• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
16
Dondurmayı kaşıkla yiyenler dikkat! Bu ayrıntı dikkat çekti

2021-08-01 14:16:05
Dondurmayı kaşıkla yiyenler dikkat! Bu ayrıntı dikkat çekti

Yaz aylarının vazgeçilmez yiyeceği serinletici özelliği olan dondurma ile ilgili bazı uzmanların uyarıları öne çıktı. Özellikle dondurmanın nasıl yenilebileceği konusunda ayrıntılar dikkat çekti.

#1
Foto - Dondurma süt veya meyvelerin aromayla tatlındırıldığı tatlı olarak tüketilen bir yiyecektir. Şeker veya yapay tatlandırıcılar ile tadlandırılan dondurma aynı zamanda renklendirici, aroma katıcı maddeler ve stabilizatör içerir. Dondurmanın bilinmedik birçok faydaları da bulunmaktadır. Peki dondurma faydaları nelerdir?

Dondurma süt veya meyvelerin aromayla tatlındırıldığı tatlı olarak tüketilen bir yiyecektir. Şeker veya yapay tatlandırıcılar ile tadlandırılan dondurma aynı zamanda renklendirici, aroma katıcı maddeler ve stabilizatör içerir. Dondurmanın bilinmedik birçok faydaları da bulunmaktadır. Peki dondurma faydaları nelerdir?

#2
Foto - Dondurmanın Sağlığa Faydaları Nelerdir? Dondurma herkes tarafından sevilen bir yiyecektir. İçerisinde B12, B6, D, C ve E vitaminleri bulundurur. Yağ, protein ve karbonhidrat bakımından zengindir. Böbrek taşı oluşumunu engeller, PMS döneminde duygu geçişlerini hafifletir.

Dondurmanın Sağlığa Faydaları Nelerdir? Dondurma herkes tarafından sevilen bir yiyecektir. İçerisinde B12, B6, D, C ve E vitaminleri bulundurur. Yağ, protein ve karbonhidrat bakımından zengindir. Böbrek taşı oluşumunu engeller, PMS döneminde duygu geçişlerini hafifletir.

#3
Foto - Dondurma C, E, D, B6, B12 vitaminlerinin yanı sıra K vitamini bakımından da oldukça zengin bir besindir. K vitamını kanın pıhtılaşmasını engeller ve kan akışını hızlandırır. Antioksidan özelliği sayesinde organ ve sinirlerin fonksiyonu ile bağışıklık sistemini düzenler.

Dondurma C, E, D, B6, B12 vitaminlerinin yanı sıra K vitamini bakımından da oldukça zengin bir besindir. K vitamını kanın pıhtılaşmasını engeller ve kan akışını hızlandırır. Antioksidan özelliği sayesinde organ ve sinirlerin fonksiyonu ile bağışıklık sistemini düzenler.

#4
Foto - Dondurma mükemmel bir enerji kaynağı olarak düşünülebilir. Aynı zamanda yağ, karbonhidrat ve protein bakımından da zengindir. Ortalama miktardaki dondurma tüketimi kilo almaya neden olmaz.

Dondurma mükemmel bir enerji kaynağı olarak düşünülebilir. Aynı zamanda yağ, karbonhidrat ve protein bakımından da zengindir. Ortalama miktardaki dondurma tüketimi kilo almaya neden olmaz.

#5
Foto - Dondurma içerisindeki fosfor ve kalsiyum sayesinde diş ve kemik sağlığı için çok önemli bir besindir. Kalp ve böbrek sağlığına destek olur.

Dondurma içerisindeki fosfor ve kalsiyum sayesinde diş ve kemik sağlığı için çok önemli bir besindir. Kalp ve böbrek sağlığına destek olur.

#6
Foto - Dondurma Tüketirken Nelere Dikkat Etmeliyiz? Dondurma yağ içeriğine sahip olduğundan fazla tüketilmesi kandaki kolestrolün yükselmesine neden olur. Kan basıncının yükselmesine neden olabilir. Yüksek miktarda şeker içerdiğinden kan şekerinin yükselmesine, hormon dengesinin bozulmasına ve kilo almaya sebep olabilir.

Dondurma Tüketirken Nelere Dikkat Etmeliyiz? Dondurma yağ içeriğine sahip olduğundan fazla tüketilmesi kandaki kolestrolün yükselmesine neden olur. Kan basıncının yükselmesine neden olabilir. Yüksek miktarda şeker içerdiğinden kan şekerinin yükselmesine, hormon dengesinin bozulmasına ve kilo almaya sebep olabilir.

#7
Foto - Laktoz intoleransı bulunan kişiler dondurma tüketmemelidirler. İçerisindeki yüksek kalsiyum miktarı iştahın azalmasına, böbrek ağrılarına, bulantıya, depresyona neden olabilir.

Laktoz intoleransı bulunan kişiler dondurma tüketmemelidirler. İçerisindeki yüksek kalsiyum miktarı iştahın azalmasına, böbrek ağrılarına, bulantıya, depresyona neden olabilir.

#8
Foto - Aç karnına tüketilmemelidir. Pankreas problemlerine sebep olabilir. Sinüs enfeksiyonlarına sebep olabilir. Susuzluğa sebep olur.

Aç karnına tüketilmemelidir. Pankreas problemlerine sebep olabilir. Sinüs enfeksiyonlarına sebep olabilir. Susuzluğa sebep olur.

#9
Foto - KÜLAH YERİNE KESİNLİKLE KASE Kilonuza dikkat ediyorsanız dondurmanızı külahta değil de kasede tüketin. Bu size ekstra 20 kalori kazanç sağlar. Ayrıca dondurmanızın üzerine ceviz, fındık, badem, çikolata sosu gibi yağlı tohumları içeren malzemelerden ekletmezseniz yaklaşık 100 kaloriden daha kazanç sağlayacağınız anlamına geliyor. Bu haliyle dondurmayı haftada 2 kere 2 top tüketmeniz en iyisi.

KÜLAH YERİNE KESİNLİKLE KASE Kilonuza dikkat ediyorsanız dondurmanızı külahta değil de kasede tüketin. Bu size ekstra 20 kalori kazanç sağlar. Ayrıca dondurmanızın üzerine ceviz, fındık, badem, çikolata sosu gibi yağlı tohumları içeren malzemelerden ekletmezseniz yaklaşık 100 kaloriden daha kazanç sağlayacağınız anlamına geliyor. Bu haliyle dondurmayı haftada 2 kere 2 top tüketmeniz en iyisi.

#10
Foto - ILIK SU! Sıklıkla üstü solunum yolu enfeksiyonları geçiriyorsanız dondurmayı yavaş yavaş tüketmeli ve üzerine ılık su içmelisiniz. Soğuk dondurma ile birlikte soğuk su tüketilmesi karında kramp tarzı ağrılara neden olabiliyor. Bademcik ve yutakta iltihap olması durumunda ise iltihap giderilene kadar dondurma tüketilmemesi gerekiyor.

ILIK SU! Sıklıkla üstü solunum yolu enfeksiyonları geçiriyorsanız dondurmayı yavaş yavaş tüketmeli ve üzerine ılık su içmelisiniz. Soğuk dondurma ile birlikte soğuk su tüketilmesi karında kramp tarzı ağrılara neden olabiliyor. Bademcik ve yutakta iltihap olması durumunda ise iltihap giderilene kadar dondurma tüketilmemesi gerekiyor.

#11
Foto - SÜTTEN Mİ SÜT TOZUNDAN MI? Aldığınız dondurmanın gerçek sütten mi yoksa süt tozundan mı yapıldığını hiç düşünmüş müydünüz? Düşünmediyseniz bu yazıdan sonra daha dikkatli olmanızda fayda var. Gerçek sütten yapılmış dondurmayı tüketmek en faydalısı. Süt tozu gerçek süte göre tam 8 kat daha fazla yağ içeriyor.

SÜTTEN Mİ SÜT TOZUNDAN MI? Aldığınız dondurmanın gerçek sütten mi yoksa süt tozundan mı yapıldığını hiç düşünmüş müydünüz? Düşünmediyseniz bu yazıdan sonra daha dikkatli olmanızda fayda var. Gerçek sütten yapılmış dondurmayı tüketmek en faydalısı. Süt tozu gerçek süte göre tam 8 kat daha fazla yağ içeriyor.

#12
Foto - SAATİ VAR “Onun da zamanı mı olurmuş” demeyin. Özellikle de çocuklarınıza dondurmayı kesinlikle yemekten önce yedirmeyin. Ne kadar ısrar etse de, onların sağlığı için taviz vermeyin.

SAATİ VAR “Onun da zamanı mı olurmuş” demeyin. Özellikle de çocuklarınıza dondurmayı kesinlikle yemekten önce yedirmeyin. Ne kadar ısrar etse de, onların sağlığı için taviz vermeyin.

#13
Foto - Beslenme ve Diyet Uzmanı Hande Seven, dondurmayı yemekten en az 2-3 sat sonra tüketmek gerektiğini belirtiyor. Zira dondurma orta derecede tokluk hissi yaratabildiğinden iştah azalmasına ve yetersiz beslenmeye yol açabiliyor. Aç karnına şeker yüklenmesi de ayrıca zararlı.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hande Seven, dondurmayı yemekten en az 2-3 sat sonra tüketmek gerektiğini belirtiyor. Zira dondurma orta derecede tokluk hissi yaratabildiğinden iştah azalmasına ve yetersiz beslenmeye yol açabiliyor. Aç karnına şeker yüklenmesi de ayrıca zararlı.

#14
Foto - Çürük riskinin en aza inmesi için dondurma kaşıkla ya da ısırılarak tüketilmemeli.

Çürük riskinin en aza inmesi için dondurma kaşıkla ya da ısırılarak tüketilmemeli.

#15
Foto - Dondurmayı Kaşıkla Tüketmek Diş Sorunlarına Neden Oluyor Diş Hekimi Esin Murrja, dondurmanın fazla tüketildiğinde dişlere zarar verebileceği konusunda uyararak,

Dondurmayı Kaşıkla Tüketmek Diş Sorunlarına Neden Oluyor Diş Hekimi Esin Murrja, dondurmanın fazla tüketildiğinde dişlere zarar verebileceği konusunda uyararak, "Çürük riskinin en aza inmesi için dondurmayı kaşıkla değil, yalayarak tüketin" dedi.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

Yaay İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23