• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Sümeyye Boyacı ve Sümeyyeler…

22 Eylül 2019
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

Doğuştan iki kolu olmayan Sümeyye Boyacı, 2018 Avrupa Paralimpik Şampiyonasında birinci, 2019 yılında yapılan Dünya Şampiyonasında ikinci olmasıyla dikkatleri üzerine toplayıp, bir anda gündem oldu. Henüz daha 15 yaşında elde edilen bu sportif başarısıyla, onun asıl vermek istediği mesaj, iki kolunun olmamasına rağmen, ‘inanç, çalışma ve güvenin’ neticesinde, nelerin başarılabileceğini tüm Dünya’ya göstermekti. Sümeyye gibi örnekler dün vardı, bugün devam ediyor, yarın ise devamı gelecektir. Önemli olan, mevcut olanın daha da ötesine geçip, görülmesi gereken gerçeklerin ortaya çıkarılmasına ‘vesile’ olmak. Sümeyye’nin Şampiyonluk süreci ve sporcunun bu süreçte başarısını etkileyen ayrıntılarıları görmek önem taşıyor. İlk altın madalyasını henüz daha 14 yaşında alan sporcu, yüzme branşına başlamasında, balıklar etkili olmuş. Sekiz yaşındayken yüzme sporuyla tanışması, akvaryumdaki balıkların yüzüyor olması, onun ‘Demek yüzmek için kollara ihtiyaç yok’ anlayışına kapılmasını sağlamış. ‘Her canlı İslam fıtratı üzerine doğduğu’ gibi, her çocuğun ayrı bir yeteneği vardır. Bu yeteneği keşfetmek ise bizlere düşmekte. Sümeyye’nin yüzme yeteneği haricinde, dört yaşında ayaklarıyla yazı yazma ve resim yapmaya başlaması ayrıca dikkat çeken özellikleri. Sümeyye Boyacı’nın ‘kollarıyla’ verdiği imtihanı, nasıl ‘madalya’ya dönüştüğünü görmek mümkün. Allah (c.c) Kur’an-ı Kerim’de “Yeryüzünde gezip dolaşmadılar mı ki, düşünecek kalpleri, işitecek kalpleri olsun? (Dolaştılar ama, ibret almadılar). Çünkü gerçekte gözler değil, göğüslerdeki kalpler (kalp gözleri) kör olur.” (Hacc-46) buyuruyor. Sümeyye’nin diğer akranlarından kolları eksik gözükse de, kazanma yolunda azmi ve ailesinin ona güvenip inanması, kolları olmasa da ‘kararlılığının’ zaferi olarak neticeleniyor. Bizleri yoktan var eden Allah (cc) Kur’an-ı Kerim’de buyuruyor; “Sizi elbette biraz korku, açlık ve biraz mallardan, canlardan ve meyvelerden eksilterek imtihan edeceğiz. Sabredenleri müjdele” (Bakara-155). Sümeyye Boyacı çalıştı, Allah (cc) nasip etti hedeflediği başarıyı elde etti…

SPOR ARAÇ, SAĞLIK AMAÇ OLSUN

Başarı demek, dünya hayatının yeni bir sürece girmesi demek. Tıpkı Sümeyye Boyacı gibi, spor, kültür, sanat, edebiyat gibi akımların ‘suyunda’ kulaç atanlar için, zor olanı başarma, imkânsızın da üstesinden gelinmesi manası taşır. Bu durumun ne manaya geldiğini, sanırım Sümeyye’nin en yakınında yer alan ailesi daha iyi bilir. En güzel özetleyen ise Dünya ikincisi, Avrupa Şampiyonu sporcunun kendisi olur; “Herkesin karşısına her branşta zorluk çıkacaktır. Yeter ki pes etmeden işimizi sürdürelim. Eğer pes etmezsek bir yerlere gelebiliriz. Pes ettiğimiz zaman orada kalırız. Spor sayesinde hayatım daha programlı ve planlı bir hale geldi. Aynı zamanda milli sporcu disiplini edindim. Eskiden insanlarımız biraz rahatsız edici gözlerle bakıyorlardı ama milli sporcu olduğumdan beri ‘Aaa Sümeyye Boyacı... Hemen gidip fotoğraf çektirelim, sarılalım, tebrik edelim' gibisinden yaklaşıyorlar." Dünya Şampiyonasında üçüncü olan Sevilay Öztürk ise söylediklerine kulak verelim “Her şeyim değişti. Sosyal aktivitelere katıldım. İnsanlarla güzel sohbetler ediyorum. Önceden hiç dışarı çıkmayan bir insandım….’ Şimdi onlar konuşuyor, benim düşündüğüm ise ‘Evinin bir köşesinde, kendisine yardımeli uzatılmasını bekleyen diğer sağlık sorunu yaşayan aileler…’ ‘Bunu kim yapacak?’ demiyorum. Allah’ın (cc) rızasını kazanmak için bizler gerçekleştirip, Duanın kapısını aralamalıyız, inşallah…

(Haftaya; Engelli Sporcuların 

Kıyafet ve Eğitmenleri)

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

günümüz müslümanı iştigal alanları:

kucağında saz türkü çığıran dinsiz(ama müslümanın idolü olmuş), kafasında amerikan coni kasketi (bu da müslümanın giysisi olmuş), mayo , aferim devam edin böyle! Clay' ın da kızı box yapıyor, onu da takibe alın. Bedri Baykam' a da aranızda bir yer ayarlayın, safları sıklaştırın, o da kumda çıplak karı güreştiriyor, yağlı güreş; ne de olsa milli geleneğimiz; karı versiyonu..

vay halimize bizim!

Bu yazıyı yazan zat, Bedri Baykamla aynı kafadandır. Fark; biri ayet okuyor, diğeri ayeti reddediyor, ama ikisi de aynı tepsinin içerisindeler, özlemleri aynı.. (dininizi öğrenmezseniz, yaşadığınızı dininiz sanırsınız: hz. Ömer (ra))
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23