• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
14
Yeniakit Publisher
Dünya, ‘Hakem dosyası’nı konuşuyor! Ferhat Gündoğdu manşetlerde

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Haber Merkezi Giriş Tarihi:

Dünya, ‘Hakem dosyası’nı konuşuyor! Ferhat Gündoğdu manşetlerde

İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen "Hakem dosyası" soruşturmasında, aralarında MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun da olduğu 7 şüpheli gözaltına alınmıştı. Türk futbolunda yaşanan deprem dünya basınında da gündem oldu.

#1
Foto - Dünya, ‘Hakem dosyası’nı konuşuyor! Ferhat Gündoğdu manşetlerde

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "Hakem dosyası" soruşturmasında MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun da aralarında olduğu 7 şüpheli gözaltına alınmıştı.

#2
Foto - Dünya, ‘Hakem dosyası’nı konuşuyor! Ferhat Gündoğdu manşetlerde

NTV’Spor’a göre yaşananlar dünya basınında da geniş yer buldu. Almanya, Fransa, İspanya, İngiltere ve İtalyan basını gözaltıları manşetlerine taşıdı.

#3
Foto - Dünya, ‘Hakem dosyası’nı konuşuyor! Ferhat Gündoğdu manşetlerde

İşte dünya basınından yaşananlara ilişkin öne çıkan bazı haberler:

#4
Foto - Dünya, ‘Hakem dosyası’nı konuşuyor! Ferhat Gündoğdu manşetlerde

Weekend: "Türkiye'de Skandal: Merkez Hakem Kurulu Başkanı Gözaltına Alındı. Türk futbolu yeni bir skandalla sarsıldı. Belge sahteciliği ve zorbalık iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında yedi şüpheli tutuklandı. Bunlar arasında Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu da bulunuyor."

#5
Foto - Dünya, ‘Hakem dosyası’nı konuşuyor! Ferhat Gündoğdu manşetlerde

Sport Bild: "Türk futbolu yeni bir skandalla sarsılıyor! Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu (57), yürütülen bir yolsuzluk soruşturması kapsamında emniyet güçlerince gözaltına alındı. Söz konusu gelişme, Türkiye'de yüzlerce profesyonel spor görevlisinin yasa dışı bahis hesaplarının bulunduğunu ortaya çıkaran geniş çaplı incelemelerin ardından yaşandı."

#6
Foto - Dünya, ‘Hakem dosyası’nı konuşuyor! Ferhat Gündoğdu manşetlerde

BBC: "Türk futbolunun hakem yönetiminin başındaki isim yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alındı. Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı, polisin yürüttüğü yolsuzluk ve usulsüzlük soruşturması kapsamında gözaltına alındı."

#7
Foto - Dünya, ‘Hakem dosyası’nı konuşuyor! Ferhat Gündoğdu manşetlerde

Marca: "Türkiye'de Skandal: Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ferhat Gündoğdu Gözaltına Alındı. Gündoğdu ve altı şüpheli mobbing, resmi belgede sahtecilik suçlamalarıyla gözaltına alındı. Şüpheliler ile hakemler arasındaki WhatsApp yazışmaları da ortaya çıktı. MHK’nin başında bulunan Gündoğdu, Türk hakemliğinde en yüksek sorumluluğa sahip isimlerden biri olduğundan, gözaltına alınması ülke futbolunun hakem yapılanmasında büyük bir sarsıntıya yol açtı."

#8
Foto - Dünya, ‘Hakem dosyası’nı konuşuyor! Ferhat Gündoğdu manşetlerde

L'Equipe: “'Temiz futbol' mücadelesi yürüten Adalet Bakanı Akın Gürlek, X hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye hakemliğinin başındaki isim olan Ferhat Gündoğdu ve altı kişinin müdahale (görevi kötüye kullanma) iddiasıyla gözaltına alındığını duyurdu.”

#9
Foto - Dünya, ‘Hakem dosyası’nı konuşuyor! Ferhat Gündoğdu manşetlerde

Corriere dello Sport: "Türkiye’de "Calciopoli" Skandalı Patlak Verdi: Hakem Başkanı ve Altı Kişi Gözaltına Alındı. Roberto Mancini yönetimindeki İtalya’nın, Uluslar Ligi’nde ev sahibi Türkiye’yi 4-1 mağlup ettiği maçın ardından ülkede hakem skandalı patlak verdi: Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ferhat Gündoğdu, başkan vekili ve diğer beş kişiyle birlikte gözaltına alındı."

#10
Foto - Dünya, ‘Hakem dosyası’nı konuşuyor! Ferhat Gündoğdu manşetlerde

*Scoppia Calciopoli: İtalyan futbolunda 2006 yılında yaşanan büyük şike ve hakem ayarlama skandalına atıfla "Türk Calciopoli'si / Hakem skandalı patlak verdi" anlamında kullanılmış.

#11
Foto - Dünya, ‘Hakem dosyası’nı konuşuyor! Ferhat Gündoğdu manşetlerde

NE OLMUŞTU? İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen "Hakemler dosyası" soruşturması kapsamında, bazı şüpheliler hakkında "eziyet" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarına ilişkin iddialar olduğu belirlendi.

#12
Foto - Dünya, ‘Hakem dosyası’nı konuşuyor! Ferhat Gündoğdu manşetlerde

Dosya kapsamında açık kaynak araştırmaları, MASAK ve HTS çalışmaları, müşteki ve tanık ifadeleri ile bilirkişi tespitleri sonucunda MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ile bazı MHK üyeleri olan hakem ve gözlemcilerin suçla bağlantılı olabilecekleri değerlendirildi.

#13
Foto - Dünya, ‘Hakem dosyası’nı konuşuyor! Ferhat Gündoğdu manşetlerde

Bunun üzerine İstanbul, Ankara, Elazığ ve Manisa'da belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda Ferhat Gündoğdu, TFF Faal Hakemler Derneği Başkanı Ferdi Karadoruk, eski TFF Merkez Hakem Kurulu Başkan Vekili Ahmet Şahin, eski TFF Merkez Hakem Kurulu Üyesi Yunus Yıldırım, TFF Eğitim ve 4'üncü Bölge Sorumlusu Sebahattin Şahin, TFF Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği İstanbul Şubesi Teşkilat Sorumlusu Alican Sağlar ile TFF Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği İstanbul İl Hakem Kurulu Başkanı Emre Kosif gözaltına alındı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Recep Aydın/Sosyal Bilimci

Türk Futbolunun Kara Kutusu Açıldı: Hakem Dosyası ve Düzenin Çürümüşlüğü Türk futbolu uzun yıllardır sahada oynanan oyundan çok, saha dışındaki şaibelerle, adaletsiz kararlarla ve bitmek bilmeyen yapı tartışmalarıyla çalkalanıyordu. Ancak İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun da aralarında bulunduğu 7 şüphelinin gözaltına alınmasıyla sonuçlanan "Hakem dosyası" operasyonu, artık mızrağın çuvala sığmadığının en somut, en tokat gibi kanıtıdır. Karşımızda duran tablo, basit bir yönetim zafiyeti ya da hakem hatası değil; Türk futbolunun kalbine çöreklenmiş, yeşil sahaları adeta kendi çıkarları için parsellemiş organize bir yapının tasfiye sürecidir. Bu ülkenin milyonlarca insanı, armaya duydukları saf sevgiyle, alın terlerinden artırdıkları paralarla tribünleri doldururken ya da ekran başına geçerken, arka planda nelerin döndüğü bugün tüm çıplaklığıyla ortadadır. Türk futbolunu sarmalayan, kalitesini dibe çeken, insanları spordan soğutan her türlü pisliğin ve şaibenin temelinde tek bir gerçek yatmaktadır: Kirli para ve kontrolsüz güç. Çok paranın döndüğü, geniş yetkilerin denetimsizce dağıtıldığı her yerde olduğu gibi, futbolun zirvesinde de gayriahlaki uygulamaların, nüfuz ticaretinin ve şebekeleşmenin önü açılmıştır. Ferhat Gündoğdu ve beraberindeki yapının, adaleti dağıtmakla görevli oldukları o koltukları neye ve kime hizmet ederek işgal ettikleri, bugün yargının ve emniyetin radarına girmiştir. Yıllardır "hakem hatası" denilerek geçiştirilen, canı yanan kulüpler feryat ederken "hakemler de insan" edebiyatıyla örtbas edilen süreçlerin arkasında meğer devasa bir organize çıkar ağının olduğu gerçeği, tüm futbol kamuoyunun yüzüne bir şamar gibi inmiştir. Kendilerini futbolun mutlak hakimi sananlar, milyonların duygularıyla oynayanlar, kapalı kapılar ardında operasyon çekenler unutmamalıdır ki; bu ülkenin adaleti, o sahte imparatorlukları bir gecede yerle bir edecek güçtedir. Bu çetenin, bu yapının ve iş birlikçilerinin elde ettiği gayrimeşru servetlerin, hesaplarındaki her bir kuruşluk para hareketlerinin, kimlerle ne tür menfaat ilişkilerine girdiklerinin hesabı en ince ayrıntısına kadar sorulmalıdır. Temiz futbol istiyorsak, bu soruşturmanın ucu nereye ve kime dokunursa dokunsun sonuna kadar gidilmeli, Türk futbolunun üzerine çöken bu sülükler tamamen temizlenmelidir. Adaletin düdüğü, yeşil sahalardaki satılık düdüklere boyun eğmeyecektir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23