300 yıllık tarih eski ihtişamına kavuşuyor
İstanbul’un önemli tarihi eserlerinden biri olan Tophane Çeşmesi’nde ısınmak amacıyla yakılan ateş sonucu oluşan is ve kurum izlerinin temizlenmesi için çalışma başlatıldı.
İstanbul’un önemli tarihi eserlerinden biri olan Tophane Çeşmesi’nde ısınmak amacıyla yakılan ateş sonucu oluşan is ve kurum izlerinin temizlenmesi için çalışma başlatıldı.
Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde 61 yaşındaki O.G.Y. isimli şahıs, ısınmak amacıyla 1. Mahmud döneminde 1732 yılında yaptırılan Tophane Çeşmesinin lüle kısmında ateş yaktı.
Yakılan ateş nedeniyle yaklaşık 300 yıllık tarihi yapının yüzeyi is ve kurumla kaplanırken, çeşmenin bazı bölümleri karardı.
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Yapılan çalışmalar sonucu şahıs polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen O.G.Y., çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan olayın ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı ekipleri tarafından tarihi yapıda oluşan is ve kurum tabakasının temizlenmesi için çalışma başlatıldı.
Ekipler tarafından yürütülen temizlik çalışmalarında, taş yüzeylerde oluşan is tabakasının tarihi dokuya zarar verilmeden temizlendiği öğrenildi
WhatsApp İhbar Hattı
+90 (553) 313 94 23