• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
Yeniakit Publisher
ABD’den, beklenmedik "Türkiye" kararı! Apar topar askıya aldılar
Haber Merkezi Giriş Tarihi:

ABD’den, beklenmedik “Türkiye” kararı! Apar topar askıya aldılar

ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği, yaşanan bütçe krizinin diplomatik kanallara yansıması sonucunda sosyal medya faaliyetlerini kısıtlama kararı aldı. Büyükelçilikten yapılan açıklamada, sosyal medya hesaplarında sadece acil durum bilgilerinin paylaşılacağı ifade edildi. X ve Instagram gibi platformların kullanımı da bu kısıtlamalar kapsamına alındı.

#1
Foto - ABD’den, beklenmedik "Türkiye" kararı! Apar topar askıya aldılar

ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği, bütçe krizinin diplomatik kanallara yansımasıyla birlikte Xve Instagram dahil tüm sosyal medya faaliyetlerini kısıtlama kararı aldı. Büyükelçilikten yapılan açıklamada, sosyal medya hesaplarında sadece acil durum bilgilerinin paylaşılacağı belirtildi.

#2
Foto - ABD’den, beklenmedik "Türkiye" kararı! Apar topar askıya aldılar

ABD hükümetinde yaşanan bütçe duraklaması (shutdown) nedeniyle, Türkiye'deki diplomatik temsilciliklerin iletişim stratejisinde değişikliğe gidildi. ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği, resmi sosyal medya platformları üzerinden yaptığı duyuruda, sosyal medya hesaplarından düzenli güncelleme yapılmayacağını bildirdi.

#3
Foto - ABD’den, beklenmedik "Türkiye" kararı! Apar topar askıya aldılar

Büyükelçilik tarafından yayınlanan duyuruda şu ifadeler yer aldı: "Bütçe duraklaması sebebiyle bu hesaplar, tüm faaliyetler yeniden başlayana dek, güvenlik ve emniyete ilişkin acil bilgiler dışında, düzenli olarak güncellenmeyecektir." Bütçe krizine rağmen, vatandaşların en çok merak ettiği pasaport ve vize işlemleriyle ilgili süreçlerin tamamen durmadığı ifade edildi. Temsilcilikten yapılan açıklamaya göre Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ve yurt dışındaki ABD büyükelçilik ile konsolosluklarındaki planlanmış pasaport ve vize geçiş hizmetleri devam edecek. Bu hizmetler bütçe duraklaması sırasında "koşullar elverdiği ölçüde" sürdürülecek.

#4
Foto - ABD’den, beklenmedik "Türkiye" kararı! Apar topar askıya aldılar

Açıklamada hizmetler ve faaliyetlerin güncel durumu hakkında bilgi almak isteyenlerin travel.state.gov adresini takip etmeleri istendi. X hesabı da dahil olmak üzere tüm platformlarda sessizliğe bürünen büyükelçilik, bütçe sorunu çözülene kadar yalnızca hayati önem taşıyan güvenlik duyuruları için aktif kalacak.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mesut Sarp

Vize işlemleri bedava yapılmıyor aksine ABD para kazanıyor. Bütçesi kabarıyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23