• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Akit sordu, gençler cevapladı: Batı hedefine ulaşıyor! İşte gençlerin ideal bulduğu evlilik yaşı

İstanbul Sözleşmesi gibi yaptırımlarla aile yapımızı bozmayı hedefleyen batı, isteklerine ulaşıyor. Akit Soruyor ekibi bugün gençlere, "Sizce ideal evlilik yaşı kaç?" sorusunu yöneltti. Yaşları 20 ile 25 arasında değişen mikrofon uzattığımız gençler, bakın aile yapımızı ayakta tutacak evlilik müessesesi hakkında ne düşünüyor.

12 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Kahtali Mıçı

Sende burda çırpın akit.1000tane imam hatip aç bir imamin oğlu gelsin başkan olsun.O kadarDin eğitimi ver evlilik yaşı 30 mali desinler.Kafami duvarlara vurmak istiyorum
  • 7 Yıl Önce

meleknur

BİZİM ZAMANIMIZDA ÇOCUKLAR YEDİ YAŞINDA TARLAYA GİDER ORADA EN BASİTİ ÇAY YAPTIRIRLAR VE EN AZ BİR İKİ KM YOL YÜRÜRDÜ SABAH VE AKŞAM, YALNIZDA OLABİLİR ARKADAŞIDA OLABİLİR SONUÇTA Bİ ARABA İMKANI YOKTU. BU ÇOCUKLAR 12 YAŞLARINA GELİNCE FİKİR YÜRÜTÜR TEK BAŞLARINA YÜKLÜ OLAN KANI ARABASINI KÖYE GETİREBİLİRDİ. BU ARADA BEDENLERİ GÜÇLENİR İŞ SORUMLULUKLARI ARTAR HANGİ İŞLERİ SIRAYLA YAPMASI GEREKTİĞİNİ BİLİRLERDİ. ANNE BABA SEVGİSİNİDE ANA BANIN SADECE MERHAMETLİ OLUŞLARINDAN BİLİRLERRDİ ÇOCUKLAR. 20 YAŞ ONLAR İÇİN ŞİMDİNİN 40 YAŞI GİBİ OLMUŞTUR. TOPLUMLA İÇ İÇE YAŞADIKLARI İÇİN HANIMLARINA NASIL ANNE VE BABALARINA NASIL DAVRANACAĞINIDA ŞİMDİNİN 50 YAŞINDAKİLERDEN DAHA İYİ BİLİRLERDİ. ŞİMDİ BEN ANLAMIYORUM DAHA ÇOCUK ÜÇ YAŞINDA ANNE SORUYOR SEN HANGİ GİYSİYİ BEĞENİRSEN ONU ALALIM. YAHU O ÇOCUK SEN ŞİMDİDEN BUNA ÖN VERİRSEN YARIN ÖNÜNE NASIL GEÇECEN. ŞİMDİNİN ÇOCUKLARINA DA ANNE BABANIN DINDIKLAMASIYLA ÇOCUKLARIMIZ ORTAÖĞRETİMİ BİTİRİP ÜNİVERSİTEYE GİDİYORLAR NE ANA NEDE BABA YANLARINDA HİÇ KİMSE YOK AHA KEYF ONLARA ONCA MASRAF FALAN FİLAN, OKUL BİTİYOR BİRTON BORÇLA EVE GELİYOR İŞ YOK ZORUNAN ŞERİNEN BİR YERE İŞE GİRİYOR 2000 LİRA YAŞ 25 ASKERLİK YOK EV KİRA YOL VE ELK SU GAZ DERKEN GİDERLERİ HESAPLA EL ELDE BAŞ BAŞTA. KIZLAR ÇOK PARA İSTİYOR SALON İSTİYOR ALTIN İSTİYOR EŞYA İSTİYOR KUAFÖR İSTİYOR VS İSTEKLER UZUN VE HEPSİDE PAHALI SALONLAR ÇOK PAHALI MUTLAKA YEMEKLİ SÜNNETTİR. EVLENSE BİLE ŞİMDİNİN ERKEKLERİ HANIMLARIYLA SORUNLARINI ÇÖZEMİYOR ÇÖZENLER İSTİSNA, ARALARINDA SIKINTI OLSA ERKEK DİYORKİ GİT BABANIN EVİNE. OYSAKİ KADIN BABASININ EVİNE GİTMEK İSTESE BİLE ERKEK DİYE BİLMELİKİ HİÇ BİRYERE GİDEMEZSİN. BU KADININI SAHİPLENMEKTİR.
  • 7 Yıl Önce

Putsavar

21inde istanbulu fetheden bir liderin evlatları olarak evlilik kesinlikle 18-23 arası olmalı. Ama putperestleri bırakın 40ında evlensinler. Nüfusları azalır
  • 7 Yıl Önce

Soru yorum

Yahu adam niye evlensin. Zaten çıktığı kızla her türlü halti yiyiyor. Ihtiyacini görüyor. 10 yaşında çocuklar flort ediyor okullarda. 13-14 yaşında zaten o işide yapıyorlar. Imamhatipli kızlar bile Gülhane parkında kuytu köşelerde erkek arkadaşının kucaginda oturuyor yiyisiyor ,Ev bulsalar ne yapacaklar belli !!! Mavi marmara gemisi sirkeciye gelmişti miting çıkışında gördük arkadasimla. Bu gençler Neden evlensin. Çocuk yapmak için mi evlenecekler ??? Eskiden öyle bir imkan yoktu, Kız erkek başbaşa kalsın birlikte olsun ihtiyacini gidersin. Gencler Abazaliktan evleniyordu. Şimdi Gerek mi var. Daha dün kapalı kız metroda karşımızda erkek arkadaşıyla oynasiyordu, öpüşmeler sarılmalar koklamalar. Başı örtülü ama , Allah ın emri diye başını kapatmış ama namahrem çocukla el ele yanak yanağa dudak dudağa. Gecligin hali bu.
  • 7 Yıl Önce

Peh akit

Bunun nesi yanlış okuyum meslek sahibi olayım az da eğitim hayatını bitirce özgürlüğün tadını çıkartayım demenin neyi yanlış anlamadım.7 yaşıda başlayıp üni ile 25 de okulu bitirdğini düşünürsek ha bide iş bulma süreci oldumu sana 30.ne nasınıyorsunuz herkez anasının karnından meslekle paraylamı doğuyor.yok ya işi saptırıyorsunuz artık.çocuk gelin seviciler var bu
  • 7 Yıl Önce

Kerem Dinçer

Ne yapsınlar..15 yaşında mı evlensinler..Zaten Üni. minimum 22-23 de bitiyor..İş bulmak para kazanmak ve evlilik için gereken minimum 50 bin tl parayı biriktirmek sizce ne kadar zaman alır..aynı zamanda biriyle birlikte olmak..güvenmek gücendirmek bu devirde kolay mı..evlilik yaşı en az 30 olmalı..fazlası da olabilir..yahu siz ne sanıyorsunuz evlilik kurumunu..çocuk oyuncağı mı..tanımdan etmeden parasız pulsuz borç harç evlen..çocuk yap..sonra bu konjöktür de malum işsiz kal..ondan sonra haberlere çık karısını doğradı..kocasını aldattı diye..biraz mantık çerçevesinde bakın bir şeylere..yok batıymış yok bilmem neymiş..hemen bir kulp takın..
  • 7 Yıl Önce

Doğru söze ne hacet?

Gelişmeyen kişilikleri ile evlenen gençler hem mutsuz hemde aç hayatlar yaşıyorlar. Belli tecrübeler sonrası evlenmek daha iyi 30-35 yaş arası erkek için bayan için ise 27-28 den 32-33 yaşlarına doğru en ideal yaşlardır
  • 7 Yıl Önce

Emekl

15 18 yaşlarında evlendiler çocukları oldu 18-19 unda nasıl büyütecekler bu yaşta evlenen gençler nasıl okuyacaklar kızlar okula gitmeyecek evde çocuk yemek vs okula giden 18 lik genç hiç kalmazsa 24 üniversiteyi bitirecek iş araması bulması 25-26 yaş oda bulursa o ev nasıl geçinecek kira verecek ana babanın ekonomik durumu vasatsa Türkiye’nin % 60-70 ekonomik durumu vasat ne olacak yahu size her şey ne kolay bir evde huzur ekonomiden geçer dünyayı evi hayatı kendimize zindan etmenin bir anlamı yok yaşam sadece secde edip kuran okumak bulabildiğince yiyip içip sıçmak kapı önüne çıkmak bir iki parka gitmek çiftlrşmek nefes almaktan ibaret değil sosyal hayatı yaşamak tatile gidebilmek sinema tiyatro görmediğin yerleri görebilmek vs mutlu olabilmek kriterleri bunlarıda ilave edersen tamamlanır yoksa 2500 lira paranın hesabını yapmaktan ruh hastası olur bir süre sonrada boşanırsın ruh hastalarının sayısını artırırsın eğer ekonomi önemli olmasaydı insan aile yaşamında başımızdakiler oda dolusu Servet-i bulabilmek için bunca kul hakkı yemezlerdi
  • 7 Yıl Önce

Batı falan değil

Mevzu batı değil mevzu insanların mutsuz olması.ve mutsuz olan insanlar ailesindeki gibi mutsuz bir evlilik yapmak istemiyor o yüzden öteleyebildiği kadar öteliyor.zaten mutsuzuz daha da mutsuz olmak istemiyor insanlar.(sebepleri ayrı bir tartışma konusu)
  • 7 Yıl Önce

Recep haksever

Sen gençliğini yaşamaktan neyi kastediyorsun.
  • 7 Yıl Önce

Mavi Göz

Evlenme ne kadar erken olursa o kadar iyi ama günümüzde bir gencin geliri ve evlenme için gerekli harcama miktarı; haramı ucuz, helali ise pahalı hale getirmiş durumda.
  • 7 Yıl Önce

Abdullah

Evlilik ve çocuk gençlerin yapmak istedikleri şeyleri engeller. Çocuğa, eve bakayım derken hiçbirşey yaşayamadan ölür gidersin.
  • 7 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23