• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kırma zeytin tarifi, nasıl yapılır? Kolay Kırma zeytin tarifi

Kahvaltılarda zevkle tükettiğiniz ve marketten aldığınız yeşil zeytinin nasıl yapıldığını bu tarifle daha kolay yapabileceksiniz.

2 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Mehmet Ayhan

Zeytini ilk suyu ile serin yerde saklayın. Zeytin tadını ve sertliğini kaybetmez .
  • 4 Yıl Önce

Baturayersin

Kırma zeytinden yeni masul zeytini taze zeytini çabuk tüketmek için yapılır ilk önce zeytin kırılır altına taş kırma işlemini soda şişesi yaparsanız zeyton fazla edilmez buradaki amaç zeytin kırılınca içindeki yağ cikar azı suyunu daha çabuk dışarı atar yemeye çabuk hazır hale gelir bu işlem yaptıktan sonra suya atılır bir hafta bekletilir ondan sonra her gün süzülür zeytin talilasmaya yenecek seviyeye gelir kırma zeytini yemek için bir tabağa konur sofralık tuzla tuzlayıp yemeye başlanır kalanlar suda bekletilir bu şekilde haf tuzlu zeytinin hafir acısı olur damak tat bırakır kırma zeytin fazla bekletilmez
  • 4 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23