• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Yıldız futbolcunun ‘Mame Thiam Vakfı’

05 Mart 2021
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

Günümüz spor branşlarından, kimlerin neden haz aldığını,  artık bilmeyenimiz yoktur sanırım! Futbol desen yersiz tartışma ve boş tribünler, diğer amatör sporlar desen, ağırlıklı olarak devşirme sporcu kol geziyor. Tüm bunlardan geriye (bizim yapmamız gereken), sosyal sorumluk olarak adlandırılan güzellikleri yazılarımıza taşımak kalıyor. İşte onun adı da sosyal sorumluk olarak geçiyor. Bilim, sosyal sorumluluğu ‘Bir işletme veya şahsın, ortamı veya kişileri desteklemesi’ şeklinde tanımlıyor. Her defasında önemine vurgu yaptığımız gibi ‘Vicdanların nasırlaşmaması için, merhametin devam ettirilmesi gerekiyor’. İşte o örneklerden bir tanesi, Fenerbahçeli Mame Baba Thiam’ın yaptıkları. Senegalli Müslüman oyuncu, sahadaki başarısını adeta saha dışındaki yardımseverliğiyle yarıştırıyor. Madem ‘Futbol sadece futbol değil!’, sadece meslektaşlarına değil insanlığa örnek olması düşüncesiyle Mame Thiam’ın anlamlı çalışmalarını görmek gerekiyor. Geçen sezon Kasımpaşa forması giyerken Fenerbahçe’yle 3 yıllık sözleşme imzalayan futbolcunun kariyeri dikkat çekici. Yetenek avcıları tarafından keşfedilip, İtalya’ya yolunu tuttuğunda henüz 15 yaşındaydı ve sırasıyla İnter (2012) ve Juventus (2015) forması giyme başarısı gösterdi. Geçtiğimiz sezon Kasımpaşa’dan sarı-lacivertli ekibe transferi gerçekleşen 28 yaşındaki Baba Thiam, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sevdiğini her röportajında ‘Cumhurbaşkanı ile tanışma fırsatım oldu. Çok iyi bir insan ve Senegal’de çok sevilen bir lider’ şeklinde dile getiren, Türkiye hayranı bir isim... 

ANNESİ TÜRKİYE’DE YAŞAMASINI İSTEDİ

Mame Baba Thiam, ülkemize gelmesine annesinin öncülük ettiğini belirtiyor. Kasımpaşa’dan sonra Fenerbahçe serüvenin nasıl oluştuğunu Müslüman oyuncu ‘Annem bu transferde yer aldı. Müslüman bir ailedeniz ve annem İslami bir ülkede yaşamaya devam etmemi istedi diyor. Senegalli oyuncunun, sosyal sorumluluk adına örnek teşkil eden hayatını, TRTSPOR’dan Serkan Akkoyun’un imzasıyla yayınlanan röportajdan aktarmak istiyoruz; “Mücadelesini kendisi için olduğu kadar elinin uzanabildiği çocuklar için de vermişti. Futboldan para kazanmaya başladığı ilk günden itibaren kazandığını paylaşmaktan hiç gocunmadı. Az kazanırken 7 çocuk, oldu 70 çocuk ve 700 çocuk... Bugün Senegal’de onun okuttuğu yüzlerce öksüz ve yetim çocuk bulunuyor. Bu sayıyı artırabilmek için yeni bir binanın inşaatını başlatmış durumda. Ülkesinde bir de yetimhane yaptırıyor. Thiam, tüm bunları Mame Thiam Vakfı aracılığıyla organize ediyor…”

İYİLİĞE AÇILAN KAPI; MAME THİAM VAKFI 

“Vakfın misyonlarından bir tanesi de artık Fenerbahçe’yi tanıtmak olmuş. Her çocuğun üzerinde mutlaka Fenerbahçe forması var. Vakfın elini uzattığı erkek çocukların neredeyse hepsinin hayali futbolcu olmak ve Baba Thiam gibi Fenerbahçe’de oynamak. Thiam bu konuyu sorduğumda bana şunu söylüyor: “O çocuklar beni idol olarak görüyor, bunu biliyorum. Bu yolda onlara örnek olabilmek verdiğim en büyük çabam...”Mame Baba Thiam ‘Ben bir Senegalliyim ancak Türkiye artık benim ikinci vatanım’ diyor. Bu yüzden Türkiye’deki çocukların yardımına koşmaya da karar verdi. Diyarbakır’da görev yapan ve eşi öğretmen olan bir polis memurunun mesajından sonra Baltacı Köyü İlkokulu’nun yenilenmesi için harekete geçti. Konuyla ilgilenmesi için de Türkiye’deki yardımcısı Seydi Bey’i görevlendirdi ve okulların açılmasına 1 hafta kala büyük bir gayretle yenilenme tamamlandı. Onun tek bir derdi var; çocukların yüzünü güldürmek. Ancak vakıf hâlâ Türkiye›de resmi faaliyet gösteremiyor. Baba Thiam ve ekibi prosedürlerde yaşanan zorlukların çözülmesini diliyor. Bu sayede Türkiye’de daha fazla çocuğa yardım eli uzatmak istiyorlar…”

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ahmet YAHYA

Allah razı olsun,sayılarını da artırsın inşallah

Hacı Ali kılıç

Ahmet bey yine gönüllere değinmişsin ALLAH sizin kalemlerini mame Thiam gibilerin sayılarını artırsın inşallah
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23