Erzincan’ın yüksek dağ köylerinde, ceviz hasadı sezonu köylülerin imece usulü çalışmaları ile başladı. Kemah, Kemaliye, İliç, Üzümlü ve Tercan ilçelerinin dağ köylerinde yapılan hasat, yıllar içinde kentin önemli bir gelir kaynağına dönüştü. Çoğu kendiliğinden yetişen ve bölge halkının özenle büyüttüğü ceviz ağaçları, her yıl Ekim ayında bereketini paylaşıyor. Köy halkı, yaklaşık 10-15 metreye ulaşan ceviz ağaçlarına merdiven ve ipler yardımıyla çıkarak, ellerindeki uzun sırıklarla dallara vurarak cevizleri yere düşürüyor. Dallarından koparılan cevizler özenle toplanarak yeşil kabuğundan ayrılıyor ve ardından toprak damlara serilerek doğal yöntemlerle kurutuluyor. Hasat sonrası cevizler çevre il ve ilçelere pazarlanırken, Erzincan’ın bu doğal ve katkısız cevizi, bölgeye değer katıyor. Ceviz üreticileri, devletin destek ve teşvikleriyle her geçen yıl daha fazla üretim yapmaya teşvik edilerek, doğanın sunduğu bu özel ürünü geniş kitlelere ulaştırıyor.