• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Taliban'dan flaş 'Türk askeri' açıklaması: Kabil Havalimanı'nın güvenliğini...

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban'ın Sözcüsü Zabiullah Mücahid, ülkedeki son durumla ilgili yerli ve yabancı basın mensuplarının sorularını cevapladı. Türk askerinin durumuyla ilgili sorulan soruya cevap veren Mücahid, "31 Ağustos'a kadar tüm yabancıların tahliye edilmesini istiyoruz. Türk askerinin Kabil Havalimanı'ndaki varlığına ihtiyaç yok. Havalimanını kendimiz koruyacağız" dedi.

29 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

kagan

amerika ile anlaşmış bir taliban, TÜRKİYE'yi orada ister mi. Tamam bizimkilerin ağzı sulanıyor afganistandaki inşaat, alyapı vb. işlerini alıp 5 kişiye vermek için ama öyle her kuşun eti yenmez...
  • 5 Yıl Önce

İdo1

Taliban reddedince bazı insanların ırkcılık damarları kabarmış birde cehaletlerini iyice açığa vurmuşlar beyinleriniz İslami düşünemiyorsa bari insani düşünsün arkadaşlar mesela bırakalım ne halleri varsa görsünler gibi onlar zaten ülkelerini 30senedir dünya küffarından koruma mücadelesi verirken sen ona yardım etmedinki bilakis NATO şemsiyesi altında karşılarında sende vardın biz çatışmalara katılmadık diyeceksin kaçtane katliamı önledin hiç! çatışmalara katılmadın amma katılanları korudun ne değişti arkadaşlar aynı şeyi kendi ülkenizde düşünün. Herkes kaçmaya başlarken biz onlardan değildik biz Müslümanız ya taliban bize bir kıyak geç der gibi onlardan değilsen onlarla işin ne çocukmu kandırıyoruz koca bir ülkeyi yedi düvele karşı korumuşlar hepsini kovuyorlar sen diyorsun ki şu senin dünyaya açılan kapını müsaade edersen biz koruyalım bu cinlik bu ne şeytanlık taliban acaba aklını yiyecek bulamadı da peynir ekmek lemi yedi evin kapısının anahtarını sana versin. Müslümanlık tan hep dem vuruyoruz da biz kendimizi hep iyi Müslümanlar dan zannediyoruz öyle olduğumuzu sanıyoruz velakin fikir ve düşüncelerimiz yazıya dökülünce belki kendimiz Müslüman ama fikirlerimiz maalesef İslami düşünce değil . Şu kural bizim için çok önemli olmalı Allah cc buyuruyorki hakkında bilgi sahibi olmadığın işin peşine düşme. Talibanı İslamı Afgan gerçeğini tam bilmeden fikir yürütüp hüküm verme. Dünya işlerinde doğru yanlış ne yapsalar da. leileheillalah muhammedurrasulullah dedikleri müddetce kardeşlerimizdir yardım talep ederlerse baş tacı dilemezlerse başarıları için dua ederiz.
  • 5 Yıl Önce

Onubunu Bilmeyen

Afganistanı bu hâle getiren ABD ve onların AB köleleri korusun.
  • 5 Yıl Önce

Salihce

ABD nin kirli savaşına Mehmetçik feda edildi.. sorsan seçmenlerine AKP İslami gerisi ehli küfür..!
  • 5 Yıl Önce

Eyman

Peygamber Efendimiz buyuruyor: "MÜSLÜMANLARA HÜSNÜZAN!" Burada yorumların çoğuna yazıklar olsun.
  • 5 Yıl Önce

Ufuy

çağırın gelsin askerlerimizi biz kimsenin kapi kulu degiliz bir tanesisinin başına birşey gelse ne olacak ? Tabiki hicbirsey ama bunun bir gün ahiretde bir soranı olacak elbette
  • 5 Yıl Önce

Kemal

Eeyyyyt Taliban Haddini bil Bir aksam ansiz gelebiliriz Eeeeeeeeeyt
  • 5 Yıl Önce

BUNU DEDİKTEN SONRA TÜRK ASKERLERİNİN AFGANİSTANDA KALMASI KABUL EDİLEMEZ BUNLARIN MUHAKKAK TASMALARI BAŞKALARININ ELİNDE,,,BUNLAR KESİNLİKLE GERÇEK MÜSLÜMAN DEĞİLER,,, Hadis-i Şerif ne diyor ((( اَلْمُسْلِمُ أخُو الْمُسْلِمِ لاَ يَظْلِمُهُ وَلاَ يُسْلِمُهُ مَنْ كَانَ فِي حَاجَةِ أخِيهِ كَانَ اللَّهُ فِي حَاجَتِهِ وَمَنْ فَرَّجَ عَنْ مُسْلِمٍ كُرْبَةً فَرَّجَ اللَّهُ عَنْهُ بِهَا كُرْبَةً مِنْ كُرَبِ يَوْمِ الْقِيَامَةِ وَمَنْ سَتَرَ مُسْلِمًا سَتَرَهُ اللَّهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ))Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, ve onu düşmanına teslim etmez. Kim, mümin kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır.,,  DİKKATLİ OLMAK GEREK,,, NE HALLERİ VARSA GÖRSÜNLER ,, YARIN ELİMİZİ ÖPERLER YETİŞİN DERLER,,,VESSELAM..
  • 5 Yıl Önce

Ömer

Yorumlara bakıyorum hayret ediyorum . Yok Türk askeri çekilsin yok Taliban kim . Yarın Afganistan’da ne olacak kimse bilmiyor herkes herkesle görüşüyor . Taliban ılımlı gidiyor yarın tavrı ne olur bilinmiyor . Eğer iyi bir İslami yönetim gelirse başarılı olabilir . Zaman gösterecek . NATO askerlerini ( ki biz maalesef NATO’nun gölgesindeyiz ) istememesi normal . Maalesef ABD ve NATO’nun ( biz hariç ) katliamlarına engel olamadık ve sessiz kaldık . Biz ABD nin taşeronu olmamalıyız . Askerimiz güzel hizmetler yapıyor ama ABD nefreti ki haklılar gölgesinde kalıyor .
  • 5 Yıl Önce

ünsal

en yakın zamanda derhal orayı terketmek daha iyi olur bırakalım ebelerinin kini tersten görsünler
  • 5 Yıl Önce

ERDURAN

Türkiye, talibanın kurmuş olduğu devleti tanımamalı. Orada tarihi geçmişimiz var.
  • 5 Yıl Önce

Seyit onbaşı

1000 TSK askeri neyi koruyacak adamlar yerel aşiretlerle 200 bin ülkede asker kalmadı Suriye-Irak-Libya-katar -Somali -Balkanlar Kıbrıs savaşa girsek oralara takviye ikmal bile yapamayız ordu niye parçalandı
  • 5 Yıl Önce

Pazarcı

Nekadar saçma birşey bu adamlar bütün ülkeyi koruyacaklar da hava alanını başkaları koruyacak olacak şey değil yani Nerede kaldı senin hakimiyetin
  • 5 Yıl Önce

Kanuni

Kargoları kendileri ayarlayacaktır , doğrusu da bu ? Bir şekilde ülkelerinin geçimini sağlamak durumdalar.
  • 5 Yıl Önce

Eyman

Buraya yorum yazanların çoğu dini bilmiyorlar. Ulan Türk askerini kabul etse ne söylerdiniz tahmin ediyorum. Türkiye orda olmazsa onlar dinden mi çıkar? 
  • 5 Yıl Önce

abdullah

Herkes Talibana küfrediyor da kendilerinin 150 yıllık avrupa vagonluğu ile 70 yıllık NATO '' müttefikliğin '' den bahsetmiyorlar.Havalanından bakanları kaçırırken düşünseydi çoook büyük yöneticileriniz.Sizler süper zeki,Taliban da aptal mı?
  • 5 Yıl Önce

sukru

Geri gelin,birdaha çağırsalarda gitmeyin.Buradaki afganlarıda biran evvel ülkelerine yollayın.
  • 5 Yıl Önce

t3

Ulan Burda yazı yazanlar, bazı okuduğum yazıları. Benim Mehmetçik boşa orda durmaz, ben askerim işini iyi bilir.  
  • 5 Yıl Önce

Ahmet

Türkiye natoyla geldi.natoyla gidecek.adamlar haklı.
  • 5 Yıl Önce

turan

Ulan kabil havaalnından bizene Amerika istedi diye biz öleceğiz çekilin ülkeden yahu
  • 5 Yıl Önce

Hüseyin

Haklılar. Abd'ye maşa olmamalıyız. Ne halleri varsa görsünler.
  • 5 Yıl Önce

Sabetay Kemal

Çağrıldığın yere erinme, çağrılmadığın yere görünme.  
  • 5 Yıl Önce

Eyüp

Istenmediğin yerde kalınmaz. Önce Sovjet Rusya sonra Amerika ve nato ülkenin içine ettiler. Bizede havaalanını korumakmı kaldı? Dönün gelin.
  • 5 Yıl Önce

BK

çok güzel bizim için daha iyi talibanda istediği gibi uyuşturucu trafiğini bu kabil havalimanından dünyaya ihraç etsin bence bunla daha beter olmayı hak ediyorlar taliban tüm afganları temsil etmiyor olan yine gariban fakir fukaraya olacak
  • 5 Yıl Önce

şügo

Adamlar haklı abd nin oyalama taktiklerini boşa çıkarıyor Türkiye ne yapıyor? Afganistan a ait hava alanını kim için kime karşı koruyacak?!! Allah akıl fikir versin
  • 5 Yıl Önce

şeyh şamil

ulen dingil 20 senedir ülkenin altı üstüne gelmiş, odan önce de bir 20 sene ruslar üzerinizden silindir gibi geçmiş... 
  • 5 Yıl Önce

vatandaş

DİKKAT TALİBAN ABD NİN İTLİGİNİ YAPACAK , BUNLAR BİR OYUN OYNUYOR . HADİ HAYIRLISI
  • 5 Yıl Önce

gercekler

bir an önce havalanından cıkmak lazım ben dedim talibana güveneceğine amerikaya güven müslüman görüntülü vahabi doktrinli kim oldukları belirsiz insanlar ümmet değil bunlar katar pakistan çin destekli kişiler
  • 5 Yıl Önce

Ankaralı

gercekler denen zühürt tesellisi. Hemen çamur atma. Türkiye de zaten meraklı değildi havaalanını korumaya. Öyle bir attı, sonra da vazgeçtik. Gerek yok, biz Müslüman bir ülke olarak Taliban ile işbirliği yapıp, İslam dünyasını ihya edelim. Türk askerinin cesareti ve iman gücü Taliban ile birleşirse, kafirler Ortadoğu dünyasından defolup giderler.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23