• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Meğer yıllardır yanlış yapıyormuşuz! Çayı böyle demleyin ve farkı görün

Ülkemizde en çok tüketilen şeylerin başında gelen çay, oldukça fazla tiryakisi olan bir içecek. Kahvaltıdan gece uyuyana kadar içtiğimiz çay için farklı demleme yöntemleri bulunuyor. İşte çayın lezzetini daha iyi alabilmemizi sağlayan en iyi demleme yöntemi...

48 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Abdülaziz

50 yıldır çay yaparım . Defalarca okudum ne anlatıyor anlamadım .
  • 3 Yıl Önce

Paşa yönlü

Çayın lezzetini koruması için az yüksekten dökülür 
  • 3 Yıl Önce

Ugur

Tüm ülke zaten böyle demliyor
  • 3 Yıl Önce

vefa gunay

ayrıca en güzel çay ateşte pişer haahhhaaa
  • 3 Yıl Önce

Abdullah İSPİR

Anlattıklarınız hiç anlaçılır değil. Ben fakulte mezunu, emekli bürokratım, ben anlamadıysam kim anlar merak ediyorum. "Kaynamış suya dem koyun" derken ne kazteyorsunuz?
  • 3 Yıl Önce

Dost

Milletin yıllarca demleme usulünü yeniymiş gibi göstermeniz komik
  • 3 Yıl Önce

MUSTAFA BAYINDIR

Bunu da bilmeyen ben Türk'üm diye dolaşmasın. Çay Karadeniz'de yetişir tüm Türkiye'de keyifle içilir
  • 3 Yıl Önce

Berke can

Önce çayı soğuk suda yıkayacak tozunu alacaksın.Sonra üst demliğe soğuk su ilave edip üzerine çayı dökeceksin.Biraz karıştıracaksın.Sonra alt demliğe soğuk su koyup(su çok muhim filke musluk suyu olmuycak. üst demlikle beraber ocağin altını çok fazla yakmadan yavaş yavaş kaynatacaksın.sonra iki tarafta kaynayınca biraz bekleyeceksin.çay olmuştur.Birde şu çok muhim.**çaydanlık ya alüminyum ya da bakır olcek**
  • 3 Yıl Önce

Kadir Kocaman

Biz soğuk suyla demleriz ama odun semaverinde.Afiyet olsun
  • 3 Yıl Önce

Osmanlı torunu

Ben çayı bu şekilde demlemeye başlayalı 5 yıl oldu önce demliğe kaynamış su sonra dem konur
  • 3 Yıl Önce

Mete

Sanki biz tencereden demliyorum.aynisi
  • 3 Yıl Önce

Ben

Güzel bir demleme tarifi
  • 3 Yıl Önce

Õmer

Vaybe ne yõntemiş beeee
  • 3 Yıl Önce

Çaycı Üretici tiryaki

Demlediğimiz çay ın suyu klorsuz olmalı klorlu su çayın tadınıda renginide bozar.
  • 3 Yıl Önce

Çay üretici tüketici ve tiryakisi

Bizde çay demleme tekniği budur, aynı zamanda çayın bayatlama süredini uzatır. Çayın içindeki tüm tadları almak için şekeri kullanmayınız.
  • 3 Yıl Önce

Çağdaş konar

Tamam
  • 3 Yıl Önce

Adnan

Merhaba, her ay fiyatiniz artıyor dolayısıyla takibi ve almayı bıraktım. Ağaç ürünleriniz çabuk yıpraniyor bilginize
  • 3 Yıl Önce

Erkan

Bu taktigi biliyorum ama bu sekilde cay sevmiyorum. Cay in acimsi tadini seviyorum demli ve hizli iciyorum. Misafir likte 1 bardak icer kasigı kapatirim. Kendi demledigim cayı demlik bitene kadar icerim SAYGILAR
  • 3 Yıl Önce

Çaycı Hüseyin

Normali bu zaten
  • 3 Yıl Önce

Arif Ramazan

Yazının dili çok bozuk, yazım hataları da var. Anlatılan şey yeterince düzgün ifade edilmemiş
  • 3 Yıl Önce

Mustafa KIRARSLAN

Bu yeni birşey degilki.karadenizliler çayı hep bu şekilde demliyor zaten
  • 3 Yıl Önce

Dost

Çay kaliteli olmadıktan sonra hiçbir yöntem işe yaramaz
  • 3 Yıl Önce

Efe

Biz ztn böyle demliyorduk
  • 3 Yıl Önce

Birgül

Paylaşmış olduğunuz bilgiler için çooook teşekkür ederim Benim için harika bilgiler ve deniyorum sonuç muhteşem iyiki varsınız
  • 3 Yıl Önce

Derbeder02

Zaten öyle yapıyoruz abartmanıza gerek yok ki her türk evladı çay demlemesini çok iyi bilir
  • 3 Yıl Önce

Aziz Nalbant

Ne anlattınız.Hiç birşey anlamadım bu anlattıklarınızdan.Biz bildiğimiz şekilde demleriz
  • 3 Yıl Önce

Tiryaki

Harika Yeni bi şey öğrenmişsin paylaşıyorsun. Tebrik ederim. Sokağa çıkıp sorsan yüz kişiye doksanı anlatırdı sana ama. Neyse bundan sonra sende böyle demle.
  • 3 Yıl Önce

Mustafa

İyi bakalım birde böyle deneyelim dediğiniz gibi lezzetli olursa ne ala
  • 3 Yıl Önce

Yazan Akit olunca

Insanin inanası gelmiyor.
  • 3 Yıl Önce

Ertuğrul

Saçma haber.Zaten bir memleket böyle demliyor
  • 3 Yıl Önce

Www

Zaten o şekilde demleyen var
  • 3 Yıl Önce

Kartallı engin

Ben yıllardır bu şekilde yapıyorum yalnız su dinlendirilmiş olacak o zaman tadı daha güzel olur
  • 3 Yıl Önce

Bilal A

Kaynayan suyun içine çay atmanın ne kadar zararlı olduğu ispatlamışken bu nereden çıktı anlamadık.
  • 3 Yıl Önce

Vay

Dünyam değişti şimdi ..!
  • 3 Yıl Önce

M. Latif

Bu şekil çay demleme yöntemini bilmeyen yok sanırım.
  • 3 Yıl Önce

Ali

Türk usulü demleme, daha iyi bu ankattıklarınız tamamen Türk usulü, yalnız ufak ve çok önemli bir nokta var onu atlamışsınız, o işlemi yapmadan çay lezzetli olmaz, artık onuda uzakdoğuludan öğrenirsiniz, söyleyelim neme lazım, sonra uzakdoğulular verdi tarifi dersiniz.
  • 3 Yıl Önce

Hacer bayram

Bulaşık tabletler çamaşır deterjanlar çok pahalli etler kalkmış gigiyo indirime soksaniz da günü geçti diye şok market kucak dolusu et ürünlerini çöpe atliyo bir fakire verseler derim
  • 3 Yıl Önce

revaha komut

bunu gerçekten bilmeyen hala var mı? demek ki çay içmekle çaydan zevk alrak içenler çok ayrılarmış bunu birkezdaha gördüm.
  • 3 Yıl Önce

adil

ÇAYDA sigara gibi BATININ bize attığı yağlı KAZZIKLARDAN biridir. hiç brş faydası olmadığı gibi çok zararı olan çayda o kadar büyük ekonomi dönüyor ki akıllara ziyan. bir kere faydası yok denevke kadar az. besleyici değil, gida maadesi hiç değil. çernobil hala aktif olması nedeniyel kanser riski hala var, yem yeşil incecik yaprak fırında yakılıp kap kara kömür karbın haline getiriliyor. kanserin baş sebebi yanmış gidalardır. içindeki uyarıcı ve saehoş edici bağımlilik yapıcı maddeler var. onun için çay tiryakiliği ve çay sarhoşluğu diye bir şey var. uyarıcı sarhoş edici özelliği nedeniyle çok içenlerde hiper aktiflik ve yokluğunda sinirlilik ve saldırganlık yapıyor. içeni sabırsız, kavgacı, sinirli ediyor. en önemli taraflarından biriside insanlığın baş belası olan şekere alıştırıyor. ŞEKER kanser hücrelerini besleyen çoğaltan ve hala tedavi edilemyen ölümde baş rolü oynayan DİYABET in baş sebebi olan bir madde. şekersiz içilmiyor, şekersiz içilirse sindirim organlarını tahrip ediyor. mide asidini yükselttiği için mide bağırsak hastalıklarının baş sebebi. u nedenle ALLAH EBEDEN RAZI OLSUN OSMANLI ULEMASI halkın can ve mal güvenliğin korumak için ALKOL, ÇAY ŞEKER VE SİGARAYA İZİN VERMEMİŞ. her nedense ondan sonrakilerin yaptığı tek icraat her türlü yasak ve haramla birlikte zina kumar içki fuhuşu ve bunları üretmek yaymak olmuş.
  • 3 Yıl Önce

Ismaıl

Arkadaşım saverılen bılgıyanlış çay ateşteyanıp sıyahlaşmıyor çay yapraklarını parçalamak ıçın koyulan makıneya kıvırmaderler orda çay yaprakları kırılmaya başladımı zaten sıyahımsı bir renk alıyor sonra fırına verılıp yan mıyor suyu alınıyor vesıyahlaşıyor kısaca anlattım çok teferruatlı ışlemlerden geçıyor doğru demlendığı muddetce ınsan sağlığına zararı olduğunu zannetmıyorum 45 yıldır çayla uğraşıyorum ıyıde bır tırgakısıyım normal demse ıçtığın takdırde yanı tavşan kanı derler çok az şekerlı olmakşartıyla zararını gormedık ınşallah sızde gormezsınız saygılar.

Ali

Adam eski köye eski adeti tanıtıyor garanti Z kuşağı bu eski bir tekniktir zaten bu artı çayın kalitesine göre de çayın demleme şekli değişir
  • 3 Yıl Önce

akesar

Çayda 3 faktör önemli: 1- Demleme yöntemi(Yukarıda anlatılmış) 2-Çay, kaliteli ve boya katılmamış olmalı. 3- Su kireçsiz olmalı
  • 3 Yıl Önce

antalya

çay nasıl demlenir kaynar suyu üste boşaltırsın ve kişi sayısına göre 4 veya 5 kaşık çay demlige katabiliriz ondan sonra çayın altını en kısık ayara getirin ve demlenme süresi 25 dakikadır eger 15 dakikada çayı bozarsanız o çaf çi kokar ve bulanık olur mutlaka 25 dakika olmak zorunda ha birde şu çok önemli su kireçsiz olmalı mutlaka tüm dostlara afiyet olsun

habersiz

Biz çayı ateşte değil karda kaynatıyorduk, çay soğuk olduğu için de içmeyip döküyorduk. Demek ki çayı ateşte yapmak gerekiyormuş. Vay be bu yaşa kadar boşuna yaşamışız da haberimiz yokmuş.
  • 3 Yıl Önce

Hasan

Kömür ateşi "anlatım zayıf olmuş.

KARLI TOROSLAR

Habersiz! Haberden ne anladın sen. Ateşte derken odun ateşinde pişireceksin diyor, birde kor ateşte olursa daha iyi olur. elektrikli ve gaz ocaklarında pişirirseniz odun ateşinde pişirdiğin çay gibi tadını alamazsın demek istiyor. habersiz. haberin olsun.

Muzaffer

Bu yöntem yıllar önceden çaykur paketlerinin üzerinde yazadı zaten. Milletimiz de çayı böyle demler. Uzmanlar için belki ama vatandaş için Yeni bir şey değil yani
  • 3 Yıl Önce

Medine Önen

Yıllar önce değerli prof Dr İbrahim Saraçoğlu hocadan dinlediğim tekniktir, gerçekten çaylar daha güzel, mineralleri ölmeden kaliteli demleniyor
  • 3 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23