• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Toplumsal cinsel eşitliği sporun neresinde?

05 Haziran 2020
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

 

Spor aracılığı toplumumuzun ‘genleriyle’ oynanmaya devam ediliyor. Bunun son halkası, Hak’tan uzak, batı menşeli, Toplumsal Cinsel Eşitliği. Konu hakkında bir araştırma yaptığımızda çocuk yaşta başlayarak, spor vasıtasıyla, toplumumuzun inanç ve maneviyatına nasıl çöküş yaşatıldığını net bir şekilde görmekteyiz…

Toplumsal cinsel eşitliği konusunda araştırma yaptığımızda, konunun hassasiyeti uzmanları tarafından felaketin habercisi olarak yorumlanıyor. Prof. Dr. Ejder Okumuş konuyu, ‘Günümüz kadın erkek eşitliği adı altında cinsiyetsizlik gibi kavramlar ortaya çıkmaya başladı. İnsanların yaradılışıyla oynarsınız toplumlar rayından çıkar. Sağlam aile yapısı çökerse toplum çöker’ şeklinde yorumlarken, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ‘Irkımızı, rengimiz ve ömrümüzü olduğu gibi cinsiyetimizi de Yüce Yaradan belirlemiştir. Cinsiyete müdahale eden ve cinsiyetsizliğe davet eden çabalar sadece bireyin değil, bütün neslin felaketini hazırlar’ diyor. Toplumdaki ahlak çöküntüsüne dikkat çeken İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi (İFAM) kurucusu İhsan Şenocak, zinanın suç olmaktan çıkarıldığını, kızlı erkekli karışık evler/yurtlar açıldığını, cinsiyetler arasındaki farklılıkları yok sayan formatların ekranlara taşındığı ve ‘Ahlâken çöküyoruz!’ diyen hocaların susturulduğuna değinerek, ‘Aile ve onu yıkan Avrupa’ya uyum yasaları değil, İslam’a kayıtsız şartsız ittiba ederek kurturulur’ diyor. Eğitimci yazar Ercan Çiftçi, gazetemiz Yeni Akit’ten Hakkı Bilir’e yaptığı açıklama dikkatimizi çekiyor. Sayın Bilir’in yerinde bir tespitinde Toplumsal Eşitlik konusundaki proje ile ilgili ‘Toplumsal eşitliği savunucuları sinema, gazete, dergi gibi ana akım medyayı kullandıkları gibi, sosyal medya, yazar ve aktör yetiştirerek milletin önüne çıkarırlar…’ifadelerini, bugün içerisinde yer aldığımız süreçte, ayan beyan sporun içinde görmekteyiz. Sporda da durum farksız değil!.. 

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ görevini üstlenenler, yaptıkları işin bir marifetmiş gibi kamuoyunun önünde basın toplantısı düzenleyip, görev aldıkları kurumların sayfasında haberleri yer alması yanı sıra, kamusal yayın organları tarafından haberleri yapılmaktan geri kalmıyorlar. NTV’de şu haber yer alıyor; ‘Türkiye’de voleybolun en önemli isimlerden Giovanni Guidetti ve Bahar Toksoy Guidetti UNDP Türkiye Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Savunuculuğu’nu üstlendi. 2013’te hayatlarını birleştiren Giovanni ve Bahar Toksoy, milli takım ve kulüp düzeyinde kazandıkları başarıların yanında gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projeleri ile de takdir topluyor...’ A Milli Takım antrenörü Giovanni Guidetti ve eşi Milli voleybolcu Bahar Aksoy’un UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) tarafından ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği savunucusu’ ilan edildiği haberi ajanslardan geçerken, Türkiye Voleybol Federasyonu yönetiminden yine Ajanslara ‘Giovanni ile 4 yıllık anlaşma vardı. Biz dört yıl daha çalışmak istiyoruz’ şeklinde düşüyor. Benzer bir açıklama devlet kanalı, TRTSPOR’un internet sitesinde ‘Guidetti ailesine büyük onur’ olarak yer alıyor. Ali Koç’un başkanlığını yaptığı Fenerbahçe Spor Kulübü internet sitesinde ise, konu hakkında kamuoyu oluşturma ve kampanya haberlerinin yer alması dikkat çekiyor. Muhatapları tarafından, Sporda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Türkiye elçisi seçilen A Milli Kadın Voleybol Takımı Baş Antrenörü Giovanni Guidetti, UNDP sitesinden yaptığı açıklamada, her şeyi o kadar net özetliyor ki; ‘Voleybol, sporda cinsiyet ayrımcılığı olmadığında kadınların tam potansiyel gösterebileceğine dair harika bir örnektir...’ Her başlık bir yazı konusu. Allah (cc) sonumuzu hayreylesin. Amin. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

fatih derim merim

topa abanan cinsel eş, pardon, eş cinsel görmek istemiyorum şahsan.

eğitim şart

Birinci paragrafın şu son cümlesi ne demek? :"Sporda da durum farksız değil!.. " "Sporda da durum farklı değil!.. " mi demek istedin ki?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23