• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
4
Yeniakit Publisher
Mariupol’de toplu mezarlar uydu fotoğraflarıyla tespit edildi
2022-04-22 08:33:14

Mariupol’de toplu mezarlar uydu fotoğraflarıyla tespit edildi

ABD merkezli uydu görüntüleme şirketi Maxar’ın, 19 Mart ile 3 Nisan tarihlerinde Mariupol’de çektiği uydu fotoğrafları ile Rus ordusunun kazdığı toplu mezarlar tespit edildi. Mariupol Belediye Meclisi tarafından yapılan açıklamada, “İşgalciler yaklaşık 30 metre uzunluğunda hendekler kazıyorlar ve cesetleri getirmek için çöp kamyonları kullanıyorlar" ifadeleri kullanılarak, "Tarih tekerrür ediyor. Sadece Alman faşistlerinin yerine Ruslar geldi" denildi.

#1
Foto - Mariupol’de toplu mezarlar uydu fotoğraflarıyla tespit edildi

Rusya’nın kuşatması altındaki Ukrayna’nın Mariupol kentinde kazılan toplu mezarlar, ABD merkezli uydu görüntüleme şirketi Maxar'ın farklı tarihlerde çektiği uydu fotoğrafları ile tespit edildi. Maxar’ın, 19 Mart ile 3 Nisan tarihlerinde Mariupol’ün yaklaşık 20 kilometre batısında yer alan Manhush köyünde çektiği uydu fotoğraflarının karşılaştırılması ile oraya çıkan toplu mezarların, 23 ve 26 Mart tarihleri arasında genişlemeye başladığı tespit edildi. Toplu mezarların, köydeki mevcut mezarlığın bitişiğine kazıldığı görüldü.

#2
Foto - Mariupol’de toplu mezarlar uydu fotoğraflarıyla tespit edildi

Maxar, "Mezarlar, doğrusal sıralardan oluşan dört bölümde hizalanmış ve 200’den fazla yeni mezar içermekte" ifadelerini kullandı.

#3
Foto - Mariupol’de toplu mezarlar uydu fotoğraflarıyla tespit edildi

“Alman faşistlerinin yerine Ruslar geldi" Mariupol Belediye Meclisi tarafından yapılan açıklamada, “İşgalciler yaklaşık 30 metre uzunluğunda hendekler kazıyorlar ve cesetleri getirmek için çöp kamyonları kullanıyorlar" ifadeleri kullanılarak, "Neredeyse 80 yıl önce Naziler, Agrobaza köyünde 12 bin Mariupol sakinini vurarak öldürdü. Manhush yakınlarında. En fazla 13 kilometre. Tarih tekerrür ediyor. Sadece Alman faşistlerinin yerine Ruslar geldi" denildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23