• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Tazyik hapsi’ rezaletine son verilsin

Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu Kurucusu İlhan Ergincan, kişinin ödeme gücü olmadığından dolayı yoksulluk nafakasını ödeyememesinden kaynaklı 3 ay tazyik hapsi yatmasının insan haklarına aykırı olduğunu belirtti. Ergincan, “Gerçekten ödeme gücü olmayan insanın nafaka alacaklısı ile ilişkinin kesilmesi devletin sosyal sorumluluk görevidir” derken, Dağılmış Aile ve Çocuk Hakları Derneği Başkan Yardımcısı Erol Şahin de, “Eşinden ayrılmış ve çeşitli nedenlerden dolayı nafakasını ödeyemeyen insanlar Tazyik Hapsi ile cezalandırılıyor. Nafakaya da bir sınırlama getirilmelidir” diye konuştu.

9 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

diyarbakırlı

Süresiz Nafaka konusunda ilk başta konuşması gereken hukukçular olması gerekirken neden hiç konuşmamayı tercih etmekteler. 
  • 7 Yıl Önce

Anigzel

Nafaka konusunda yetkililer üç maymunları oynuyor
  • 7 Yıl Önce

Ulubatlı Hasan

Yıllardır bu gazetenin ve yayın kanalının takibindeyim.Yıllardır Sayın Abdurrahman Dilipak hocam olsun Sayın Şevki Yılmaz hocam olsun belki de bu konu üzerine sayısız makale ekranlarda sayısız söyleşi gerçekleştirdi. Hükümetten tık yok nasıl iş bu yarabbi ne umduk ne bulduk.1996-1998 de adamlar koalisyonken zinayı suç olmaktan kaldırdılar ama tek başına iktidar olan bir hükümet şu mazlumların sorununa bir el atamadı nasıl iştir anlam veremiyorum.
  • 7 Yıl Önce

abdrhman

haydi akp görev başına. aldığınız maaşları hak edin çalışın
  • 7 Yıl Önce

Sinan

Hükümet bu konuda kadem , mor çatı , lgbt kimi aile ve toplum düşmanı organizasyonların emrine amade olduğu için mazlumların sesini duyamaz.
  • 7 Yıl Önce

gukuk hukuk

uygulamalara bakarsak, bizdeki hukuk; güçlüleri, çoğunluk olan güçsüz halktan korumak için yapılandırılmış..
  • 7 Yıl Önce

mağdurgillerden

Bu iktidarda ne bekledik ne bulduk? Güya mazlumları koruyacaktı. Nafaka mağduru, dini nikahla yaşayanların hapsedilmesi gibi bir nütrlü mağdur türetti. Hiç fetöce olmayanlar işsiz kaldı, aslı fetöcüler olduğu yerde kaldı. daha neler neler... çok yazık
  • 7 Yıl Önce

Mağdur Abi

Kadını öldürüp nafakadan kurtulmaya teşvik eden bir kanun ve uygulama olduğu açıkça ortadadır. Ödeyemeyince zaten hapis yatan, hapis yatınca zaten ödeyemeyen eski kocaya başka çıkar yol bırakmayan, Çözüm Süreci, AB Uyum süreci kanunu aileyi mahvetmiştir. Bu konuda devlet iradesi yanlış yöndedir. Kimse kusura bakmasın.
  • 7 Yıl Önce

Yusuf ZOR

Artık halk olarak bu işte bi yanlışlık değil kasıt olduğunu düşünüyoruz.İslam ve Muhafazakarlık kimliği ile bunu yapmak ancak kasıt ile olur. Saygılar.
  • 7 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23