• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Temeli atıldı… Bitince dünyanın en büyüğü olacak

Tuz yapılarında oluşturulan dünyanın en büyük depolama tesisi olacak Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Projesi’nin temeli atıldı. Enerji Bakanı Fatih Dönmez, “Projeyle 1,2 milyar metreküp kapasiteyi 5,4 milyar metreküpe ulaştırmış olacağız. Günlük geri üretim kapasitemiz 80 milyon metreküpe çıkacak” dedi. Tesis, kendi elektrik ihtiyacının yüzde 60’ını da güneş enerjisi santralinden karşılayacak.

3 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

ihsan

daha önce yapılmamışmıydı
  • 7 Yıl Önce

YAŞAR

CHP yönetimde olsaydı, tuz gölünde sadece tuz üretiyor olurduk. Sahi bunlar değil miydi şehir hastanelerine nereden hasta bulacaksınız diyen. Adamların 1 kere bile olsun yaralı parmağa siidikleri görülmemiştir. CHP demek rant demek. Rant ve çıkarı olmayan hiç bir işe onay vermezler.
  • 7 Yıl Önce

Mertürk

İran ,Rusya çok seçilecektir. Nasılsa doğalgaz ı onlardan alıyoruz. Depolama için bı kadar masraf yapılacağına, ithalat için doğalgaz a olan ihtiyacı azaltacak yatırımlar yapılsa mesela. İthal ettiğimiz doğalgaz in yarısından çoğunu sadece elektrik üretmek için kullanıyoruz , yerli ve milli kaynaklardan elektrik üretirdek, heryıl on milyar dolar civarı para cebimizde kalır bu tür yatırımlara gerek kalmazdı. Elektrik üretiminde bu kadar dışa bağımlı başka ülke varmı acaba.
  • 7 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23