• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
6
Yeniakit Publisher
Antika saatlerin son sığınağı! 40 yıldır aynı dükkanda zamanı onarıyor
Aslı Bayram Yılmaz Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

Antika saatlerin son sığınağı! 40 yıldır aynı dükkanda zamanı onarıyor

Van’da yaşayan 61 yaşındaki saat ustası Mehmet İnsel, teknolojinin hızla ilerlediği çağda 40 yılı aşkın süredir babasından devraldığı dükkanda antika saatleri tamir etmeye devam ediyor.

#1
Foto - Antika saatlerin son sığınağı! 40 yıldır aynı dükkanda zamanı onarıyor

Pilli ve dijital saatlerin yaygınlaştığı günümüzde, Van’ın ara sokaklarında küçük bir atölyede zaman halen kurmalı ilerliyor. Mehmet İnsel, 50 yılı aşkın geçmişe sahip saatleri titizlikle tamir ediyor; her parçayla birlikte yalnızca bir mekanizmayı değil geçmişin hatıralarını da yeniden kuruyor. 40 yıldır aynı tezgahta, sessizce zamanı onaran ustanın atölyesi, adeta nostaljinin adresi olmuş durumda.

#2
Foto - Antika saatlerin son sığınağı! 40 yıldır aynı dükkanda zamanı onarıyor

Mehmet İnsel, babadan kalma iş yerinde 40 yılı aşkın süredir saat tamiri yaptığını belirterek, "Klasik saatlerden otomatik saatlere kadar her türlü saati tamir ediyorum. Müşterilerimizin getirdiği 40-50 yıllık saatler var.

#3
Foto - Antika saatlerin son sığınağı! 40 yıldır aynı dükkanda zamanı onarıyor

Otomatik ve kurmalı saatler hâlâ tamir edilebiliyor. Özellikle genç neslin artık pek anlamadığı bu saatlerin bakımını yapmaya devam ediyoruz. Akıllı saatler son zamanlarda popülerleşti ancak tamirleri zor olduğu için çok tercih edilmiyor. İlk zamanlarda yoğun bir ilgi vardı ama şu anda aynı ilgiyi göremiyoruz. Taşınabilir şekilde tasarlanmış köstekli saatlerin tamirini de yapıyoruz. Bu saatler hem pilli hem de kurmalı olabiliyor. Şu an gençler arasında da bu saatlere bir ilgi var" dedi.

#4
Foto - Antika saatlerin son sığınağı! 40 yıldır aynı dükkanda zamanı onarıyor

Saatlerin sadece bir aksesuar değil, aynı zamanda bir tutku olduğunu dile getiren İnsel, "Hâlâ saat takan ve saatle ilgilenen çok kişi var. Bu ilgi devam ediyor. Günümüzde her şey baskı motorlarla üretiliyor ama eski saatler hem daha kaliteli hem de yapımı ve onarımı daha kolay. Hangi saat olursa olsun, genelde tamirini yapabiliyoruz. Bugüne kadar birçok eleman aldım ama kimse uzun süre bu işi yapmak istemiyor. İnsanlar zahmetli işlerden kaçıyor. Bu mesleği rahmetli babamdan öğrendim. Neredeyse 40 yıldır bu işi yapıyorum, elhamdülillah hâlâ devam ettiriyoruz. Duvar saatleri, klasik saatler, kurmalı saatler gibi her marka saatin bakım ve onarımını yapıyoruz" dedi.

#5
Foto - Antika saatlerin son sığınağı! 40 yıldır aynı dükkanda zamanı onarıyor

Öte yandan İnsel, nostaljik bir atmosfere sahip saatçi dükkânına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bir gün ziyarette bulunmasını umutla bekliyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23