• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Yavuz Bahadıroğlu
Yavuz Bahadıroğlu
TÜM YAZILARI

Kılıçdaroğlu Hocaefendi’den fetvalar!

27 Mayıs 2017
A


Yavuz Bahadıroğlu İletişim: [email protected]

Susun ve can kulağıyla dinleyin: Bana “tarihçi”liği yakıştıramayan en tarihçi tarihçimiz ve dahi allame-i cihanımız Kılıçdaroğlu Hocaefendi, TOBB Genel Kurulu’nda tarih dersi veriyor:

“Türkiye’nin 15’inci devlet olmasıyla övünürüz, bu ne demektir? 14’ünü batırdık demektir.”

Âlim dediğiniz böyle kesin konuşur: “15 devlet kurduk, 14’ünü yıktık!”

“Cumhurbaşkanlığı forsunda, Türk devletlerini simgelediği varsayılan yıldızları saydı” (bazıları cumhurbaşkanı olurken bazıları yıldızları sayar) diyeceğim, ama orada 15 değil, 16 yıldız var. Bir rivayete göre tarihte kurduğumuz devletlerin sayısı bu kadar (ama aslında bu kadar değil), merkezdeki güneş de bugünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni simgeler. Toplam 17 yıldız. Kılıçdaroğlu Hocaefendi bir çırpıda ikisini yıkmış bile!

Aslına bakarsanız, Cumhurbaşkanlığı forsundaki yıldızların tarihte kurduğumuz devletleri simgelediğini sanmıyorum. Çünkü kurduğumuz devletlerin sayısı 17’nin çok çok üstünde. Kurduğumuz beyliklerin sayısının bile 32 olduğunu söylersem (ki bunların çoğu bugünkü Türkiye’mizden büyüktür) gerisini anlarsınız. 

İmparatorluklarla birlikte düşündüğümüz takdirde sayı 35’i geçiyor. Türkiye Cumhuriyetiyle birlikte 36 devlet. O zaman 35’ini yıkmış mı oluyoruz?

Kılıçdaroğlu Hocaefendi’nin mantığına göre, acımadan yıkmışız! Tarihi realiteye göre ise bayrak devr-i teslimi yapmışız. Miadını dolduran tarih sahnesinden çekilmiş, yeni Türk devleti tarih sahnesine çıkmış. Çok şükür tarihin hiçbir devresinde bu millet devletsiz kalmamış.

Emekli kahvehanelerinde yapılan bu tür tartışmalara, tarihten azıcık haberdar olan herkes kahkahalarla güler. Ama o ciddi ciddi, üstelik yeni bir keşif gibi sunuyor: Boşuna dememişler, “Cehalet saadettir” diye: İnsan rahat oluyor.

Aynı konuşmasında Kılıçdaroğlu Hocaefendi, “Devasa Osmanlı niye battı?” diye soruyor ve “bilimsel” cevabını veriyor: “Bir toplu iğne bile üretemeyen, bilimi ve teknolojiyi reddeden Osmanlı battı. Akdeniz’i göle çeviren Osmanlı niye battı? Bunun üzerinde niye kafa yormuyoruz?”

Siz üzerinize vazife olmayan, ayrıca da kapasitenizi aşan tarihe kafa yormayı bırakın da, CHP’ye bakın: CHP neden batıyor, ona kafa yorun! 

Aslında tarihi karalamak CHP’nin geçmişinde var. Buyurun bakın…

Tarih: 3 Mart 1924. Yer: Türkiye Büyük Millet Meclisi.

Rize milletvekili Ekrem Bey, Meclis kürsüsünden geçmişe düpedüz sövüyor:

“Tarih bize gösterir ki, bu zevat (padişahlar) her zaman bu tahta bütün kuvvetleriyle sarılmışlar ve onu elde etmek için icabında Türk milletinin boğaz boğaza gelmesini istemişlerdir.” (Bravo sesleri)… Bunların tahta merbut (bağlı) olmalarına sebep, yalnız menfaat, ihtiras; bundan ibarettir.

Efendiler, Türk milletinin bu kadar geri kalmasına sebep, mes’ul padişahlardır. Padişahlardır, çünkü onlar milleti, kahhar bir idare-i mutlaka altında boğarak ve yalnız kendi menfaatlarını düşünerek, onun terakkisi (ilerlemesi) için hiçbir şey yapmamışlardır.

Binaenaleyh efendiler, bu tarihi yukarıdan aşağı tetkik edersek hep cinayet, şahsî ihtiras görülür… Binaenaleyh yukarıdan aşağı hep bu tahta ihtiras görürsünüz. Ve baştan aşağı cinayetlerdir... Mazisi cinayetlerle dolu ve Türk milletine hizmet etmemiş olan bu ailenin hilâfetle münasebeti nedir?” (2. TBMM Zabıt Ceridesi, c.7, s.31 v.d.)…

Zihniyet aynı. Bu yüzden de CHP bir türlü dirilemiyor.

“Osmanlı topluiğne yapmadığı için battı” öyle mi? Peki siz 27 yıllık kesintisiz ve alternatifsiz iktidarınızda, millete kaç topluiğne bıraktınız?   

Tek sermayeniz altı ok: Onları da milletin dinine, imanına, yüreğine batırdınız!

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23