• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
Yeniakit Publisher
Maaşlar ödenmeyince fabrika karıştı! 27 yıllık Türk devi iflasın eşiğinde
Haber Merkezi Giriş Tarihi:

Maaşlar ödenmeyince fabrika karıştı! 27 yıllık Türk devi iflasın eşiğinde

Gaziantep’te çeyrek asrı aşkın süredir üretim yapan ve 500’den fazla personeli bulunan Flament Tekstil ile Flament Sentetik, ekonomik darboğaz nedeniyle 3 aylık geçici konkordato mühleti aldı. İşçilerin ödenmeyen maaşları için fabrika önünde başlattığı protestoların ardından gelen bu mahkeme kararı, 1 milyar liranın üzerindeki sermaye yapısına sahip şirketin mali durumunu koruma altına almayı hedefliyor. Mahkeme tarafından atanan komiser heyetinin denetimine giren dev firmanın, bu süreci başarıyla atlatıp atlatamayacağı Gaziantep sanayisinde endişeyle takip ediliyor.

#1
Foto - Maaşlar ödenmeyince fabrika karıştı! 27 yıllık Türk devi iflasın eşiğinde

Gaziantep'te Flament Tekstil işçileri, ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle fabrika önünde protesto başlattı. İşçiler alacaklarının ödenmesi talebi ile eylemlerine devam ederken, firma 3 aylık konkordato ilan etti. Gaziantep 1'inci Asliye Ticaret Mahkemesi, şirket sahipleri Murat Özkeçeci ve Mesut Özkeçeci tarafından yapılan konkordato başvurusunu karara bağladı. Söz konusu karar, alacaklarını tahsil edemediklerini belirten fabrika çalışanlarının başlattığı eylemlerin ardından geldi.

#2
Foto - Maaşlar ödenmeyince fabrika karıştı! 27 yıllık Türk devi iflasın eşiğinde

60 bin metrekarelik kapalı alanda üretim yapan üç fabrikaya sahip şirketlerin 500'ü aşkın çalışanı bulunuyor. 1 milyar 250 milyon lira sermaye yapısına sahip olan işletmelerin mali durumunun iyileştirilmesi ve konkordatonun başarıya ulaşıp ulaşmayacağının denetlenmesi amacıyla mahkeme, üç kişilik geçici konkordato komiseri heyeti görevlendirdi. Mahkeme kararı gereğince, şirketlerin ve şirket sahiplerinin tüm ödeme işlemleri bundan böyle atanan komiserlerin onayına tabi tutulacak.

#3
Foto - Maaşlar ödenmeyince fabrika karıştı! 27 yıllık Türk devi iflasın eşiğinde

Mahkeme, ilgili taraflara yönelik yasal bildirimde bulunarak, alacaklıların konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir durumun bulunmadığını delilleriyle birlikte mahkemeye sunabileceklerini hatırlattı. Alacaklılar, bu çerçevede konkordato talebinin reddini talep edebilecek.

#4
Foto - Maaşlar ödenmeyince fabrika karıştı! 27 yıllık Türk devi iflasın eşiğinde

Şirketin finansal yapısını koruma altına alan bu karar sonrasında, çalışanların alacakları ve üretimin devamlılığı konusundaki süreç komiserlerin incelemeleri neticesinde şekillenecek.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23