• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Aslında koronavirüs kabusunu farkında bile olmadan Ocak ve Şubat'ta yaşamışız

Eğitimci Nusret Tokur, dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınıyla ilgili yeniakit.com.tr için çarpıcı bir yazı kaleme aldı. Tokur yazısında, "Meğer ülke genelinde birçok öğretmen ve öğrenci, henüz Türkiye’deki ilk vaka (11 Mart) açıklanmadan önce, bu virüsü kapmış ve belirtilerin 'neredeyse tamamını' iliklerine kadar hissetmiş! Şükür ki; birçoğu, acı çekmiş de olsa, kısa süre içerisinde hastalığı atlatmış ve kendini toparlamış." ifadelerini kullandı.

38 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Turgut

Tebrikler ben 4 ayrı doktora gittim ocak 1 hastalık baş. ve hala da tam atlatmış değilim oğlum okuldan getirdi ailecek bütün belirtileri yaşadık ben şeker hastasıyım yanlız çocuklardan biraz ağır olarak 7 gün ateş ishal bulantı mütiş bi ağrı kuru ve şiddetli bi öksürük hareket edemeyecek kadar halsizlik hiç yaşamadığım bi hastalık
  • 4 Yıl Önce

Turgut ALICI

Ben cami imamı olarak buna aynen şahid oldum benim oğlan okuldan kaptı 2 gün sonra bizde ailecek hasta olduk daha sonra peyder pey cami cemaatim ve aileleri hasta oldu bu süreçte birkaç temas ettiğimiz yer de aynı sonuç oldu biz gıribin biraz ağır hali diye düşündük ateş aşırı bi öksürük ki resmen iç organlar haret ediyordu kusma izhal ağrı ben öle bi ağrı hiç yaşamadım hayatımda ve ben 33 yaşındayım böle bi hastalık yaşamış değilim gırıp ayakta hiç yatmadan baş ağrısı bile çekmeden atlatıyordum tam olarak bu hastalığı yıl başında yaşadım
  • 4 Yıl Önce

Emine

Evet ocak ayında bende aynı belirtilerle tam 40gün evde yattım 5defa farklı doktorlara giderek sonunda iyilestim kuru öksürük yüksek ateş solunum sıkıntısı göğüste enfeksiyon çok acı çektim ölümden döndüm bu hastalık turkiyeye daha önce geldi benim fikrim
  • 4 Yıl Önce

Fahri gök

Ben de söylüyorum o zaman adı konmamıştı ocakta cidi bir salgın vardı ve nüfusun çoğu bu belirtili hastalığı atlattı ALLAH ın izniyle kime söylediysem benimle dalga geçti
  • 4 Yıl Önce

Hulya

25.12.20119.tarihinde evimde rahatsizlanmisttiiim aatesten butun kemiklerim tirin altindan cikmis gibi agiriyo ve oksuurruukten nefes almaya firsat bulamiyo gozlerimi bile acmaya gucum yoktu ambulansla hastaneye kaalliridim usutmus oldugum soylenildi eve gonderilddim 20.gun oksuruk siddetle devam etti nefes almakta cok gguuclluk cekiyodum oksurugun icin aile hekimime gittim muayne sonucunda bu hastaligin ciyerimde zaturiyeye yol actigini soyledi ilacc yazdi ve atlattim. Eminimki bu virus aralik ayinda korana virusu vardi turkiyede
  • 4 Yıl Önce

Adem avcı

Biz o belerteri yaşadık hata bütün küy hata ilçe ve il olarak yaşadık kendi aramızda bile diyoruz biz koronayı geçirdik belirtiler aynı ama biz bilmiyoruz araştırmak lazim Bingöllü kas ediyorum
  • 4 Yıl Önce

Güvenç

Kesinlikle katılıyorum Gökçeada da o aylarda herkes ateşli hastalık geçirdi çocuğumun öğretmen öne varana kadar
  • 4 Yıl Önce

Zeynep mirza

Bende bu duruma katılıyorum. Kızım aynı belirtileri subay ayında yaşadı. Ateş kusma, ishal olarak yaşadık. Grip belirtisi gibiydi. Bogazlarından başladı. Ve bir haftadan fazla sürdü.
  • 4 Yıl Önce

Makbule

Gerçekten dediğiniz tarihte bizde evcek bu hastalığı geçirdik hatta akrabalarımız da vardı hayatımda hiç böyle hasta olmamıştım hastalığın ilk üç günü ölünce herhalde demiştim böyle soğuk algınlığı olmaz diyordum bir hafta da geçti 41 yaşındayım çocuklara söylüyorum biz corona yı geçirdik diye çocuklar diyor ki 11marta geldi anne Türkiye (-:
  • 4 Yıl Önce

Murat turhan

Bu birtilerin hepsini asiri bir sekilde 28 subat tarihinde hastalimin baslamasiyla yasadim tam 10 gun yataktan kalkamiyarak 40 altina 3 gun ates dusmedi 3 gun hastanedeydim hicbir tahlil yapilmadi serum takildi sadece
  • 4 Yıl Önce

Ohmedi winan

Heee walla ögretmen dogri soyliyur.
  • 4 Yıl Önce

Mehmet

Evet şimdi anlatilan belirtilerin hepsini ben ocak ayının sonlarında yaşadım ateş bulantı halsizlik nefes darlığı ve hata titreme baş agrisi gibi belirtiler ve hata bir kac gün işe gitmedim sonra gidince patron seni bir girip mi düşürdü diye espiri yapınca ben kızmıştım ve şuyele demiştim ben hayatımda BÖYILE ağır girip görmedim diye
  • 4 Yıl Önce

Nyz

Covid 19 un kış döneminde geçirildiğini bir eğitimci mi söylüyor. O dönemdeki salgın h. İnfluenza salgını idi. Şu an hastanelerde yatan binlerce insan oksijen desteği olmadan hastalığı atlatamayacak durumda ve bir çoğu genç. 
  • 4 Yıl Önce

Nalan balkan

Eşim 13 şubatta başlayip 3 gun ateş icinde yatti hic kalkmadan.inatci oldugu icin doktorada gitmedi.öksüruk de 15 gunden fazla sürdu.Ben de sadece derin derin ic cekme oldu.Birkac gun oncesi ufak bir operasyon gecirmistim narkoza baglamistim.Kucuk oglumda sadece ishal olarak gosterdi kendini.Ikimiz de ogretmeniz.O tarihlerde Turkiyede test bile yoktu.Gidenlerede donuz gribi diyorlardi.Buyuk ihtimalle covid idik.
  • 4 Yıl Önce

Ahmet

Ben kronik hastayım böbrek nakilliyim ocağın sonu şubatın başında tad ve koku duyularını kaybettim ateş öksürük bulantı yaşadım bütün ailem yaşadı ama en uzun 25 gün kadar bi sürede ancak atlatabildim kısacası bence bu hastalığı yaşadık hocam doğru söylüyor.
  • 4 Yıl Önce

Doğan KUZ

İlk defa bu yıl benim gribim ağır geçti. Önceki griplerimde ateşlenmezken, ocak ayında geçirdiğim gripte ateşlendim. Öksürük vardı. Geç atlattım ama atlattım. İşyerindeki arkadaş, 2 hafta rapor, 2 hafta da izin alıp 1 ay sonra işe başladı. Hala düzelemedim, ciğerlerim ağrıyor. Ben bu seneye kadar böyle grip geçirmedim demişti.
  • 4 Yıl Önce

egeli

bizde kronik rahatsızlığı olanlarla bağışıklık sistemi düşük olanlar dışındakiler çok ağır geçirmeyecek coronayı.zira bizde herkes doğduğundan itibaren devlet zorunlu olarak aşılatıyor vatandaşları.verem aşısı doğumdan 2 ay sonra mecburi yapılıyor gerci bazı insanlarımız kısırlaştırıyor diye yaptırmıyor çocuklarına lakin yüzde 95 kesin verem aşısı oluş durumda.buda bizi corona gibi akçigerleri etkileyen virüs ve mikroplara karşı dayanıklı hale getiriyor.avrupa amerika arap ve iranda aşı zorunlu değil.rusyadada zorunlu aşı yaptırmak.ordada ölüm az.yaşlılarda kronik rahatsızlığı olanlar ölüyor.avrupada aids abd de aidsli sayısı yüksek. ölme ihtimalleri çok yüksek.zira aids hastalığı virüsü bağışıklık sistemini yavaş yavaş çökertiyor.bizdede gençlerde orta yaşlılarda kronik rahatsızlığı olmadan ölüm oluyorsa aidsten şüphelenmek lazım.
  • 4 Yıl Önce

Yusuf

Bu yazan arkadaşı tebrik ediyorum, çok BİLİMSEL konuşmuş...!!! Saçma sapan yazı yazanları koymayın buraya
  • 4 Yıl Önce

İnsan

Devletimizi olaylardan bihabermiş gibi gösteren bu yazının derhal kaldırılmasını ve yazarına gerekli yaptırımların uygulanmasını istiyorum.
  • 4 Yıl Önce

Ahmet çelik

Bilimsel bir yazı değil, kanaatten ibaret ama sağlam yerden örnekler vermiş yazar ve tespitleri de ne yazık ki doğru. Okullar salgınların ve virüslerin en hızlı yayıldığı yerler. Fakat devlet çok da geç kalmadan tedbir alıp okulları tatil ederek bu işin daha da büyümesini engelledi. Çevrenize bakın, hepimiz bir şekilde yaşadık bu süreci. Zaten milyonlarca kişinin kısa sürede Korona testine sokulması da imkansız, hiçbir devlet bunu yapamaz ama süreci sağlam yürütmek önemli.
  • 4 Yıl Önce

Gönül

Doğru söylüyor okul kapanmadan önce torunum gırip olmuştu kapandıktan sonra bana bulaştı torunum ayakta atlattı ben ertesi gün akşama kadar uyumak zorunda kaldım hafif ağrılarla herkese geçmiş olsun Allah bizi korusun Amin.
  • 4 Yıl Önce

Hakan

Devlet tüm tedbirleri aldı almasına ama ne yazık ki yukarıda anlatılanlar doğru. Ülke bu salgını yaşadı ve çoğu kişi bağışıklık sistemi güçlü olduğu için atlattı. Daha ancak günde 20 bin kişiye test yapılıyor 80 milyona ya da en azından hasta olanlara test yapılması ne kadar zaman alır Allah bilir. Ocak şubat aylarında vefat eden yaşlıların da bir kısmında bence bu virüs vardı. Okullarda öğrenciler yaşları itibariyle bu hastalığı kolay atlattılar
  • 4 Yıl Önce

nusri

Bir kanaatten ibaret olan bu haber ispatlanamazlarla dolu! Tek doğru reddiye ise: Sözü edilen aylarda ve çıkan hastalık belirtilerden önlem alınmamasına rağmen kimse ölmedi, şuan corona'dan tüm önlemlere rağmen ölümlerin önüne geçilemiyor!..
  • 4 Yıl Önce

Orhan

Dünyada coronavirüs ile ilgili yılın ilk mantıklı tespitini siz yaptınız. Bizleri bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.
  • 4 Yıl Önce

Kagan

Subat gibi hic daha once hic yasamadigim tuhaf bir bogaz agrisi,halsizlik yasadim. Kizim esim ve been ayni semptomlar ek olarak kizimda hafif ates vardi. Ve esimde bas agirisi. Acile gittiğimizde ortalik kayniyordu. Hakilik payi fazla. Cunku cin tatili baslamisti. Onbinlerce cinli turkiyeye geldi.ve %50 si hasta oldugu soyleniyordu.
  • 4 Yıl Önce

Özkan

Ben ve çevremde bir çok insan bu durumu yaşadı. Hatta 2 kez kısa aralıklarla yaşadık ve anlam veremedik. Şimdi bu durum olunca bağışıklık kazandık dedik.
  • 4 Yıl Önce

Cll

Ben bunu söylediğimde arkadaşlarım bana gülüyordu.tanidigim herkes bu hastalığı kaptı geçti şükür.giddikce artıyor olması sadece test yapıldıkça artıyor.harkese yapsınlar bu testi bak sonuç ne çıkıyor.
  • 4 Yıl Önce

Faruk D.

Bende oretmenim bana çok saçma geldi.ben o kadar rapor alanla karsilasmadim bu bir.ikinci olarak bu haber doğruysa şu anda toplumun tamamına yakını hastalığa yakalandı ve atlattı demektir buda iki.yani bu haber doğruysa çok güzel bir haberdir demektir.
  • 4 Yıl Önce

Yunus

Güzel bir yazı olmuş.
  • 4 Yıl Önce

Kenan Er

Yazıda anlatılanlar ne yazık ki doğru.. Ben de eğitimciyim ve bizim okulumuzda benzer bir durum yaşandı. Hatta şubat ayı ortalarında birkaç öğrencimiz gün içinde, ders saatinde nefes darlığı çektiğini söylemişti ve velilerini çağırmıştık. Rahatsızlık çeken öğretmen arkadaşlara da zatüre başlangıcı gibi teşhis koymuşlardı hastanede ama korona testi yapılmamıştı tabi ki. Allah yardımcımız olsun
  • 4 Yıl Önce

Hasan

Ocak ve subat ayinda yasanmissa dususe gecmis olmasi gerekiyordu oysa gunden gune vakalar artiyor bunu nasil aciklayacak bunlari soyleyen kisi.
  • 4 Yıl Önce

kaya

test yapıldıkca artıyor vaka..düşüşe gececek diyede bir kural yok..düşerde çıkarda.

Hakan

niye düşüşe geçsin ki? kontrol olmadığı için yayılmaya devam ediyordu. lakin belkide şu an sayıların italya vs civarında olmaması daha önce hastalığı geçirenlerde antikor oluşmasındandır.

EbuSaid

Ne kadar yazık. Hiçbir delile müstenit olmayan sadece kanaat ifade eden bir yazı.
  • 4 Yıl Önce

Serhat

Bende bu haberi okumadan öncede böyle düşünüyordum
  • 4 Yıl Önce

?

Nasıl bir propaganda bu haber? Devlet geç mi kaldı yani?!?!?!
  • 4 Yıl Önce

vatandaş

Tebrik ediyorum sizleri
  • 4 Yıl Önce

Ömer

Allah korudu demek ki grip zannedildi belki bu virüs belasıydı. Yine de dikkatli olunmalı .
  • 4 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23