• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Trabzonspor’un son durumu… Yılmaz Vural’lı Erzurumspor

31 Mart 2021
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

Hollanda, Norveç ve dün akşam oynanan Letonya karşılaşması derken, hafta sonu Süper Lig’in 32. Haftası kaldığı yerden devam edecek. A Milli Takımımızın Dünya Kupası Elemelerinde sergilediği futbolla göz doldurdu. Düşündürücü tarafı ise, aday kadroya çağrılan oyuncuların forma giydiği takımlar. İlk onbire baktığımızda bu futbolcuların kaçı ülkemizde forma giyiyor, kaçı yurtdışındaki takımlarda yer alıyor. Dünya Kupası elemelerinde elde edilen neticeleri, toplumsal  yansımalarını sosyolojik, psikolojik ve ekonomik açıdan ele alındığında, o kadar önemli sonuçlara ulaşılabilir ki. Gözardı edilemeyecek derecedeki bu bilimsel araştırmalar ve neticelerini, ilgili ve yetkililere bırakalım. Biz tekrar Süper Lig’e dönelim…

TRABZONSPOR İÇİN İSTİKRAR VE BAŞARI 

A Milli Takımda Burak Yılmaz’ı izlerken, eski takımları Trabzonspor’un bu sezon gol atma/kazanma sürecinde yaşadığı zorluğu gözümün önüne geliyor. Kaleci Uğurcan Çakır’ın ay-yıldızlı formayı başarıyla temsil eden futbolcu olması, ligimizde yer alan takımlardan kaç oyuncunun Milli Takım kadrosunda yer alması, Süper Ligimizin kalitesizliğini o kadar net yansıtıyor ki! Ay-yıldızlı takım düzeyindeki başarılı neticelerin neden ligimizde olmadığı, sorusunun en net cevabı, oyuncu istikrarsızlığı. Yabancı ağırlıklı takım kadrolarında sürekli değişkenlik, hem mali hem de skor olarak arzu edilmeyen sonuçları doğuruyor. Birkaç yıl üst üste takımda yer alan bir futbolcunun, takımına nasıl katkı sağladığını, Trabzonspor  forması giyen Anthony Nwakaeme’de görmekteyiz. Araştırmalara göre, Nijelyalı oyuncu 3 sezonda 100 resmi maçta görev alarak 31 gol kaydetti. Bir futbolcunun üzerinden bu denli ayrıntıya girmemizin nedeni, Trabzonspor yönetiminin devre arasında ki transfer sayısını 3 futbolcuyla (Yunus Mallı, Berat Ayberk Özdemir ve Anastasios Bakasetas) sınırlı tutarak, daha önce transfer dörneminde yaşadığı geniş kadro kurma yanlışının içerisine, girmemiş olması. Kulüp üzerinde mali yıkım (Ahmet Ağaoğlu; ‘5.5 milyon avroyu Türk futbol endüstrisi içerisinde tuttuk’)  sahada mücadele edecek kadroda skor istikrarsızlığı oluşturacak böyle bir transfer politikası, takımın ligdeki durumu hakkında belirleyici oldu. Burdan çıkarılacak en önemli sonuç, sadece Trabzonspor’un değil, ligdeki diğer ekiplerin de benzer transfer politikaları hayata geçirme becerisi gösterebilir olmaları…

ERZURUMSPOR, TÜFAD, TFF VE YILMAZ VURAL 

 Süper Lig ekiplerinden Büyükşehir Belediye Erzurumspor, teknik direktör İsmail Kartal ile 5 günlük beraberliğin ardından yollarını ayırınca bize de, konuyla bağlantılı arşivlerimize bir göz atma zorunluluğu düştü. 2007 tarih içerikli ‘en kısa çalışan teknik direktör’ ismiyle not düştüğümüz haberin içeriği şöyle; ‘Sakaryaspor Yönetimi, Nejat Biyediç’ten sonra 20 Aralık 2007’de göreve getirdiği Giray Bulak’la da yollarını ayırdı. Teknik direktörlük koltuğunda 1 ay bile kalamayan Giray Bulak, maç dahi yaptırılmadan gönderilen ilk teknik direktör oldu…’ Aradan ortalama 13 yıl geçmiş. Yıl 2021; ‘Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor, 5 gün önce anlaşan İsmail Kartal ile yollarını ayırdı’. 1.5 yıllık sözleşme imzaladığınız takımla, sadece 5 gün çalışabilme ve ayrılma kararı. Bu sezon ligimizde, bitime 11 hafta kala 29 kez teknik adam değişikliği gerçekleşmiş. Takım başarısı için futbolcu istikrarına, teknik direktörü de eklemek gerekiyor. Bu hususta önerimiz, TÜFAD’ın TFF ile yetkilileriyle bir araya gelip, Teknik Adam Statüsü ve Çalışma Esasları Talimatını gözden geçirmeleri. Bu bağlamda, Erzurumspor’un yeni teknik direktörü Yılmaz Vural hocamıza başarılar dileriz…  

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ömer

Futbolda en büyük eksiklik sistem olmaması . Hep günü kurtarma hesabı yapılıyor. Futbolumuz böyle ilerlemez .  

Turk

Başakşehir e ne oldu inşallah bal ligine kadar duserler.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23