkolden bir farkı olmadığını belirtti. Karatay, meyve suyu tüketiminin de karaciğeri yağlandırıcı etkisi olduğunu sözlerine ekledi.

#5
Foto - Takvim'de yer alan bir habere göreyse, yemeğin yanında su ya da meyve suyu gibi bir sıvı tüketmek de en sakıncalı ikililerden çünkü su mide asitlerini seyreltip protein, karbonhidrat ve yağların yıkımını güçleştiriyor. Suyu yemeğin 10 dakika öncesinde içmeniz tavsiye ediliyor. Böylece hem daha az yiyor hem de sindirim enzimlerinizin çalışmasının önündeki engeli kaldırmış oluyorsunuz.

Takvim'de yer alan bir habere göreyse, yemeğin yanında su ya da meyve suyu gibi bir sıvı tüketmek de en sakıncalı ikililerden çünkü su mide asitlerini seyreltip protein, karbonhidrat ve yağların yıkımını güçleştiriyor. Suyu yemeğin 10 dakika öncesinde içmeniz tavsiye ediliyor. Böylece hem daha az yiyor hem de sindirim enzimlerinizin çalışmasının önündeki engeli kaldırmış oluyorsunuz.

#6
Foto - Zerdeçal hafızaya iyi geliyor. Tayvan’da yapılan araştırma, kahvaltıda bir gram bile tüketmenin diyabetin ilk evresinde ve bilişsel becerilerinde azalma riski bulunan kişilerin hafızasını güçlendirdiğini gösterdi. Diyabet teşhisi koyulan 60 yaşın üzerinde kadın ve erkeklerin katıldığı araştırmada, bilim adamları zerdeçalın hafızaya etkisini araştırdı. Katılımcılar kahvaltıdan önce ve saatler sonra hafıza testine tabi tutuldu. Kahvaltıda bir gram zerdeçal tüketen katılımcılar testlerde daha başarılı oldu.

Zerdeçal hafızaya iyi geliyor. Tayvan’da yapılan araştırma, kahvaltıda bir gram bile tüketmenin diyabetin ilk evresinde ve bilişsel becerilerinde azalma riski bulunan kişilerin hafızasını güçlendirdiğini gösterdi. Diyabet teşhisi koyulan 60 yaşın üzerinde kadın ve erkeklerin katıldığı araştırmada, bilim adamları zerdeçalın hafızaya etkisini araştırdı. Katılımcılar kahvaltıdan önce ve saatler sonra hafıza testine tabi tutuldu. Kahvaltıda bir gram zerdeçal tüketen katılımcılar testlerde daha başarılı oldu.

#7
Foto - Sarımsak ve soğanın aynı anda kavrulmasının hiçbir katkı sağlamayacağı belirtiliyor. Bu nedenle soğanı kavurduktan sonra sarımsağın eklenmesi ya da en son yemeğinizin üzerine rendelenmesi gerektiği ifade ediliyor.

Sarımsak ve soğanın aynı anda kavrulmasının hiçbir katkı sağlamayacağı belirtiliyor. Bu nedenle soğanı kavurduktan sonra sarımsağın eklenmesi ya da en son yemeğinizin üzerine rendelenmesi gerektiği ifade ediliyor.

#8
Foto - Sabah'taki habere göre ise, çiğ yumurtanın daha sağlıklı olduğu konusunda yanlış bir algının olduğundan bahseden uzmanlar, çiğ yumurtanın bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde çeşitli hastalıklara yol açtığı konusunda vatandaşları uyardı. Uzmanlara göre çiğ yumurta tüketmenin iki önemli zararı var. Bunlardan birisi çiğ yumurtanın B7 vitamini alımını engellemesi. Diğer zararı ise salmonella mikrobu. Salmonella mikrobuna neden olduğu bilinen çiğ yumurta özellikle de bağışıklık sistemi zayıf kişileri tehdit ediyor. Pişmiş yumurta güçlü bir antioksidan olan yumurtanın besin değerlerinde azalmaya neden olsa da yapılan araştırmalara göre çiğ yumurta ile pişmiş yumurta arasında besin değerleri açısından fazla fark yok. Uzmanlara göre yumurtayı tam olarak pişirip yemek gerekli.

Sabah'taki habere göre ise, çiğ yumurtanın daha sağlıklı olduğu konusunda yanlış bir algının olduğundan bahseden uzmanlar, çiğ yumurtanın bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde çeşitli hastalıklara yol açtığı konusunda vatandaşları uyardı. Uzmanlara göre çiğ yumurta tüketmenin iki önemli zararı var. Bunlardan birisi çiğ yumurtanın B7 vitamini alımını engellemesi. Diğer zararı ise salmonella mikrobu. Salmonella mikrobuna neden olduğu bilinen çiğ yumurta özellikle de bağışıklık sistemi zayıf kişileri tehdit ediyor. Pişmiş yumurta güçlü bir antioksidan olan yumurtanın besin değerlerinde azalmaya neden olsa da yapılan araştırmalara göre çiğ yumurta ile pişmiş yumurta arasında besin değerleri açısından fazla fark yok. Uzmanlara göre yumurtayı tam olarak pişirip yemek gerekli.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı