ABD'nin F-22'sine rakip olacak! Milli Muharip Uçak'la ilgili seçimlerin hemen ardından bomba gelişme
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türk halkının merakla beklediği Milli Muharip Uçak projesiyle ilgili bomba bir açıklama yaptı.
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türk halkının merakla beklediği Milli Muharip Uçak projesiyle ilgili bomba bir açıklama yaptı.
TUSAŞ ve Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından F-22’ye rakip olarak üretilen Milli Muharip Uçak KAAN çok önemli projeler arasında yer alıyor.
Türkiye’de 2020 yılının sonlarında yaşan F-35 krizi üzerine acil kodla başlatılan proje 18 Mart 2023 tarihine kadar gizli olarak yürütüldü.
O tarihteyse MMU TF-X halka ve basına sunuldu.
Projenin ilk meyvelerini gösteren TUSAŞ yaptığı açıklamada çok yakın tarihlerde uçtuğunu da göreceğiz ifadesine yer vermişti.
Geçtiğimiz Nisan ayı sonunda yapılan Teknofest’te ise MMU TF-X görücüye çıktı. Cumhurbaşkanı tarafından tanıtılan MMU TF-X’in adı da belli oldu. KAAN ismi verilen TF-X için isim konusu da hallolduktan sonra merak edilen konu uçuş tarihi olmuştu.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir Milli Muharip Uçak KAAN hakkında açıklamalarda bulundu.
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir KAAN için merakla beklenen ilk uçuş tarihini açıkladı.
İsmail Demir yaptığı açıklamada bu tarihi 23 Aralık 2023 olarak belirtti.
WhatsApp İhbar Hattı
+90 (553) 313 94 23