• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
Yeniakit Publisher
Erdoğan sinyali vermişti! Ve gündeme bomba gibi düşecek öneri az önce geldi! Şart koştular

Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Erdoğan sinyali vermişti! Ve gündeme bomba gibi düşecek öneri az önce geldi! Şart koştular

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "Demokratik topluma giden yol buradan geçer" diyerek, flaş önerilerini tüm Türkiye'ye duyurdu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da o konuda yaptığı açıklamada sinyali vermişti.

#1
Foto - Erdoğan sinyali vermişti! Ve gündeme bomba gibi düşecek öneri az önce geldi! Şart koştular

Tülay Hatimoğulları, kayyım yasasının lağvedilmesi ve yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bugün atılacak en temel adımlardan birisi, bu sürece dair kayyım yasasının bir an önce lağvedilmesi ve atanmış kayyımların geri çekilmesi, gitsinler valilik, kaymakamlık yapsınlar. Demokratik topluma giden yol buradan geçer" dedi.

#2
Foto - Erdoğan sinyali vermişti! Ve gündeme bomba gibi düşecek öneri az önce geldi! Şart koştular

Dem Parti Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu'nun 2 gün sürecek ara dönem toplantısına katılan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kayyım yasasının lağvedilmesi ve yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Hatimoğulları, "Bu kayyımlar bir yandan Kürt halkının seçme ve seçilme hakkını elinden almak isteyen anlayışın sonucu, öte yandan da kadın temsiliyetine, eşbaşkanlık ve eşit temsiliyete karşı vurulmak istenen kocaman bir darbedir. Ama her kayyım atanmasından sonra hiçbir şekilde pes etmedik. Halk içerisinde çalışmalarımızı devam ettirdik. Her seçimde gücümüzü biraz daha katlayarak, bütün baskılara rağmen yol aldık. Buradan kayyımcı zihniyete bir kez daha sesleniyoruz. Bugün barışın ve demokratik toplum sürecinin konuşulduğu bir dönemde kayyımcı anlayış ve baskıcı rejimin gerçekten artık son bulması gerekiyor" şeklinde konuştu.

#3
Foto - Erdoğan sinyali vermişti! Ve gündeme bomba gibi düşecek öneri az önce geldi! Şart koştular

Sözlerinin devamında "Bugün atılacak en temel adımlardan birisi; kayyım yasasının bir an önce lağvedilmesi ve atanmış kayyımların geri çekilmesidir" diyen Hatimoğulları, "Gitsinler valilik kaymakamlık yapsınlar, halkını seçtiği belediye eşbaşkanları görevlerinin başına gelsin. Bu toplumun en doğal hakkıdır. Başta Türk halkı olmak üzere bu coğrafyada bulunan kayyım atanan belediyelerdeki bütün seçmenin ve yurttaşın en doğal en temel hakkıdır" diye konuştu.

#4
Foto - Erdoğan sinyali vermişti! Ve gündeme bomba gibi düşecek öneri az önce geldi! Şart koştular

Geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada belediyeler için yeni düzenleme sinyali veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Belediyelerdeki kayyım uygulamasının yeniden istisna haline geleceğini düşünüyoruz" demişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

serhat

pardon yasa niye değişiyor?terör örgütü olmayacağına göre dem belediyekeride oralara kaynak aktaramayacak dolayısıyla kayyum da atanmayacak.yasa değilikliğine ne gerek var tabi amaç üzüm yemekse

Münir

Sevgili Tülay kardeşim! Siz PKK köpekleri ile yollarınızı kesin ve net olarak ayırdıktan sonra kayyıma vs. zaten gerek kalmaz. Yeter ki bu millete güven verin. Geçmiş tarihlerde Araplar da, PKK'nın sahiplerine güvenerek Osmanlı'ya kafa tutmuştu ama bugüne kadar ve hâlen de gün yüzü görmediler. Ve yine biz Türklerden medet umuyorlar. Ama, kurt yediği ayazı unutmazmış.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23