• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hesap uzmanı uydurdu, Davutoğlu’nun gazetesi manşet attı!

63 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Ali

Sürekli alaycı tavırlarla muhalif partileri eleştiriyorsunuz sizde hiç hak ve hukuk anlayışı yokmu? 
  • 3 Yıl Önce

Mefküre

Bir degerli yorumcunun ifade ettigi gibi, "DEMOKRATİK YÖNETİM SİSTEMLERİNİ, BİR KANADI İKTİDAR DİĞER KANADI İSE MUHALEFET OLAN BİR KUŞ " Gibi düşünebiliriz.. Bir kuş nasıl ki tek kanatla uçamaz, MUHALEFETİ ATIL OLAN ÜLKELER hedefledikleri noktalara çok zorlanarak veya kısmen erişebilirler. Bu önemli eksiklige rağmen, Türkiye Cumhuriyeti'nin elde ettigi muvaffakiyet ve mevki, son derece değerli ve önemlidir. Bu başarida Sayın Cumhurbaşkanimızin ve Ülkemize adanmış üst düzey yönetim kadrolarinin, çok kritik payı vardır kanaatindeyim..
  • 3 Yıl Önce

Mertürk

Mefkûre kardeş. Ak parti onsekiz yıldır ekonomi de ne yapmak istedi de muhalefet sayesinde yapamadı. Tam tersine muhalefetin bazı konularda haklı eleştirilerine bile kulak asmadı ,özellikle saadet partisi önceliği üretime dönük yatırımlara verelim,gelir getiren yatırımlara öncelik verelim dedikçe , iktidar elindeki medya gücünü kullanarak, bunlar bunlar yola,köprüye,havaalanına karşılar deyip propaganda yaptılar.
  • 3 Yıl Önce

Karamanlı

“Faiz sebeb, enflasyon sonuç” deyip, 120 milyar doları kaybeden, sonra faiz yükselten, ekonomist uzmanı konuşsana. 
  • 3 Yıl Önce

Bir Bilen .

Almanyada Türkiyede can ve mal güvenligi yok diyen ...... kim.karayılanmı. 
  • 3 Yıl Önce

Mefkure

MUHALEFETIN SON BIR YILDIR Salgin hastalikta TAKINDIĞI TAVIR, HİÇ DE Mazur görülecek bir tavir degil.. Son 1 yil ULKEMIZ İÇİN ÇOK KIRITIK BİR YILDI.. Muhalefetin bu dönemde izledigi yol, DÜŞMANCA BIR TUTUMU işaret ediyor.. Ülkemize DÜŞMAN OLAN DEVLETLER BILE ülkemizden gelecekte menfaat umarak daha makul davraniyorlar.. Benim kanaatim budur...
  • 3 Yıl Önce

Mefküre

ANA MUHALEFET in ekonomik krizlerde hiçmi payi yok. Hiç mi..? Payi yok.. Dost, Düsman demeden Ulkemizi Istikrarsizliga surukleyecek Yalan yanlis ithamlar cok mu masum.. Bütün iktisadi olumsuzluklar İKTIDAR PARTISİNE yükleniyor. Halbuki iktidar partisi elinden gelen her şeyi yaptigı intibaini veriyor.. HALK da BU DURUMU TAKTIR ediyorki, AK PARTİ 19 YILDIR iktidardadir.. Kısaca CHP. KANUNLARIMIZIN MUHALEFETE VERDIGI YETKILERI ISTİSMAR EDEREK YALAN YANLIŞ AHLAK DISI BIR SEKILDE SORUMSUZCA KULLANIYOR.. Muhalif olmanin kendisine yükledigi, SORUMLULUKLARDAN ise bi haber.
  • 3 Yıl Önce

MERTÜRK E.

Ya kardel sen eleştirilerinnde hsklılık payı vsr .Bazen az bazen tamemen.ilk yorumunda haklısın .Kısırdöngü devam ediyor..Sonra suriye sınırının açılması vahim hata..Gerçek dogru hataları yazalım konuşalın da şu akıl mantık dışı sadece yalan ve dedikoduya dayanan c.h.p lilerede bir eleştirsen..İlkokul mezununu üniversiteye rektör yapmak gibi bir fecaati kukla kemalin g.başjan olması gibi bir rezaletide görsen..Sorun bu parti ülkenin anamuhalefet partisi olması milyonlarca oy alması söz sahibi olması.Yoksa kimene saadet partidinin.başkanının kim olması..yüzde 25 bu fecaate oy verşyor.Ülke için akpartşden daha korkunç bşr tehlike degil mş ?
  • 3 Yıl Önce

Ahmet Turan

Sn.Yazar ; daha önce hep AKP'ye oy vermiş biri olarak size soruyorum ; İç İşleri Bakanlığı İBB nin AKP zamanında İstanbul Belediyesinde yapmış olduğu usulsüzlüklerle ilgili dosyalara neden el koydu sizce ? Bunu vatandaşa nasıl açıklayacağız ?
  • 3 Yıl Önce

Mertürk

CHP ve Kılıçdaroğlu nun yanlışları dile getirilerek bu çıkmazdan kurtulunmaz. Dolar yüksek iken bile hala yüksek dış ticaret açığı ve cari açık veriliyorsa çok büyük yanlış var demektir. Temel yapısal sorun ekonominin üretime dayalı olmamasıdır. Üretime dayalı ekonomin yoksa sürekli yüksek dış ticaret açığı ve cari açık verirsin. Yüksek cari açık verirsen , artan döviz ihtiyacında artar ve buda aşırı artan döviz ihtiyacından dolayı döviz fiyatlarını artırır. Artan döviz fiyatlarını düşürmek için ise dışardan gelecek borç ve sıcak para için yüksek faiz vermeye zorlanırsınız, yüksek faiz verdikçe dolarını bozdurup TL çevirip tahvil bono ya yatıranların parasıda artacak ve ülkeden çıkarken verecekleri tahribatta artacaktır.  
  • 3 Yıl Önce

Mertürk

Kılıçdaroğlu nun ,TL ile dolar faizi arasındaki farkı bilememesi ve ekonomik cehaleti ,ülkenin üretime dayalı olmayan yanlış ekonomi politikalar ile dışardan gelecek borç ve sıcak paraya mahkum hale gelmesi gerçeğini değiştirmez. Mesele CHP ve Kılıçdaroğlu değil, mesele bizim yanlışlarımız ve bu yanlışların hala devam ettirilmesi ile girdiğimiz ekonomik çıkmaz 
  • 3 Yıl Önce

Misafir

Sen birak kemali de.. yetenekli yoneticilere ihtiyacimiz var
  • 3 Yıl Önce

Can

Haci sen su damata niye matematik ögretmedin 100 milyarcik acemilikten ucurmus. Hamza yi koysalardi bari.
  • 3 Yıl Önce

yerli uzman.

Cumhuriyet tarihinin en düşük faiz oranlatını yakalamışken gezi olayları çıkartarak tekrar ekonomiye büyük darbe ve faizlerin yukarı zıplamasına destek olan c.h.p ve sol zihniyetin şikayet hakkı yoktur.Akpartiden önce devlet gelirlerinin yüzde 80 i yatırıma degil faize gidiyordu..Devlet yüksek faizle topladıgı parayla maaş ödüyor ı.m.f den kredi gelmezse maaş bile ödeyemez durumdaydı.Be vicdansız kalbi kararmışlar hangi yüzle akpartiyi kötülüyorsunuz.
  • 3 Yıl Önce

ihsan y

HACII UTANMASAN HAYAT PAHALILIĞINI İŞSİZLİĞİ HATTA KORONAYI CHP YAPTI DİYECEKSİN 
  • 3 Yıl Önce

osman

sevgili yazar Almanya'dan enistem kasim ayi basinda 200 bin euro getirdi 10 tl den bozdu ve 2 milyon tl yi dun 8,97 den 222.965 euro alip[ gitti tatile gelmisti hem tatil bedavaya geldi dedi hem de para kazanmis oldu masalh
  • 3 Yıl Önce

Mustafa Ozturk

Degerli Ali abi harika hesap yapmissiniz .Lakin onlar da kesinlikle sizin yazdiginiz gibi oldugunu biliyorlar. Amac laf oyunlariyla milleti kandirmak.Sizin yazinizla kananlar inanmak isterse ancak kandirildigini anlar.Kalemine yuregine kuvvet.
  • 3 Yıl Önce

Ali koşan

Siz Erdoğanın ara sıra yanlışlarını söyleseydiniz Bu güzel ülke bu halde olmazdı 
  • 3 Yıl Önce

Bir

faik Öztrak, IMF çağırdı, Ülkenin o günlerini görün, IMF in alt, seviyede, memurları gelince taaa dışarı çıkıp küçük çocuk gibi sıralanip neredeyse ellerini opmedikleri kalıyordu, o memurlara ne şaklabanlık, yapacaklarını şaşıriyorlardi.
  • 3 Yıl Önce

yerli uzman.

Burdan kendini ülkenin en akıllı çagdaş ilerici gören c.h.p lilere seslenelim.Bu olayı saptırmadan cevap verin.Döviz hesabıyla t.l hesabı faizi arasındaki farkı anlamayan koyunla deceyi ayırt edemeyen bir başkanınız var.Bu degil ülkeyi mahalleyi bike yönetemez.. 
  • 3 Yıl Önce

Yasemin

90 yılda, paraları ne yapmışlar, yatırım Yok, yol yok, 90 yılda 6 km bölünmüş yol oda kalitesiz, 16 yılda,. 17 km bölünmüş yol, süper, tüneller, Marmaray, köprüler, metrobüsler, yüksek hızlı Trenler, Savunma sanayimizde yüzde yetmiş, yerli, milli sanayi. Sağlıkta süperiz, KORONADA gördük süper sandığımız devletler birbirlerinin maskelerini çalıyorlar iken, Ülkemiz 155 ülkeye pandemide ventilator YERLİ MİLLİ tanı kiti , ventilator dezenfektanlar maskeler tonlarca tulumlar gönderdik 12 uluslararası yardım kuruluşlarına ventilatoruu daha sonra ihraç etmeye başladık.Almanyadan gelen Türkler Türkiye'yi tanıyamadım,diyor, İstanbul Havaalanımız, Geçenlerde, En, büyük ödülü aldı.
  • 3 Yıl Önce

Neeee ?

Neyi, biliyorki, bu, hesabı bilsin 
  • 3 Yıl Önce

Tırcı

Onların hesabı manşeti içinde bulunduğumuz günlük hayatı ve ne yazıkki satın alamama durumumu değiştirmiyor sayın yazar paranın Bi bereketi kalmadı markete girmeye korkmaya başladım Allah sonumuzu hayreylesin
  • 3 Yıl Önce

ISMAIL ERSOY

Sabri sabır adlı yorumcu, Ekrem imamoglunun ibb ye aldığı dolar bazlı kredinin faizini senmi ödeyeceksin diye güya eleştirmiş. Sabri efendi o kredi önce yurt içi bankalardan iştendi, ne hikmetse kabul görmedi. Sonra krediyi dışardan buldular, ayrıca Türkiye Cumhuriyetinin borçlanma faizinden daha düşük, çünkü ülkemizin CDS'i yüksek yani riski yüksek ülkeler statüsünde. IBB, daha güvenilir bulunmuş düşük faizden bulmuş. Birde eleştirirken devletin bulduğu döviz cinsinden kredilerin faizini sen, ben ve bütün ülkenin vatandaşları ödüyor, bunu bilesin, IBB ninde oyle
  • 3 Yıl Önce

akesar

En küçük hesaplarını sorun eğer bilirse... Çok basit zihin hesapları sorun bakalım. 100 ün % 7 si kaç, 200 e yüzde 6 daha eklersen ne yapar? Birinci soruyu belki ama; ondan fazlasını bilmez. Kalıbımı basarım.
  • 3 Yıl Önce

TAMYOBAZSEMİH

hahuuhauhahauh gaza devam abi . 
  • 3 Yıl Önce

MERTÜRK E

Evet sayın mertürk görüşlerini alalım..Dolar ile t.l faizini bile ayıramayan bir zat koskoca partinin g.başkanı nasıl olabiliyor.Hemde çagdaş ilerici en akıllıların ! partisine.
  • 3 Yıl Önce

Gakko

Onların uyanmama gibi bir sorunları yok ki, at yalanı nasıl olsa bir kişi inanır bir kişiyi kandırırız. Yorumlara bakıyorum sizi eleştirenlerin geneli millet aç aç diyor kimsenin aç olduğu yok bırakın bu feto agzını..
  • 3 Yıl Önce

ISMAIL ERSOY

10 milyon dolar gibi bir parası olan bırak yabancıyı, yerli yatırımcı bile doları bozdurup gerçek enflasyonun yüzde 30 larda seyrettiği bir ülkede doları bozdurup yüzde 12 den tl faizine yatırmaz. Ne zaman dengeler değişip dolar enflasyonun üzerine doğru ( tuik'in değil piyasanın enflasyonu ) çıkıp merkez bankasininda artık müdahale edemeyeceğini görürse ( çünkü piyasaya sürecek doları yeterli değildir) ve artık belli bir doyuma ulaşmışsa, riski göze alıp doları bozdurmaya başlar. Paralel olarak faizlerde artar. Yüksekten bozduran yatırımcılar, bir darbede faizden vurur. Yazarın dediği gibi zarar ederek çıkmaz voliyi vurur .
  • 3 Yıl Önce

Sabri Sabır

Ekrem İmamoğlu çok büyük bir iş başarmış gibi bir de sırıtarak "müjde ey halkım şu kadar faizle şu kadar milyon dolar borç aldık" diye sevindirik olurken K.K onu arayıp "Ekrem ne bu kadar sevindirik oluyorsun,o faizi ve borcu sen cebinden mi ödeyeceksin yoksa fakir fukaraya mı ödeyeceksin" ya da "faizle borç aldım müjde diye insanların aklıyla alay mı ediyorsun" diye sordu mu acaba?
  • 3 Yıl Önce

misafir

Sayın Dilipak sizin nereye hizmet ettiğinizi anlamadık. Sizin bu yazınızı okuyan hiçbir yabancı yatırımcı bu memlekete tırtırlı kuruş yatırım yapmaz.  
  • 3 Yıl Önce

Munzur

Ali bey, Kemal Kılıçtaroğlu söylediğinin yalan olduğunu zaten biliyor. Yalanının açığa çıkması onun için önemli değil. Önemli olan söylediği yalana inanan ahmakların çok olması. Bu sonuç K.K. yetiyor.
  • 3 Yıl Önce

Bilal

Corç amca Türkiye de kazandığı parayı tekrar dolara cevirirse zarar ediyor senin hesabına gore 
  • 3 Yıl Önce

Ali bey

Bir Müslüman faize karşı olmalı az faiz çok faiz Ali bey bu ne demek 
  • 3 Yıl Önce

Karar Sözcü Cumhuriyet Birgün Korkusuz Tele1 Halk KRT

Topu birden gelse CHP'de ki taciz,tecavüz,şantaj ve cinayetlere aracılıkları unutturamazlar. 
  • 3 Yıl Önce

efe

Hocam o yaratıkların hiç biri bu hesabı anlamaz.  
  • 3 Yıl Önce

erhan

kendi partisinin istanbul belediye şeyinin borçlanması ile karıştırdı.  
  • 3 Yıl Önce

isimsiz

bütçedeki 140 milyar tl faiz giderlerini göremediniz mi yoksa bakar kör üç maymuna mı oynuyorsunuz
  • 3 Yıl Önce

Sabri

SN. Yazar size Soruyorum , Gerçekten DEVLET BAHÇELİ Yİ SEVİYORMUSUNUZ .?.
  • 3 Yıl Önce

salih bircan

uyanmaya niyetleri olsa böyle manşet atmazlar  
  • 3 Yıl Önce

emekl

yaptığınız hesaplarla iş bu kadar basit olsaydı bugün 18 yıulda 172 milyar dolarlık borcu 500 milyar dolara yıllık ödediğimiz faizide milyarlarca dolara çıkartmaz milleti perişan etmezdik 
  • 3 Yıl Önce

Yalanmı

Yalanmı söylemiş 492 milyar dolar ödemişsin faize yalanmı bu Ali bey
  • 3 Yıl Önce

ergün

Karar gaztesinin uyuduğu falan yok vatandaşa ne dersek inanır düşüncesiyle nasılsa kitleside buna uygun.Karar Reis muhalifliğinin öncü pacavrası uzun zamandan beri.
  • 3 Yıl Önce

s.d

Iyi bir hesap uzmani olmak için, paranin nasil buharlastırilacagı konusunda uzman olmak lazım.  
  • 3 Yıl Önce

Kadir

Ali karahasanoglunu Allah muhafaza etsin her yazdıklarını ilgilisinin yüzüne karnelerini yüzüne gözüne sokar gibi sokmak çarpmak lazım hakkediyorlar dönerler kivrilirlar yine hiçbir şey olmamış gibi gülerek iftiharla arzı endam ederler
  • 3 Yıl Önce

İhsan y

Hacıı sallıyorsun yine  
  • 3 Yıl Önce

Tarafsız

biz bu tür filmleri çok gördük Ali bey. 
  • 3 Yıl Önce

Ali

Yat kılıçtaroğlu kalk ekrem imamoğlu başka yazacak mevzun yokmu ali bey işsizlik hayat pahalılığı  
  • 3 Yıl Önce

inşaat  

ver gazı  
  • 3 Yıl Önce

GALİP

Günahı biliyorsanız içkiden piyangolardan at yarışından gelen parayı açıklayın
  • 3 Yıl Önce

rafet kındap

sevgili kardeşim bütün yazılarını keyifle okuyorum.Rabbim sizlere güç kuvvet daha yüksek başarı nasip etsin.
  • 3 Yıl Önce

Nihal

Kılıçdaroğlu öyle bir hesap uzmanı ki düşünsenize matematik hesabıyla terörist hdp ile büyükşehirleri elde etmeye çalıştı onun için terörist olması vatan millet gibi kavramlarda nasıl önemsizleşti önemli olan hesabın tutmasıydı gerçekten çok merak ediyorum HDP kapatılması meslise gelince hesap uzmanı safını nasıl belirleyecek???
  • 3 Yıl Önce

Abduş el-kemal el-atatop el-yahudi

Doksanlı yıllarda faiz reklamlarını eleştirenlere soruşturma açılıyordu. Vergilerin yarısı neredeyse rantiyecilere gidiyordu. Ülkede doğru dürüst ne yatırım vardı ne hizmet. Kemalistler şimdi konuşuyorlar pişkince. Bu durumlar cumhuriyet kurulduğundan beri devam ediyordu. Bu düzenin hangi rezillikleri söylensin. Önce kimlere hizmet ediyorlar onu söylesinler.
  • 3 Yıl Önce

ismail

işin kısası riba (emek olmadan artırım) haramdır. Ayetlerde kesin şeytanın çarpartığı kimseler gibi kalkarlar diyor. Örnekler ortada tosuncuğa çarpılanların ağzı gözü birbirine girdi. Hepsi çalışmadan emek vermeden paralarını artımaya kalktı. Allah c.c.nin ayetlerine muhalefet edenin sonu böyle oluyor ama hala gözümüz var görmüyoruz kulağımız var duymuyoruz. Faiz de kumar gibidir masa kazanır. Masayı kim kurduyor Şeytan.
  • 3 Yıl Önce

Mertürk

Küresel tefecilere 5,95 ten dolar bozup TL ye yatırmazlar. Onlar ilk önce bir tantana çıkarır doları 8 TL üzerine çıkarır daha sonra dışardan döviz gelmesi için faizlerin yükselmesi gerektiğini medya yolu ile dillendirirler. Bizde sıcak ve borç paraya mahkum olduğumuz için faizleri iki katına çıkarırırız ve adamlar 8 TL üzerinde dövizlerini bozdurup yüksek TL faizine yatırırlar. Sonra da medya üzerinden şöyle bir haber yayarlar dolar 6 TL ye kadar düşecek ,ekonomi ye güven artıyor dedirdip milletin dolarlarını bozdurup doların daha da ucuzlamasını sağlarlar ve bu ucuz dolarları piyasadan toplayarak yüksek kar lar elde ederler. Bu kısır döngü böyle devam eder.
  • 3 Yıl Önce

Eyüp Tekin

Teşekkür ederim Ali abi.milleti uyandirmaya devam
  • 3 Yıl Önce

Cemal

Ali bey karar ğazetesinin ekonomi yazarları uyumuyor onlar CHP belediyelerinden para gelmesse nasıl ayakta duracaklar karar denilen PAÇAVRAYI kim okuyor CHP Lİ belediyelerinin toplu kâğıt alışı ve verdikleri usulsüz paralar la ayakta duruyorlar önün için KILIÇTAR oğlunun yalanını DOĞRUYMUŞ gibi vermek mecburiyetindeler
  • 3 Yıl Önce

Yavuz

ELİN OĞLU (KÂFİRLERIN) OKUR.YAZAR ADAM OLUR.VATANINA .MİLLETİNE. FAYDALI.İŞLER. YAPAR.....................BİZİM OĞLANLAR OKUR YAZARLAR VATANINA.MİLLETİNE. HAİN. OLURLAR....................................... ............................................................... BUNLARIN EVVELİYATİNİ BOZUK ZİHNİYETİ. TERAKKİCİLER. GENÇ TÜRKLER. MEŞRUTİYET Cİ LER. HEPSİ BATINİN DEVŞİRME Sİ İLE İÇERİDEN OSMANLININ YIKILMASINA KAFİRLERE YARDIM ETTİLER. KAFİRE ODUN TASIDILAR.BU SOLYANDANCARKLİTAYFALAR. VE CHP YÖNETİMİ. BAŞINDAKİ ÇATLAK KILİCOĞLU. AYNI GEÇMİŞTEKİ İÇİMİZDEKİ HABİS URLARİN KALINTILARI.............................................KARA KATRANİ KAYNATSAN OLMAZKİ ŞEKER. ..........NESLİNDEN DOĞAN NESLİNE ÇEKER. ..................................
  • 3 Yıl Önce

Muammer

Bunların muhaliflikleride iktidarlarıda yalan iftira alavare dalavare.
  • 3 Yıl Önce

Deli İbo

Bay Kamal o hesabı şu anda görevdeki hükümete göre yapmıyorki. Şimdi bir şer ittifakı kurdular ya, o şer ittifakı hasbelkader hükümet olursa, IMF'nin bir adamınıda Merkez Bankasının başına getirip Corc amcalarına Türkiye'nin nasıl peşkeş çekileceğinin hesabıdır o. Yoksa yapılan hesap amaç doğrultusunda doğru. IMF'cikleri aç kaldı aç.
  • 3 Yıl Önce

DemirAli

Evet bu hesapta bit yamukluk varda 18yilda Turkiye 500milyar dolar faizi kime odedi
  • 3 Yıl Önce

Ahmet

Kılıçdaroğlu yabancı bankadan kredi çekmekten bahsetmiyor.Kendi parasını çekip Türkiye’ye getirenden sözediyor.
  • 3 Yıl Önce

abdulmuttalib el Arabi

ben CHP sempatizaniyim ama bu konuda yüzde 100 siz HAKLISINIZ!. KK nin dolar faiz hesabini ben de dinledim ve gercekten utandim.. CHP nin ekonomistleri (mesela Faik Bey) KK'ya biraz ders vermelidir..
  • 3 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23