• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Voleybolcu Giovanni Guidetti ‘enkaz’ bıraktı ve gitti!..

25 Kasım 2022
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

 

Türkiye Voleybol Federasyonu açıklamasına göre, 2017 yılından bu yana A Mili Kadın Voleybol Takımı’nı çalıştıran Giovanni Guidetti ile yollar ayrılmış. Benzer bir açıklama İtalyan başantrenörden geldi. Guidetti, kendisine destek veren Voleybol Federasyonunun yöneticilerine teşekkür ettiğini açıkladı. Bağlı bulunduğu Federasyon yönetimi ve mevcut Gençlik ve Spor Bakanlığı Giovanni Guidetti’ye, bugüne kadar sportif açıdan başarılıydı, şeklinde tek taraflı yaklaşabilirler. Adı geçen şahısla geride bırakın 5 yıla baktığımızda sportif başarı adı altında, toplumun ‘maneviyatının’ nasıl çökertilebileceğini, voleybol adı altında geleceğimizin teminatı gençlerin maneviyatını, nasıl enkaza dönüştüğünü de görmüş olduk. Guidetti’nin hakkını teslim etmek gerek. Kendi plan ve projelerini hayata geçirmek için var gücüyle çalıştı. Bu çalışmasını ülkemizin sporuna yön veren yöneticiler göremese de (belki de görmek istemediler) Birleşmiş Milletler’in (BM) gözünden kaçmadı. BM Kalkınma Programı, Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı Baş Antrenörü Giovanni Guidetti’yi Türkiye’deki Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Savunucusu olduğunu ilan etti. Bu ne manaya geldiğini Guidetti’nin “Voleybol, sporda cinsiyet ayrımcılığı olmadığında kadınların tam potansiyel göstereceğine dair harika bir örnektir…’ diyor ekliyor; Şimdi ise Toplumsal Cinsiyet Eşitliği savunucusu olmaktan onur duyuyorum ve voleybolda kızların önündeki tüm engelleri yıkmak için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum” Ahmet Gülümseyen olarak kızların sağlıklı ve zinde kalmaları için voleybol branşı yapmasına karşı olmadığımızı yenilerken, performans/yarışma statüsünde hayata geçirilen projelerin İslami değerler ve Müslüman kimliğimizle ‘uyumlu’ olmadığını, birçok örneğiyle birlikte yine bu satırlarda değinmiştik. İtalyan voleybolcu Giovanni Guidetti sportif açıdan ‘başarılı’ olarak gösterilse de, toplumumuzun milli ve manevi değerleri açısından değerlendirdiğimizde Guidetti giderken, manevi açıdan geride ‘enkaz’ bıraktı ve gitti, dersek abartmış olmayız…

“HAYATIMIZIN MERKEZİNDE DİN Mİ VAR, 

SPOR MU?” 

Spor adına şahit olduğumuz olayları, bulunduğumuz düşünce noktası ve bakış açısıyla değerlendiriyoruz. Siz değerli okuyucularımızın düşünceleri, yazılarımızın adeta sağlaması oluyor. Değerli büyüğümüzün Arif Kısacık hocamızın, daha önce satırlarda paylaştığımız Toplumsal cinsiyet eşitliği sporun neresinde? başlıklı yazımıza bağlantı olarak yaptığı yorumu bugün paylaşmak istiyoruz. Değerli Hocamızın yorumu, sporun, günlük yaşamımızın neresinde olduğu ve görmemezlikten gelinmeyecek kadar önem taşıdığını o kadar güzel ve net özetliyor ki. Paylaşımını yapacağımız yazının, Voleybolcu Giovanni Guidetti ile ilgili yazının bir bölümünde yer alması ‘rastlantı’ değil, ‘tevâfuk’ olsa gerek. İşte Hocamızın değerli kaleminde bize ulaşan o yazısı; Günümüz zaman sürecinde M. Tenisi başhakemlerinden biri ‘Sporun dini olmaz’ demişti. Tabii bununla kadın erkek arasında bir fark yok erkekler kadınlarla kadınlar erkeklerle oynayabilir hoplayabilir zıplayabilir, birbirlerine kardeşçe sarılabilir, demeye getiriyordu işi (zaten ortamda onların istediği gibi devam ediyor). Doğru söylüyor Sporun dini olmaz İnsanın dini olur. İnsanda ya sporu ya da dinini seçmemek zorunda olur. Ama maalesef şu anda Bazıları Sporu kendilerine din edinmişler. İnanmıyorlarsa din ne demek incelesinler. Ve desinler ki kendi kendilerine ben bu dinin neresindeyim. Dinim mi önde yaptığım spor mu önde hayatımın merkezinde din mi var spor mu var. Zamanımın ne kadarını dine ayırıyorum ne kadarını Spora. Dini kavramların ne kadarını biliyorum, hayatımda ne kadarını uyguluyorum. Çoğumuz daha cennetin anahtarı olan o olmazsa cennete girelemeyecek olan Kelime-i tevhidin bile anlamını bilmiyoruz. Ama yaptığımız sporun en ince detayına kadar biliyoruz. Bildiğimizi de başkalarına tebliğ ediyoruz. Allah (cc)’ı mı daha çok seviyoruz sporu mu? Allah (cc)’ın Kitabını mı daha çok seviyoruz sporu mu? Peygamberi mi daha çok seviyoruz sporu mu? Tevbe suresi 24. Ayetinde Rabbimiz şöyle buyuruyor. De ki: ‘Eğer babalarınız, çocuklarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, aşiretiniz, kazandığınız mallar, az kâr getireceğinden korktuğunuz ticaret ve hoşunuza giden evler, sizlere Allah’tan, O’nun Resulünden ve O’nun yolunda cihad etmekten daha sevimli ise, artık Allah’ın emri gelinceye kadar bekleyedurun. Allah, fasıklar topluluğuna hidayet vermez.’ (9-TEVBE Suresi 24.Ayet) Allah (cc) bize hayatımızın merkezine neyi koymamız gerektiğini bu Ayetinde net bir şekilde gösteriyor. Ya Allah(cc)’ı dinleyeceğiz ya da Allah(cc)’a rağmen birilerinin istek ve arzularını dinleyeceğiz. Allah (cc) kesinlikle ortak kabul etmiyor. Spor ancak İslam’ın belirlediği sanırlar içerisinde yapılabilir. Bu sözlerim Müslümanım diyenler içindir. Gayrimüslimler için değil.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

...

meryem boz gibi bir kezbanın bulunduğu takım milli olamaz! ..

Misafir

Vallahi ben bu yaşıma kadar sporda yaptım namazımızı kıldım. Spor bir çok kötü alışkanlıklardan beni korudu. Sporun ne kötülüğü olabilirki. İlk defa sizden sporun dinin emrettiği kadar yapın sözünü sizden duydum. Sizin mantığının sporda yapılan hareketlerinde dine göre yapılmasına gidiyor. Sanki spor yasaklansın gibi Bi mantık ortaya çıkıyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23