Imran Han'ın bomba tavsiyesine Türk yapımcıdan yanıt geldi
Türkiye’nin son dönemdeki tarihi dizi atılımı yurtiçinde reytingleri patlatsa da dünya genelinde de büyük ilgi görüyor.
Türkiye’nin son dönemdeki tarihi dizi atılımı yurtiçinde reytingleri patlatsa da dünya genelinde de büyük ilgi görüyor.
Diriliş Ertuğrul, Payitaht Abdülhamid ve Yunus Emre dizileri satıldı. Diriliş Ertuğrul'un devam dizisi Kuruluş Osman'da birçok ülkeye kısa sürede satıldı. Hatta Kuruluş Osman, geçtiğimiz ay Arnavutluk'ta reytingleri altüst etti.
Türk dizilerine en çok ilgi göstren ülkelerden bir tanesi de Pakistan... Asya ülkesinde Diriliş Ertuğrul, Payitaht Abdülhamid ve Çalıkuşu dizileri büyük ilgi görüyor.
Geçtiğimiz Ramazan ayında Pakistan hükümet yetkilileri, kutsal ay boyunca Diriliş Ertuğrul dizisini ekranlara getirmişti.
Haziran ayında iki ülke arasında dizi işbirliği yapılmasını öngören bir anlaşma yapıldı. Bu anlaşma sonrası son dönemin popüler dizisi Uyanış Büyük Selçuklu’nun da ihracı gündeme geldi.
Gelişmeler böyleyken Pakistan Başbakanı İmran Han, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Türk tarihi dizisi Yunus Emre’yi ülkedeki vatandaşlara tavsiye etti.
Dizi yapımcısı Mehmet Bozdağ ise Imran Han’ın tavsiyesi sonrası sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Bozdağ açıklamasında, "Hz. Yunus bir söz söylemiş hiçbir söze benzemez." Birlik için, bir atan kalpler. Dizimize gösterdiğiniz alaka ve teveccüh için Pakistan başbakanı Sayın Imran Han’a teşekkür ederim” dedi.
WhatsApp İhbar Hattı
+90 (553) 313 94 23