• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
7
Yeniakit Publisher
İşte doğru bilinen yanlışlar | Lezzetli yemek yapmanın püf noktaları

2023-06-04 21:14:16
İşte doğru bilinen yanlışlar | Lezzetli yemek yapmanın püf noktaları

Yemek yaparken yapılan bazı hatalar yemeğin lezzetini olumsuz etkiliyor. Damakları çatlatan leziz yemekler yapmanın püf noktaları...

#1
Foto - İşte doğru bilinen yanlışlar | Lezzetli yemek yapmanın püf noktaları

Sevdiklerinizin yüzünü güldürecek leziz yemekler hazırlamak istiyorsanız; bu pratik yöntemleri aklınızdan çıkarmayın.

#2
Foto - İşte doğru bilinen yanlışlar | Lezzetli yemek yapmanın püf noktaları

Yanlış seçilen kesme tahtaları: Kesme tahtasını doğru seçmek çok önemlidir. Kesme tahtanızın kalitesiz ve yapısı kolay aşınan bir tahta olması yapacağınız yemeğe kesme tahtasının tadının geçmesine neden olacaktır. aynı zamanda yemek ahırlarken kesme tahtanızın küçük olması da işinizi zorlaştıracaktır. Bu nedenle daha büyük ve aşınmayan tahtalar tercih etmelisiniz.

#3
Foto - İşte doğru bilinen yanlışlar | Lezzetli yemek yapmanın püf noktaları

Yanlış bıçak kullanımı: Yanlış bıçak kullanımı yemek yaparken daha çok uğraşmanıza neden olacaktır. Küçük meyve bıçakları yerine et ve sebzeler için ayrı ayrı keskin bıçaklar tercih etmeniz daha kolay ve pürüzsüz bir doğrama ile daha hızlı ve kolay şekilde yemek hazırlamanızı sağlar.

#4
Foto - İşte doğru bilinen yanlışlar | Lezzetli yemek yapmanın püf noktaları

Malzemeleri soğuk tavaya koymak: Yemek hazırlarken en yaygın yapılan hatalardan biri yemekleri tava henüz soğukken tavaya koymaktır. Tavanın biraz daha ısınmasını beklediğiniz zaman hem yağ hem de tava kendine gelmiş olacağından yemekler fazla yağ çekmeden kolayca pişecektir. Soğuk tavaya eklenen malzemeler kolaylıkla ya çeker ve yapışır.

#5
Foto - İşte doğru bilinen yanlışlar | Lezzetli yemek yapmanın püf noktaları

Yanlış tencere seçimi: Tencerenizin yemeğe uygun büyüklükte olmaması yemeği içindeki malzemelerin eşit şekilde pişmesini engelleyeceğinden yemek hazırlarken daha büyük ve geniş tencereler tercih edin. Tencere seçimi yemeğin daha güzel pişmesi için çok önemlidir.

#6
Foto - İşte doğru bilinen yanlışlar | Lezzetli yemek yapmanın püf noktaları

Baharatları geç eklemek: Çoğu kişi yemek yaparken baharatlarını yemeğin pişmesine yakın anlarda ekler. Ancak bu da yanlıştır. Özellikle eğer baskın tadı olmayan sebze yemekleri hazırlıyorsanız, baharatları erken eklemek yemeğin tat alması ve baharatların yemeğe işlenmesi açısından daha doğru bir davranış olacaktır. Kaynak: Haber Global

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23