• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Suriye’de 120 saatliğine ateşkes sağlandı! İşte anlaşmadaki o 13 madde

Türkiye ile ABD arasında yapılan görüşmede anlaşma sağlandı. Yapılan anlaşmada, alınan 13 maddelik karar kamuoyu ile paylaşıldı.

36 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Salih

...Ateşkes değil harekatı durdurma kararı alındı.
  • 5 Yıl Önce

Murat

Bu diplomasi, pkk nın mevzilerini kaldırmaz. Sadece daha da güçlendirmek için zaman kazandırır
  • 5 Yıl Önce

erman

Trump reisin kulağını çekti yeter dedi şovunu yaptın akıllı ol şimdi alın size dünya lideri
  • 5 Yıl Önce

Remzi Hocaoğlu

Ypg teröst olmadığı anlaşılıyor bu antlaşaya göre. Ah be iktidar ah! Kim bizi tızağa düşürdü.
  • 5 Yıl Önce

Reis Hürdolaş

Hani antlaşmada ypg’den bahsederken bir kelime dahi terörist sıfatı verilmesi! . Genel teröristlerden bahsediliyor ve deaş vurgusu yapılıyor. Barış pınarı harekatı deaşa karşı mı? Bu açık bir tuzaktır. Nerde ypg ve pkk bağlantısını gösteren ve açıkça ypgnin terörist örgütü olduğu ifadesi? Bir kere daha abd yine oylamaya girdi . Allah milletimizi bu tuzaklardan korusun
  • 5 Yıl Önce

Sofuoğlu

Büyük Şeytan ABD'ye asla güven olmaz.Geçici ateşkes sağlanarak, ABD ortakları olan PKK=PYD=YPG'lilerin imhasını engellediğiyle kalmamış, onbinlerce tır silah mühümatının MEHMETÇİĞİ eline geçmesini de engellemiştir.Türkiye eline geçirdiği fırsatı değerlendirip, terörisleri imha etmeliydi.Suriye göçmenleri ensar muhacir muamelesi çerçevesinde ülkemize alınmış ancak,Suriye'nin bir ESAT olmadığı; işin içinde:ABD,RUSYA,İRAN,AB,İSRAEL,ARAP LİGİ,ÇİN hatta tüm dünyanın olduğu gerçeği ne yazık ki, iş işten geçtikten sonra anlaşılmıştır.Ve bugün TÜRKİYE toprağında barındırdığı diğerleriyle beraber beş milyon mülteciyle baş başa kalmıştır.Bugün bu mülteciler(mülteci statüsünde değiller)arasında ülkelerine dönüş için bir anket yapılsa, beş milyondan bir milyon sığınmacının kendi rızasıyla Türkiye'den ayrılacağını hiç sanmıyorum.Yani, insani boyutunu bir tarafa bırakırsak,HÜKÜMET sığınmacı politikasında yanlış yapmıştır. Suriye konusunda da yanlış yapmıştır.Alt düzeyde de olsa Suriye rejimiyle diyaluğu vakit kaybetmeden başlatmalıdır.Yoksa, Türkiye'nin başına bela olan Suriyeli sığınmacıların burada kalacaklarından kimsenin şüphesi olmasın.Buda zamanla baş kaldırma da dahil,sorunların çıkacağını hepimizin bilmesinde fayda vardır.
  • 5 Yıl Önce

Hadra

Aslında )., 10,11.,12. Maddelre İlk üç sırayı almalıydı şu hale bakın asıl olmazsa olmazlar en son maddeler halindedir. ya sahi ABD nin ne işi var suriyede? Bunu anlamakta sıkıntılıyım arkadaş! BUnun Musebbibi kim bence 1) Baş Belası, hem bizim Hem suriyenin haini Esad, 2) Lanet Bölücü her türlü örgüt (ki Yabancıların Taşaronu olduğu kesindir zaten) Bence: a) Fransaya Her üç Otomobil Firmasını perdey Milli bir Politika ile bertaraf edilmeli, b) İrana İlişkileri gözden geçirmek gerekir (Esadı Fetbaz eden Şiadır) ,C) ABD ile SEIA nalşamsını yeniden Gözden geçirmeliyiz olmazsa olmazlardandır.Adam gibi Milli Bir Komisyon kurup bunun alt yapısını oluşturmak gerekiyor.d) Osmanlıyı Sıkıntıya sokan Rusya ve İngilteredir Malum, Buraya Ayrı bir komisyon Kurup Uzun vadeli Bir çalışma yapılmalıdır.Gelecek Rapor ve Programa göre Proje dizayn edilmelidir.Merak ediyorum Şu İstişare Grubu ne yapıyor acaba hangi Projeleri geliştirdiler sadece damatlarını Hukuken Kurtarmaya bakıyorlar galiba Sonumuz hayr olainşallah.
  • 5 Yıl Önce

Tata Tonga

okumadan yorum yapmayalım. 13 maddeyi tek tek okuyalım ona göre yorum yapalım... okumadan bilgi sahibi olunmaz.
  • 5 Yıl Önce

Tata Tonga

120 saat eder beş gün. bu da demek oluyor ki türk askerinin girdiği bölgelerde YPG liler (keskin nişancılar, tünellerde gizlenenler vs) türk askerine kurşun sıkmadığı müddetçe (kurşun sıkar ise meşru müdafaa olur) ellerini kollarını sallayarak güneye gidecekler. peki türk askerinin girmediği bölgelerde ypg lilerin buraları terk edip etmediğini nasıl anlayacağız? buna kim karar verecek? kontrolünü kim sağlayacak? başka bir soru bu süre zarfında asker sokmadığımız 30 kilometre derinliğindeki bu bölgelere esadın güçleri girer ise buralara girebilecek miyiz? münbiç olayındaki gibi tabi ki giremeyeceğiz. biz rusya ile anlaşmış iken amerika ile anlaşmak operasyonu işlevsiz kılmak anlamına gelmez mi? Amerikanın BM de yapacağı şantajlarına karşı Türkiye lehine veto hakkını kullanır mı? kullanır ise amerika ile anlaşmak nasıl bizim menfaatimize olabilir? vs.vs bir sürü soru...amerikanın daha önceki sicili belli...
  • 5 Yıl Önce

Tata Tonga

"11. Türk tarafı Barış Pınarı Harekatı’na, güvenli bölgeden YPG’nin 120 saat içinde geri çekilmelerini teminen ara verecektir. Barış Pınarı Harekatı, bu geri çekilmenin tamamlanmasını müteakip durdurulacaktır." 11.madde muallak. adamlar sözde çekildik (harekat yapılmamış/türk askerinin girmediği alanlarda) dediğinde bu kabul mü edilecek YPG nin geri çekilme kriterleri nedir ve nasıl anlayacağız? Bunun kontrolünü kim sağlayacak? vs.vs. bir sürü soru...12. madde ile de Türkiye Cumhuriyetine şantaj yapılıyor. sopa gösteriliyor. bu şantaj, sopa kabul edilemez.
  • 5 Yıl Önce

Aslan akbey

Amerikalılar gene oyuna getirdiler bizi. Belki biraz daha şehidimiz yaralimiz olurdu evet ama köşeye sıkışan ypg lilerin canına da okurduk. Pek çok silahta bize kalırdı. Dünya da pkk lılarda tarihte bu pkk/pydlileri n türkiyenin gücü karşısında bir halt yiyemeyecgini görürdü. Şimdi ellerini kollarını sallayarak yanlarında tüm silahlarını da alıp gidecekler.
  • 5 Yıl Önce

Yanlış karar

Yine sahada kazandığımız zaferi masabaşında kaybediyoruz. 1. Madde ABD'ye güvenilmez anlaşma yapılmaz masaya oturulmaz. Bunu bir türlü öğrenemedik. 2.madde başladığın işi yarım bırakma bitir. Madde 3. Kıbrıs'tan ders alınmamış aynı tuzağa yine düştük zamanında Kıbrıs tamamen alınabilecekken baskıya boyun eğildi ateşkes yapıldı önde götürülen harekat yarım bırakıldı bugün haala Rum belasını çekiyoruz. Yarım bırakılan her iş ilerde potansiyel başbelası olmaya adaydır. Madde 4. Sana silah sıkana ve onlara silah yardımı yapanlara acırsan yarın acınacak duruma düşersin. Aynı fırsat onlara geçerse senin gözünün yaşına bakmaz seni yok ederlerdi. Madde 5. Amaçlanan yerlere kadar ilerleme her halukalde devam etmeli. Kaçmalarına ve silah kaçırmalarına müsade eden zaman kazandıran anlaşma yerine silah bırakıp silahlarıyla teslim olmaları şartıyla ateş etmeme öldürmeme bombalama v.s. tarz anlaşmalar yapılmalıydı.
  • 5 Yıl Önce

Türk Askeri

Ateşkes iki ülke arasında olur 
  • 5 Yıl Önce

Bbku cikti

Ateşkes istemiyoruz gerekirse sehit vermeye sehit olmaya raziyiz kimsedende korkmuyoruz baskanin yanindayiz lakin bizim menfaatimize olmayan biseyi onaylar esedle trump ile anlastik bizim muttefikimiz derse artik karsisinda akp secmenini bulur insan birkez kandırılır artik abd bizi kandirdi sözünü tutmadi lafina inanmiyoruz abd kopeklerinin sozlerini tutmayacagini iki yüzlü oldugunu köyde okumasi yazmasi olmayan insanlar bile biliyor artik yeter
  • 5 Yıl Önce

müslüman ülkesinde azınlık olarak yaşayan müslim

Bakın 2 gün önceki manşetler; Cumhurbaşkanı Erdoğan net konuştu: 'Açık söylüyorum başladığımız işi muhakkak bitireceğiz'. BATILı devletlerin uşağı olduğumuzu görebilmeniz, anlamanız için daha kaç peder olayı, kaç tükürdüğümüzü yalama vakası yaşamamız lazım? Ara veriyormuşuz, ateşkes değilmiş. vallahi zaytung haberi sanıyor insan. Komik ama trajikomik!
  • 5 Yıl Önce

Sen sen ***Ben ben

Tramp denen dengesize güvenen ve bel bağlayanlar şimdi MAL MAL MÖ MÖ bakıyorlar.
  • 5 Yıl Önce

mert

Terör örgütü ypgpkkpyd ye zaman kazandırmak için ABD tarafından yapılan bir oyalama taktiği,ypgpydye tırlar dolusu silah veren ABD ye asla güvenilmemez
  • 5 Yıl Önce

YENİ TÜRKİYE*Lİ

TÜRKİYE CUMHURİYETİ TÜRKİYE olmazdan önce OSMANLI iken bu abd ye ilk defa vergi koyan bir milletiz. Şimdi bunlar maalesef çevremize pislikleri sarmışlar bizi uğraştırıyorlar. Şimdi gelelim bu güne, yine biz TÜRKİYE olarak abd yi ayağımıza getirttik ve öyle yada böyle bir şekilde anlaşma sağlandı pisliklerini koruyacaklarmış evet. Anlaşma maddeleri %100 çok iyidir demiyorum, bardağın dolu tarafından bakalım, biraz süre verelim. Zaten -120- saatten bahsediyorlar, bu sürenin bu kadar kısa olması, gerçekten çok sevindiricidir. .... .....luğunu yapabilir ama biraz bekleyelim. #GÖRELİM MEVLAM NEYLER, NEYLERSE GÜZEL EYLER. İnşallah TÜRKİYE*miz için en güzel neticeye ulaşırız.
  • 5 Yıl Önce

Gökberk

teröristlere yer göstermeye girmişiz suriye'ye. fıratın doğusuna geçildikten bir gün sonra ateşkes geldi. amacımıza ulaşana kadar durmayacağız dedikten 2 gün sonra duruldu. şimdi teröristler geri çekilirken 120 saat boyunca onlara bir kurşun bile sıkamayacağız.
  • 5 Yıl Önce

Kayaman

Harakete ara verildi güzel amma, ABD pyd verdiği silahları geri almak veya oradan kaçırmak için 5 gün musade istedi. Çünkü Turkiyenin karanlığını görünce silahların Turkiyenin eline geçmesinden korktu çünkü batı bize silah satmayacak ama biz püf nin silahlarına sahip olunca isterseniz vermeyin satmayın. Ben sizin silâhlarınızla teröristleri vururum dememek için 5 gün istediler. Bu bir tuzak. ABD ye güven olmaz.
  • 5 Yıl Önce

Neden

PKK'nın kökü kurumadan tehtit bitmez.Adamlar köşeye sıkışmışken neden onların sadece güvenli bölge dışına sağsalim çıkmalarına izin veriyoruz?Neden gerçekten terörün belini kırmıyoruz?Eğer bu Amerikan uşağı marksist(!) terör örgütü sıkışmasaydı ABD ta o kadar yolu alel acele gelir miydi?
  • 5 Yıl Önce

CANAN

pause ateşkeş değil ara verme
  • 5 Yıl Önce

Serhat

Devam etmeliydik ..... maskeler düştü almanya ve fıransa kaybetti... bu iki devlet bir terör devletidir türk dünyasının en büyük düşmanlarıdır.... abd rusya ve ingiltere türk dünyasını kazan mıştır. Nato da türkleri dünyasını ve türkiye yi kaybetti.
  • 5 Yıl Önce

Şehmus oral

Hani ateşkes iki devlet arasında yapılırdı 
  • 5 Yıl Önce

Sokağın sesi

NATO FALAN HİKAYE! BUGÜNE KADAR HİÇBİR FAYDASI OLMAMIŞTIR! TAMAMEN OYALAMA
  • 5 Yıl Önce

iBRAHİM AKKUŞ

kötü olan nedir biliyor musunuz ? biz NATO üyesiyiz ve 40 yıldan beri mağduruz. ABD 10 gün içinde, kurduğu kolladığı bırakın natoyu , devlet dahi olmayan bir örgüt için , onları vurmayalım diye anlaşmaya geldi. Bizim kırk yıllık mağduriyetimizde 1 defa böyle bir girişimi , değil ABD den , hiç bir NATO üyesinden görmedik.
  • 5 Yıl Önce

taka

13 maddenin tamamı da Erbakan hocamın deyimiyle fasa-fiso. Terörist ve haydut devlet ABD Türkiye'yi bölmeye ve kaosa sürüklemeye kesin kararlı. Terör devleti ABD perde arkasında Rusya ile birlikte hareket ediyor. 
  • 5 Yıl Önce

Alper

Operasyon bitmiştir hayırlı uğurlu olsun.
  • 5 Yıl Önce

murtazausta

Ateşkes değil de ne sen anlat.
  • 5 Yıl Önce

GENÇTÜRK

Ateşkes değil araverme. Lütfen bunu gazete olarak düzeltin.
  • 5 Yıl Önce

UGUR YİLDİRİM

8. maddede tuzak bir ifade dikkatimi çekti. Yaniliyor olabilirim ama uzun vadede sözünde durmayacak bir Abd, sözüm ona ABD nin sözünde durmamasindan kaynaklı bir uzlaşmazlik durumunda BM Güvenlik Konseyi kanalı ile uluslararası baskı ve yaptirim hedeflenmiş gibi görünüyor. Emin değilim ama konununun uzmanları tarafından tekrar incelenmesinde fayda var...diye düşünüyorum. ALLAH TÜRK MİLLETİNİ KORUSUN
  • 5 Yıl Önce

Metehan

Türk Ordusunun çelik gibi sarsılmaz iradesi, masada da zaferle sonuçlanmıştır. ABD Türkiye'nin kararlılığı karşısında geri adım atmıştır. 
  • 5 Yıl Önce

İsa

Bu mutabakat Türkiye Cumhuriyeti Devleti için bir zaferdir. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Rabbim bu Cuma gecesi hürmetine birliğimizi daim kılsın amin.
  • 5 Yıl Önce

KLM

Eşkıya yine hile ve tuzak hazırlyor sanıyorum... hayırlısı...
  • 5 Yıl Önce

[email protected]

HALA İNANMIYORUM.ABD NİN SON OYALAMA TAKİKLERİ.YİNW EL ALTI TERÖRÜ BESLER
  • 5 Yıl Önce

Türkmen Cavus

ATEŞKES DEĞİL AKİT DÜZELT ŞUNU
  • 5 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23