• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
6
Midye baklava nasıl yapılır? Bayramlık midye tatlısı tarifi

2020-05-19 16:39:07
Midye baklava nasıl yapılır? Bayramlık midye tatlısı tarifi

Midye tatlısı tarifi ya da midye baklavası tarifi bayramda tercih edilen lezzetli ve görüntüsü güzel olan baklava çeşitlerinden. Peki, midye tatlısı nasıl yapılır? Midye baklava yapımı, malzemeleriyle işte detayları...

#1
Foto - Belki de birçoğunuzun ilk kez duyacağı midye tatlısı şerbetli tatlılar ailesinin en farklı ama en lezzetli olanlarından…

Belki de birçoğunuzun ilk kez duyacağı midye tatlısı şerbetli tatlılar ailesinin en farklı ama en lezzetli olanlarından…

#2
Foto - Midye tatlısı, mutfağınıza ayrı bir tat katacak bayramlık lezzetlerden... İşte midye baklava tarifi...

Midye tatlısı, mutfağınıza ayrı bir tat katacak bayramlık lezzetlerden... İşte midye baklava tarifi...

#3
Foto - Malzemeler: 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 3 yumurta 2 yemek kaşığı elma sirkesi Tuz Un

Malzemeler: 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 3 yumurta 2 yemek kaşığı elma sirkesi Tuz Un

#4
Foto - Açmak için: Buğday nişastası 400 gr Un 300 gr çekilmiş ceviz Üzerine: 250 gr kadar tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ Şerbet için: 3 su bardağı su 3 su bardağı şeker 1 dilim limon

Açmak için: Buğday nişastası 400 gr Un 300 gr çekilmiş ceviz Üzerine: 250 gr kadar tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ Şerbet için: 3 su bardağı su 3 su bardağı şeker 1 dilim limon

#5
Foto - Yapılışı: Yukarıdaki malzemelerden hazırladığınız hamuru yoğurun ve yumurta büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlayıp üstünü kapatın. En az bir saat bekletin. Vaktiniz varsa hamuru bir gün önceden de hazırlayabilirsiniz. Sonra dörde bölün ve ortadan başlayıp uç kısmına kadar büzdükten sonra yandaki uçları birleştirip cevizi koyun ve katlayın. Tepsiye dizip üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımını her tarafına gelecek şekilde dökün. Fırına koymadan önce yaklaşık 10 dakika yağını çekmesini bekleyin ardından 180- 200 derecede önceden ısıtılmış fırına koyun. Altın sarısı olana kadar kızartın. Bu sırada şerbetini bir tencerede kaynatın ve soğumaya bırakın. Fırından çıkarttığınız hamurun üzerine ılık şerbeti dökün.

Yapılışı: Yukarıdaki malzemelerden hazırladığınız hamuru yoğurun ve yumurta büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlayıp üstünü kapatın. En az bir saat bekletin. Vaktiniz varsa hamuru bir gün önceden de hazırlayabilirsiniz. Sonra dörde bölün ve ortadan başlayıp uç kısmına kadar büzdükten sonra yandaki uçları birleştirip cevizi koyun ve katlayın. Tepsiye dizip üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımını her tarafına gelecek şekilde dökün. Fırına koymadan önce yaklaşık 10 dakika yağını çekmesini bekleyin ardından 180- 200 derecede önceden ısıtılmış fırına koyun. Altın sarısı olana kadar kızartın. Bu sırada şerbetini bir tencerede kaynatın ve soğumaya bırakın. Fırından çıkarttığınız hamurun üzerine ılık şerbeti dökün.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı