• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
Yeniakit Publisher
Kızartma yağını nasıl saklamalıyız?

2017-04-25 19:01:29
Kızartma yağını nasıl saklamalıyız?

Kızartma yemekleri her evde afiyetle yenmektedir. Genellikle sebze ve et yemeklerinde tercih edilen kızartmalar, aşırı yağ istediği için her defasında yeni bir yağ kullanmak bütçeyi zorlayabilir.

#1
Foto - Kızartma yağını nasıl saklamalıyız?

Bu sebepten yağların düzgün ve koşullara uygun şekilde saklanması gerekir. Bazı püf noktalara dikkat ederek kızartma yağlarını sağlığınıza zarar vermeyecek şekilde muhafaza edebilirsiniz. İşte kızartma yağlarını sağlıklı saklama koşulları…

#2
Foto - Kızartma yağını nasıl saklamalıyız?

Kızartma yağını sağlıklı bir şekilde saklamanın ilk koşulu yağın iyice soğumasını beklemektir. Aynı zamanda soğumuş olan yağı temiz bir tülbent yardımıyla süzüp saklamaktır. Bu maddeleri süzmediğiniz zaman vücuda girdiğinde kanserojen etki oluşturur ve ileride kanser hastalığının gelişmesine sebep olabilir.

#3
Foto - Kızartma yağını nasıl saklamalıyız?

Kullanmış olduğunuz kızartma yağını muhakkak cam kavanozda saklamanız gerekir. Demir, bakır tencere veya kap içerisinde saklanan kullanılmış yağlar bu cisimlerle farklı tepkimeye girer. Bu durum ilerleyen zamanlarda kanser ve kalp damar hastalıklarının gelişmesine sebep olabilir.

#4
Foto - Kızartma yağını nasıl saklamalıyız?

Cam kavanoza süzmüş olduğunuz kullanılmış yağı, dışarıda değil dolapta saklamanız gerekir. Çünkü ışık, yağda oksitlenmeye sebep olacağından besin zehirlenmelerini beraberinde getirebilir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23