Bazı araştırmalar, sumak tüketiminin kan şekerini dengelemede yardımcı olabileceğini gösteriyor. Sumak, insülin direncini azaltabiliyor, kan şekerinin kontrol altında tutulmasına yardımcı olabiliyor ve diyabet yönetimine destek sağlayabiliyor. KALP SAĞLIĞINI İYİLEŞTİRİYOR Kalp sağlığını destekleyen özellikleri de sumağın mucize etkileri arasında değerlendiriliyor. Antioksidanlar, kan damarlarını genişleterek kan basıncını düşürebiliyor, kolesterol seviyelerini azaltabiliyor ve kalp-damar hastalıklarının riskini düşürücü etki sağlıyor. KANSERE KARŞI KORUYUCU! Bazı çalışmalar, sumakta bulunan bazı bileşiklerin kanser hücrelerinin büyümesini inhibe edebileceğini ve kansere karşı koruyucu etkilere sahip olabileceğini gösteriyor. Ancak, daha fazla araştırma gerekiyor. ANTİBAKTERİYEL VE ANTİFUNGAL ETKİ SAĞLIYOR! Sumak, anti-bakteriyel ve anti-fungal özellikleri de içerisinde barındırıyor. Bu özellikler, bakteri ve mantar enfeksiyonlarını önlüyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve enfeksiyonlara karşı koruyor. Bu mucize baharat, çeşitli yemeklerde kullanılarak sağlık faydalarından faydalanılabiliyor. Ancak, herhangi bir sağlık durumu veya diyet değişikliği hakkında doktorunuza danışmanız önem taşıyor. Sumak bitkisinin aşırı tüketiminden kaçınılması ve uygun porsiyonlarda kullanılması önemli görülüyor. Tansiyon hastası kişilerin sumak tüketiminde dikkat olması gerekiyor. Sumak tansiyonun yükselmesine yol açabiliyor. Yağ parçalayıcı etkisi bulunuyor. Bu yüzden fazla tüketiminde hızlı kilo kaybına yol açabiliyor.