• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Erkan Kavaklı
Ali Erkan Kavaklı
TÜM YAZILARI

Harry’nin serüveni: İnsanlığı iyilik kurtarır

09 Mart 2025
A


Ali Erkan Kavaklı İletişim: [email protected]

Harry’nin serüveni: İnsanlığı iyilik kurtarır

Ali Erkan Kavaklı

İyilik insanın gönlünü fetheder. İslam, iyiliği emreder. Size iyiliğin gücünü anlatan bir hidayet hikâyesi anlatacağım.

Harry Behr ile Münih’teki Freiman Camii’nde tanıştım. Neden Müslüman olduğunu anlatmasını istedim. Anlatmaya başladı:

“Münih Teknik Üniversitesinde okuyordum, her şey normal seyrinde akıp giderken öğrenci olarak Endonezya’ya gitmeye karar verdim. Orada bir yıl kaldım, okuldayken Müslüman bir arkadaşım vardı. Hayatın her safhasını beraber yaşıyorduk. Hemen hemen her şeyimiz beraberdi, çok samimi idik. Yalnız ibadet edeceği zaman benden ayrılıyordu. O namaz kılmaya gittiği zaman ben yalnız kalıyordum.

Babası iyi bir insandı, çok iyi anlaşıyorduk. Endonezya’da yalnızdım. Onlar bana yalnızlığımı hissettirmiyorlardı. Bir gün dinler üzerine sohbet ediyorduk. Ben inançsızdım. Hiçbir şeye inanmıyordum fakat arkadaşımın anlattıkları bana tesir ediyordu. Özellikle Kur’an’dan aktardığı cümleler ve örnekler oldukça ilgi çekici idi. Hiç duymadığım, düşünmediğim şeyler anlatıyordu. Benim dinsizliğim daha çok bilgisizliğimden ya da Hıristiyanlıkta gördüğüm çelişkilerden kaynaklanıyordu, hâlbuki Kur’an bambaşka örneklerle dolu görünüyordu. Sohbet sonunda kendisinden Arapça veya İngilizce Kur’an istedim. Ödünç ver, dedim.

Aldığım cevap oldukça şaşırtıcı idi. O güne kadar her şeyimizi paylaştığımız arkadaşım bana, olmaz, dedi ve kitabı paylaşmaya yanaşmadı. Sebebi anlaşılmayacak kadar tuhaftı:

“Senin temizlenmen lazım. Kur’an’da, ancak temiz olanlar ona el sürebilir, buyrulur. Abdest almadan sana Kur’an veremem.”

Temizlenmek neydi? Ben neden kirli idim? Nasıl temizlenecektim? Arkadaşım bütün bunları şimdiye kadar bana neden anlatmamıştı? Sonra Kur’an’ın özelliği neydi de herkese verilmiyordu? Neden onu okumak için temiz olmak şarttı?

-Onu okumak için abdest almalısın, dedi.

Bu ilginç ve şaşırtıcı cevaptan sonra nasıl abdest alınacağımı, nasıl temizleneceğimi sordum. 

Tarifi ile abdest aldım, Kur’an’ı da yanıma alarak eve döndüm. 

Evden çıkarken Ahmet beni uyardı:

- Şayet tuvalete filân gidecek olursan, abdestin bozulur. Tekrar Kur’an’ı eline alma.

“KUR’AN’I OKUDUKÇA 

FİKRİM ALTÜST OLDU”

Eve geldim. Okumaya başladım. Sabaha kadar nerede ise Kur’an’ı bitiriyordum. Bir yandan da tuvalet ihtiyacı beni sıkıştırdı fakat abdest bozulmasın diye tuvalete gitmiyordum. Böyle sıkışık bir vaziyette sabaha kadar okumaya devam ettim. Bu olay beni fikren altüst etti. Ruhumu ise baştan başa yeniledi. 

Şöyle ki: Hani insan aynaya baktığı zaman aksini görür ya ben de Kur’an okudukça kimliğimi onda gördüm. Kur’an, bana hakiki benliğimi gösterdi. Ruhumu keşfettim. Kesin bir hükme vardım:

“Bu kitap, Allah kelâmı.”

Kelime-i şahadet getirip Müslüman oldum. İki-üç hafta içinde nasıl ibadet edeceğimi öğrendim. Hemen tatbik etmeye başladım. Bu olaydan abdestin ehemmiyetini, Müslüman olacak kişilerin bunu kabullenmesi gerektiğini, Müslüman olmaya niyet eden veya onu öğrenmek isteyen kişilere Kur’an’ın ne büyük tesiri olduğunu öğrendim.

İslamiyet’in yayılması ve tanıtılması için neler yaptığını sordum. 

İSLAM’A ADANMIŞ BİR HAYAT

-Almanya’da “İslam Evi” (Haus des İslam) isimli bir cemiyet kurduk. Hedefimiz; Allah’ın sesini Almanya’ya duyurmak. Ayrıca Müslümanlar arasında birlik ve beraberliği sağlamak istiyoruz. Hepsinden önemlisi, Kur’an’ın emrine tabi olup Allah rızasını ön planda tutmak.

Bu, devamlılık isteyen, fedakârlık isteyen bir iş. Kapımız herkese açık. Cemiyetimizin yıllık çalışma programı var. Konferanslar ve seminerler düzenliyoruz. Haus des İslam‘ın çalışmaları oldukça güzel. Ziyaretler, seyahatler, umre ve hac organizasyonları, hanımlara ait çalışmalar...

En büyük eksiğimiz Müslüman öğretmen problemi. Üniversitede biyoloji okumuştum. Müslüman öğretmen ihtiyacı olunca ilahiyat okumaya karar verdim, İslam dersi öğretmeni oldum. Viyana’da İslam dersi öğretmenliği yapıyorum, öğretmen sayısını çoğaltmak istiyorum. Dört tane eğitim gören arkadaşımız var. 

Harry Harun Behr’e teşekkür ettim, vedalaştık. 

Türkiye’ye döndükten sonra Harun Behr’e Almanca Focus dergisinde rastladım. Viyana’da Müslüman çocuklarına İslam dersi veriyordu. Dergi sayfaları arasında bir dostun resmini görmek beni çok mutlu etti.

 İslam dersi Alman okullarında var fakat dersi öğretmeni yok. Müslüman çocukları öğretmensiz. Harry ilahiyat doktorası yaptı, profesör oldu. Erlangen Üniversitesinde kürsü kurdu. Okullarda İslam’ı anlatacak öğretmen yetiştirmeye başladı. 

Endonezya’da Ahmet ve ailesinden gördüğü iyilik Harry’yı Harun yaptı, hayatı değiştirdi. 

İstatistikler Türkiye’deki ateist oranının % 4 olduğunu söylüyor. İyilikle onları kurtarabiliriz. 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Aaah ah.

Şeytan taşlamaktan fâriğ olabilsek te Harry'le Mary'le ilgilenmeye fırsatımız olsa. Cehalet gönlümüze taht kurmuş, Sende bir türlü,bende bir türlü. Yalan dilimizle dost olmuş, Bende bin türlü,sende bin türlü. Not, esnaf yalanıyla,müşteri cahilliği yaşadığım bir günün tekerlesi. 63 yılından beridir, kendimize din anlat/ama/ma'nın sızısı yütekte kabuk tuttu.

Abdullah

Ateistler Kuran ve Kütübi Sitte'yi okuyup ezberledikleri için ateist oldular, mode olduğu için değil.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23